«Ομάδα με σφραγίδα Μαρκόπουλου»

Αύριο (13/5, 21:30, ΝΕΡΙΤ) θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκός για τα ημιτελικά των play off της Basket League και γι’αυτή τη σειρά αγώνων μίλησαν οι αρχηγοί των δύο ομάδων, Κώστας Χαραλαμπίδης και Δημήτρης Διαμαντίδης.

O “3D” μιλώντας για το “δικέφαλο”, τόνισε πως πρόκειται για μια ομάδα που διαθέτει πολύ καλούς παίκτες, συνδυάζοντας ταλέντο, εμπειρία και ενθουσιασμό, ένα αξιόμαχο σύνολο, που έχει τη σφραγίδα του Σούλη Μαρκόπουλου.

Aναλυτικά, τα όσα είπαν στην ιστοσελίδα της ακαδημίας που έχουν στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους Λάζαρο Παπαδόπουλο και Νίκο Χατζηβρέττα (GBA, gbacademy.gr), είναι τα εξής:

«Αν θεωρήσουμε ότι από την αρχή της χρονιάς ο στόχος που είχαμε οριοθετήσει ήταν η είσοδος στην τετράδα των πλέι οφ τότε μπορούμε να πούμε ότι ο στόχος επιτεύχθηκε. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα. Δεν πανηγυρίζουμε ούτε νιώθουμε ότι τελείωσε η χρονιά. Έχουμε ακόμη μπροστά μας παιχνίδια να παίξουμε και θέλουμε να τα απολαύσουμε. Είμαστε στους «τέσσερις» και είναι σημαντική για τον ΠΑΟΚ η συμμετοχή στα ημιτελικά. Αυτά τα δυο χρόνια που είμαι στον ΠΑΟΚ με λίγες εξαιρέσεις όσα παιχνίδια παίξαμε με τέτοιες ομάδες ήμασταν ανταγωνιστικοί. Μπορεί και να παίζουμε καλύτερα απ’ ότι με τις υπόλοιπες ομάδες. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι και να δικαιολογήσουμε την παρουσία μας στην τετράδα.

Ξέρουμε πολύ καλά τον Παναθηναϊκό όπως κι αυτός εμάς. Το στυλ παιχνιδιού του δεν άλλαξε πολύ από την ημέρα που άλλαξε προπονητή. Απλά προστέθηκαν ορισμένα νέα στοιχεία στο παιχνίδι του. Όταν αντιμετωπίζεις ομάδες τέτοιας ποιότητας και δυναμικότητας και θέλεις να είσαι ανταγωνιστικός, πρέπει να έχεις 40 λεπτά διάρκεια στην απόδοση σου και συγκέντρωση. Είναι δεδομένο πως οποιοδήποτε λάθος ή αδυναμία θα το τιμωρήσουν. Είναι πολύ σημαντικό να μείνεις συγκεντρωμένος και να μην ξεφύγεις από το πλάνο παιχνιδιού γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό γυρνάει μπούμερανγκ. Η αλήθεια είναι ότι το «κουβαλούσαμε» από πέρυσι αυτό που έγινε και φέτος που τερματίσαμε ξανά στην τέταρτη θέση στην κανονική περίοδο, το πρώτο που είπαμε είναι ότι πρέπει να διατηρήσουμε τα κεκτημένα, κάτι που κάναμε στη σειρά με τη Νέα Κηφισιά».

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μίλησε και επί προσωπικού και στάθηκε στο γεγονός πως το τελευταίο δίμηνο νιώθει στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων χρόνων… «Δεν λογαριάζω τα χρόνια. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το τελευταίο δίμηνο νιώθω στην καλύτερη κατάσταση των τελευταίων χρόνων, σωματικά, πνευματικά και από πλευράς δυνάμεων. Άρα δεν είναι τυχαίες οι εμφανίσεις και η απόδοση που έχω».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, αναφερόμενος στον Κώστα Χαραλαμπίδη, τόνισε: «Ο Κώστας αποτελεί παράδειγμα για όλους μας. Εξακολουθεί να παίζει σε υψηλό επίπεδο και του αξίζουν συγχαρητήρια γι’ αυτό. Δείχνει τον δρόμο και στους υπόλοιπους» και μιλώντας για την σειρά των ημιτελικών ο “3D”, είπε: «Παίζουμε στα ημιτελικά με μια πολύ καλή ομάδα που διαθέτει πολύ καλούς παίκτες, συνδυάζοντας εμπειρία, ταλέντο και ενθουσιασμό. Επίσης έχει στον πάγκο της έναν πολύ καλό προπονητή. Εμείς θέλουμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στους τελικούς. Το μυαλό μας είναι αποκλειστικά στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ. Δεν σκεφτόμαστε τις πιθανές αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, στους τελικούς.  Στόχος μας είναι να περάσουμε στον τελικό και θα χρειαστεί συγκέντρωση και προσοχή για να ξεπεράσουμε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ που είναι μια πολύ καλά προπονημένη και δουλεμένη ομάδα. Πρόκειται για ένα αξιόμαχο σύνολο που έχει τη σφραγίδα του προπονητή της.  Θα πρέπει να πιάσουμε καλή απόδοση για να πετύχουμε τρεις νίκες και να πάρουμε το εισιτήριο για τον τελικό».