Τουρέ: “Πολύ ανταγωνιστικός όμιλος”

Σήμερα (13/5) ανακοινώθηκε η προεπιλογή του Σαμπρί Λαμουσί, προπονητή της Ακτής Ελεφαντοστού, εκ των αντιπάλων της Εθνικής Ελλάδας . Ο ίδιος, όμως, αμφισβητείται και δεν έχει πείσει όλους όσους ασχολούνται με τους Ιβοριανούς.

Για να… απλωθεί μια “ασπίδα” προστασίας και υποστήριξης του, επιστρατεύτηκε ο μεγάλος σταρ των “Ελεφάντων”, Γιάγια Τουρέ, ο οποίος με δηλώσεις του τόνισε πως τα αποτελέσματά του είναι πολύ ενθαρρυντικά και όλα όσα αρνητικά λέγονται πηγάζουν από το νεαρό της ηλικίας του πρώην παίκτη των Ίντερ, Τζένοα, Μαρσέϊγ μεταξύ άλλων.

Επίσης, επισήμανε πως είναι καλό για την Ακτή που απέφυγε μεγάλες ομάδες και στόχος τους είναι να περάσουν έναν όμιλο που… παίζεται, αλλά θα υπάρχει πολύς ανταγωνισμός.

Πιο συγκεκριμένα, είπε στο γαλλικό σάιτ “France24”:

«Αυτή η κριτική προέρχεται πηγάζει από την ηλικία του προπονητή και όχι από τα αποτελέσματα που φέρνει. Αν μετρήσουμε τα αποτελέσματα, θα δούμε οτι είναι πολύ ενθαρρυντικά. Αυτό είναι θετικό. Είναι καιρός να εμπιστευτούμε έναν άνθρωπο που θέλει να κάνει κάτι».

Για την κλήρωση της Ακτής Ελεφαντοστού με Ελλάδα, Κολομβία και Ιαπωνία, δήλωσε: «Είναι καλό για εμάς το γεγονός οτι αποφύγαμε μεγάλες ομάδες και χώρες με μεγάλη ποδοσφαιρική ιστορία. Ο στόχος μας είναι να περάσουμε τον πρώτο γύρο. Είναι ένας όμιλος που… παίζεται, αλλά είναι πολύ ανταγωνιστικός».