Παίκτες ψάχνουν για επενδυτή!

Στην χώρα μας η λέξη (και η έννοια) επενδυτής είναι χιλιοειπωμένη και διακαής πόθος όλων των ομάδων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα (βλέπε Άρης). Επενδυτή ωστόσο αναζητά εδώ και περίπου δύο χρόνια και η ιστορική Μπάρι και πλέον οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές ανέλαβαν δράση για να βρουν λύση.

Το στόρι έχει ως εξής: Με τον υποβιβασμό της πρόπερσι, αποχώρησε και ο ιδιοκτήτης, παραχωρώντας τζάμπα τις μετοχές του στον γενικό διευθυντή, ο οποίος ωστόσο οικονομικά δεν μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια.

Στις 18 Απριλίου έγινε η πρώτη δημοπρασία για τις μετοχές της Μπάρι και φαινόταν ότι θα βγει άκρη με μία εταιρεία εκπρόσωπος της οποίας εμφανίστηκε ο πρώην διεθνής Ιταλός διαιτητής, Τζιανλούκα Παπαρέστα. Το ποσό εκκίνησης ήταν 4.300.000 ευρώ και σε πρώτη φάση απαιτούνταν μία εγγυητική ύψους 3.000.000 ευρώ. Την τελευταία στιγμή όμως ο Παπαρέστα και οι συν αυτώ έκαναν πίσω. Έτσι σήμερα επαναλήφθηκε η διαδικασία, με το ποσό της εκκίνησης να πέφτει στα 3.500.000 ευρώ, όμως δεν ενδιαφέρθηκε κανείς.

Πλέον το ποσό μειώθηκε στα 2.000.000 ευρώ (στις 20 Μαΐου η επόμενη δημοπρασία) κι αν δεν βρεθεί αγοραστής τότε η ομάδα κινδυνεύει με διάλυση. Έτσι αποφάσισαν να αναλάβουν δράση οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μεταξύ των οποίων κι ένας 20χρονος Έλληνας, ο Δημήτρης Βοσνακίδης, πρώην παίκτης του Πανθρακικού. Βγήκαν όλοι, στην κυριολεξία, στους δρόμους ψάχνοντας επενδυτή σαν ζητιάνοι, με χαρτόνια (και με αρκετή δόση χιούμορ), τα οποία έγραφαν: «Πάρτε μας», «Υπάρχει κανείς που να μας θέλει;», «Πουλάμε κάτω από το κόστος» κι άλλα τέτοιου είδους μηνύματα.

Σημειώνεται ότι η Μπάρι, αγωνιστικά, βρίσκεται πολύ κοντά στην επιστροφή της στην Serie A.