Τέλος στο όνειρο για Σίμουνιτς (Video)

Ο Γιόζιπ Σίμουνιτς έχανε την υπόθεση στο CAS κι έτσι θα χάσει το Μουντιάλ της Βραζιλίας, λόγω της ποινής των 10 αγωνιστικών, που του επιβλήθηκε!

Η πειθαρχική επιτροπή της ΦΙΦΑ είχε τιμωρήσει τον 36χρονο Κροάτη αμυντικό με αποκλεισμό από 10 αγώνες της Εθνικής και 30.000 ελβετικά φράγκα πρόστιμο για να έναν χαιρετισμό που απηύθυνε στους Κροάτες φιλάθλους, αμέσως μετά τη λήξη του μπαράζ με την Ισλανδία στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ.

«ZaDom – Spremni!» («Για την πατρίδα – Έτοιμος!»), φώναξε ο Σίμουνιτς από το μικρόφωνο, μόνο που αυτό το σλόγκαν, άνηκε στην Ουστάσα, μια οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1929, έπαιξε ρόλο στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, και θεωρήθηκε Ναζιστική.

«Δεν έκανα τίποτα κακό, είμαι οπαδός της Κροατίας, είναι η πατρίδα μου. Όσοι ξεσηκώθηκαν θα πρέπει να μελετήσουν την ιστορία» είπε ο Σίμουνιτς μετά το επίμαχο παιχνίδι, αλλά δεν γλίτωσε την καμπάνα.

Η ΦΙΦΑ, που είναι πολύ σκληρή σε τέτοιες περιπτώσεις, θεώρησε τη συμπεριφορά του Σίμουνιτς ρατσιστική και του επέβαλε αυτή την ποινή, με την υποσημείωση ότι ο Κροάτης δεν είναι απλά τιμωρημένος, έχει και απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα, στους 10 αγώνες που δεν έχει δικαίωμα να παίξει!

Ο Κροάτης αμυντικός είχε προσφύγει στο CAS ελπίζοντας ότι θα αλλάξει η απόφαση και θα παίξει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αλλά έχασε και σ΄ αυτό το δικαστήριο την υπόιθεση. Μάλιστα, ο 36χρονος αμυντικός, για τη συγκεκριμένη ενέργεια, τιμωρήθηκε και από την Κροατική δικαιοσύνη με 3.200 ευρώ πρόστιμο. Ακόμα και τα κροατικά δικαστήρια τον καταδίκασαν!

Ο Σίμουνιτς έχει πρωταγωνιστήσει σε μια… αξέχαστη ιστορία στο Μουντιάλ του 2006 στην Γερμανία, όταν ο Άγγλος Γκρέιαμ Πολ, τον απέβαλε με τρεις (!) κίτρινες κάρτες στον αγώνα Κροατία – Αυστραλία. Στη δεύτερη κάρτα, ο Πολ ξέχασε να του δείξει την κόκκινη, αλλά λίγο πριν το τέλος, του έδειξε και τρίτη κίτρινη και τον απέβαλε!

Εκτός του Σίμουνιτς, τιμωρημένος, αλλά με μία αγωνιστική, είναι και ο Μάντζουκιτς, ο οποίος είχε αποβληθεί στο μπαράζ με την Ισλανδία και θα χάσει μόνο το ματς της πρεμιέρας με τη Βραζιλία.