Άμαθος σε έναν πόλεμο με έναν στόχο

Απομένουν άλλες 8 στροφές. Άλλα 720 αγωνιστικά λεπτά για να κόψει ο ΠΑΟΚ πρώτος το νήμα και να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Την προηγούμενη εβδομάδα λέγαμε σ΄ αυτήν εδώ τη γωνία, πως είναι ώρα να γίνουν όλοι μια καυτή ανάσα. Είναι η ώρα της απόλυτης συσπείρωσης. Το είδαμε τη Δευτέρα με τη Λάρισα.

Το πρωτάθλημα μπήκε στην τελική ευθεία και καταλαβαίνει και ο πλέον ανυποψίαστος, ότι πρόκειται για έναν πόλεμο, και μάλιστα με κάθε μέσο. Είναι μια διαδικασία, στην οποία ο ΠΑΟΚ είναι άμαθος. Την τελευταία φορά που πήρε το πρωτάθλημα, το 1985, ήταν άλλες εποχές, πιο αθώες.

Είναι φανερό ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ δεν προκαλεί χαρά σ΄ αυτούς, που τόσα χρόνια ήθελαν «δυνατή Θεσσαλονίκη για να έχει ενδιαφέρον το πρωτάθλημα». Τα συμφέροντα είναι μεγάλα και θίγονται.

Βλέπετε τι γίνεται αυτή την εποχή. Άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας πέταξαν τους μανδύες της σοβαροφάνειας και χτυπούν λυσσαλέα τον ΠΑΟΚ. Καταλαβαίνετε τι συμφέρονται παίζονται.

Οφσάιντ το γκολ του Σάκχοφ (μιλάμε για… καθυστερημένους!), έγκλημα χωρίς τιμωρία στα Γιάννενα, σκάνδαλα εδώ, σκάνδαλα εκεί, σκάνδαλα παραπέρα.

Τηλεκριτικοί κάνουν το άσπρο – μαύρο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, εξαγνίζονται διαιτητές που σφυρίζουν υπέρ των ανταγωνιστών, στοχοποιούνται αυτοί που σφυρίζουν τον ΠΑΟΚ. «Αντικειμενικοί» πάσης φύσης ανακαλύπτουν από το πουθενά σκάνδαλα υπέρ του ΠΑΟΚ και κάποιοι άλλοι, που ζουν δίπλα σας, προσπαθούν να σας βάζουν «ζιζάνια».

Αυτοί, που ανέλαβαν πρωταγωνιστικό ρόλο (στα μουλωχτά, φυσικά) στην επίθεση εναντίον του ΠΑΟΚ, ψέγουν τώρα τον υπουργό αθλητισμού, για την απόφασή του να απαγορεύσει τις μετακινήσεις μέχρι τέλους της σεζόν, ενώ ποτέ δεν ήταν υπέρ του δικαιώματος των οπαδών να ταξιδεύουν.

Γιατί άραγε αυτή η ευαισθησία; Μήπως γιατί αυτές οι μετακινήσεις ήταν μια καλή ευκαιρία, να δημιουργήσουμε καταστάσεις (και νοών, νοείτω);

Σε πολλές περιπτώσεις, ο ΠΑΟΚ έδειξε αντανακλαστικά δείχνοντας ότι ξέρει να πολεμήσει.

Το ζητούμενο είναι να το συνειδητοποιήσει όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ και να θυμηθεί ότι ο στόχος είναι ένας και μοναδικός. Στις 6 Μαίου, στην Τούμπα να γιορτάσουν όλοι το πρωτάθλημα.

ΑΣ ΑΓΧΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

*** Δεν ξέρω αν θα πάρει φέτος το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Το νερό έχει μπει, όμως, στο αυλάκι και ο ΠΑΟΚ είναι ήδη κερδισμένος. Αρχίζει να γίνεται συνείδηση σε όλους, ότι αγωνιστικά είναι πλέον η δύναμη στο ποδόσφαιρο της χώρας.

*** Ο ΠΑΟΚ έβαλε τις βάσεις για να κυριαρχήσει, γκρέμισε τη σαπίλα, έφτιαξε πολύ δυνατή ομάδα, γίνεται ένας ολοένα και πιο δυνατός οργανισμός και όλα τα άλλα θα έρθουν.

*** Αν δεν το πάρει φέτος, θα το πάρει του χρόνου. Είναι νομοτελειακό. Αφήστε, λοιπόν, να αγχώνονται οι άλλοι.

(FORZA 17/02)