“Τρώγανε στα αποδυτήρια οι παίκτες του Ολυμπιακού”

Την δική του άποψη για ότι έχει συμβεί εχθές κατέθεσε ο πρώην διαιτητής, Γιώργος Φασόλης,  σε συνέντευξη που παραχώρησε στo Metropolis 95.5.

Αναλυτικά όσα είπε:

Η πρώτη τοποθέτηση:

«Είναι αρνητικό σε πρώτη φάση το να μην έχει κλείσει 4 ώρες το φύλλο αγώνα. Μέχρι τις 11 και που παρακολουθούσα, το φύλλο αγώνα παρέμενε ανοιχτό. Σε αυτές τις περιπτώσεις για το καλό όλων είναι ο διαιτητής αφού πάρει τις αποφάσεις του σε σύντομο χρονικό διάστημα να συντάξει το φύλλο αγώνα. Ο εύλογος χρόνος δεν θα καταργηθεί ποτέ και σίγουρα δεν είναι 4 ώρες ούτε καν 2. Η διαδικασία εφόσον το παιχνίδι δεν ξεκινάει, δεν θα έπρεπε να διαρκέσει παραπάνω από μισή ώρα τρία τέταρτα».

Αν ο κύριος Αρετόπουλος έκανε σωστά που δεν ξεκίνησε το παιχνίδι:

«Το αν έκανε καλά ή όχι που δεν ξεκίνησε το παιχνίδι, ήταν απόφαση του ιδίου. Οι κανόνες μέχρι ενός σημείου τον επηρεάζουν έπειτα είναι στην δική του δικαιοδοσία το αν θα ξεκινήσει ή όχι το παιχνίδι. Τη βαρύτητα των γεγονότων την ζυγίζει ο ίδιος. Αυτό που εκκρεμεί, είναι ότι εφόσον εγκατέλειψαν κατευθείαν τον αγωνιστικό χώρο κατευθείαν μετά το συμβάν, έπρεπε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μιλήσει με το γιατρό του αγώνα. Από τον γιατρό του αγώνα θα έπαιρνε την πρώτη γνωμάτευση για την κατάσταση του τραυματία».

Ο γιατρός του αγώνα είπε πως είναι απλή εκδορά και μπορεί να συνεχίσει:

«Τότε είναι υποχρεωμένος και αυτός αλλά και το υπόλοιπο team των παρατηρητών να το καταγράψουν εφόσον υπάρχει η έγκριση του ιατρού. Στη συνέχεια έπρεπε να αρχίσει τον αγώνα σε έναν εύλογο χρόνο που θα ανακοινώσει στις δύο ομάδες.

Ο κύριος Γκαρσία έφυγε στο νοσοκομείο ενώ εκείνη την ώρα οι παίχτες από ότι έμαθα τρώγανε. Μου γεννήθηκε η απορία, όταν οι ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν να γευματίζουν, γνώριζαν ότι ο αγώνας ματαιώνεται; Αν το νοσοκομείο έβγαζε το ίδιο πόρισμα με τον γιατρό του αγώνα και γύριζε πίσω για να συμμετάσχει κανονικά στο παιχνίδι τι θα γινόταν; Εφόσον είχε φύγει ο προπονητής και ο γιατρός του αγώνα είχε διαφορετική άποψη, έπρεπε να κλείσει άμεσα το φύλλο αγώνα. Και ναενημέρωνε όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις ομάδες  για το αν θα ακυρωθεί ο αγώνας ή όχι. Τότε και μόνο τότε θα μπορούσαν οι ομάδες να κάνουν τις επιλογές τους να φύγουν ή να μείνουν».

Άρα ο χειρισμός δεν ήταν σωστός:

«Εφόσον δεν είχε κλείσει το φύλλο αγώνα πως ξεκίνησαν οι διατροφικές συνήθειες των ποδοσφαιριστών; Έπρεπε να υπάρχει συνολική ενημέρωση ώστε να μην περιμένει και ο κόσμος μιάμιση  ώρα. Σε τέτοια γεγονότα πρέπει να γίνεται άμεση καταγραφή των όσων συμβαίνουν και να παρθούν γρήγορες αποφάσεις».

Για το φύλλο αγώνα που δεν είναι δηλωμένος ο κ.Γκαρσία:

«Οι καταγραφές θα φανούν όποιες και αν είναι στο φύλλο αγώνα. Από κει και πέρα φεύγει από την δικαιοδοσία του διαιτητή και πηγαίνει στα αρμόδια όργανα. Όλα θα στηριχθούν στη θέση που έχει συντάξει ο διαιτητής και στην αντίστοιχη του παρατηρητή.»

Για τη φράση του παράγοντα του Ολυμπιακού «παίρνω την ομάδα και φεύγω»:

«Θεωρώ ότι για να το πει αυτό, κάπου στηριζόταν. Το θέμα είναι πως την ώρα που μπήκε στα αποδυτήρια ο διαιτητής θα έπρεπε να δει πως θα αντιμετωπίσει το συμβάν.»

Για τα όσα γράφει στο φύλλο αγώνα ο κ.Αρετόπουλος:

«Ο διαιτητής δεν έχει καμία αρμοδιότητα πάνω στις αποφάσεις των ομάδων για την ιατρική περίθαλψη. Ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος απλά να καταγράψει την απόφαση του γιατρού του αγώνα κάτι που έκανε. Από εκεί και πέρα οι ομάδες απευθυνόμενες στα δικαιοδοτικά όργανα απρέπει να καταθέσουν τις απόψεις τους. Ο διαιτητής θα φέρει ευθύνη αν παραλείψει να γράψει κάτι ή παραποιήσει κάτι από όσα έγιναν. Εμένα με παραξένεψε σαν διαιτητή γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ να φύγει από την Τούμπα».