Αθανασιάδης: «Να μην αφήσουμε περιθώρια στον ΠΑΟΚ»

Ο τερματοφύλακας του Αστέρας Τρίπολης, Γιώργος Αθανασιάδης, μίλησε για τον επερχόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ, τους στόχους της ομάδας του, το φαβορί του πρωταθλήματος αλλά και τους προσωπικούς του στόχους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το ρεκόρ συμμετοχής του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που δεν έχω χάσει λεπτό συμμετοχής τη φετινή σεζόν. Μακάρι να είμαι υγιής και να μπορέσω να συνεχίσω έτσι».

Για το στόχο που επιδιώκει η ομάδα: «Εννοείται ότι θέλουμε να μπούμε στην πεντάδα. Ξεκινήσαμε λίγο στραβά αλλά τώρα τα πράγματα πάνε καλύτερα. Έχουμε δέσει, έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και προσπαθούμε να πάμε τον Αστέρα εκεί που του αξίζει. Θέλουμε όλοι να μπούμε Ευρώπη και θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε και πιστεύω θα το καταφέρουμε».

Για το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ: «Θα το αντιμετωπίσουμε όπως κάθε παιχνίδι. Όπως αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια. Θα παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε και θα προσπαθήσουμε το πιο θετικό αποτέλεσμα».

Για το αν μεγαλώνει το βαθμό δυσκολίας η προσπάθεια κατάκτησης του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ: «Δε μας επηρεάζει αυτό καθόλου. Θα κάνουμε το παιχνίδι μας και από εκεί και πέρα ότι βγει. Δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε και δεν πιστεύω ότι αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας. Έχουμε αποδείξει και με άλλες μεγάλες ομάδες ότι μπορούμε να τις κερδίσουμε».

Για το αν τους προβληματίζει το σερί νικών του ΠΑΟΚ: «Είναι μια καλή ομάδα, παίζει καλό ποδόσφαιρο και κερδίζει. Αυτό είναι όλο».

Για το που πιστεύει ότι θα κριθεί το παιχνίδι: «Πιστεύω θα κριθεί στη δύναμη και στο ποιος το θέλει παραπάνω».

Για το τι πνεύμα επικρατεί στα αποδυτήρια εν όψει του ματς της Κυριακής: «Έχουμε διάθεση, είμαστε ενωμένοι. Δουλεύουμε όλη τη βδομάδα ώστε να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι της Κυριακής. Προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στις προπονήσεις και να δουλέψουμε τα τακτικά κομμάτια που χρειάζονται για να κερδίσουμε το παιχνίδι της Κυριακής».

Για το τι πως πρέπει να περιορίσουν τον ΠΑΟΚ ώστε να έρθει η νίκη: «Πρέπει να μπούμε δυνατά, να μη φοβηθούμε και κλειστούμε πίσω. Να έχουμε τις πρώτες μπάλες εμείς ώστε να μη δώσουμε περιθώρια στον ΠΑΟΚ να αναπτύξει τη μπάλα από πίσω».

Για το ποιους παίκτες θεωρεί μεγαλύτερη απειλή: «Όλοι είναι καλοί παίκτες αλλά από εκεί και πέρα μπάλα είναι ποτέ δε ξέρεις».

Για το αν τους στεναχωρεί που θα έχουν μόνο τους φιλάθλους με διαρκείας στο γήπεδο: «Γίνανε κάποια πράγματα σε κάποια γήπεδα καλά για κάποιους, κακά για άλλους. Εννοείται ότι μας στεναχωρεί που δε θα έχουμε την ωραία ατμόσφαιρα αλλά δε μπορούμε να κάνουμε και κάτι».

Για το πως βλέπει φέτος το πρωτάθλημα: «Το φετινό πρωτάθλημα έχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Αυτό πιστεύω ότι είναι κάτι πολύ θετικό. Για την πεντάδα υπάρχουν πολλές ομάδες που παλεύουν. Βαθμολογικά είμαστε όλοι κοντά. Τώρα για την πρώτη θέση όποιος είναι καλύτερος θα το πάρει».

Για τη διεκδίκηση του τίτλου: «Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός δε μπορεί να μείνει εκτός διεκδίκησης. Μαζί με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι κοντά και έχουν μείνει αρκετά παιχνίδια. Από Κυριακή σε Κυριακή με μια γκέλα αλλάζει το σκηνικό».

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες: «Οι φιλοδοξίες μου είναι να είμαι υγιής για να δουλεύω. Από εκεί και πέρα προσδοκώ μια μεταγραφή σε υψηλότερο επίπεδο και στην Εθνική Ελλάδος. Ίνδαλμα μου από παιδί είναι ο Τζίτζι Μπουφόν».