Η Μαρία Σκολαρίκη είναι αυτή, που εκδίκασε την υπόθεση του ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και αναμένεται η απόφασή της.
Η συγκεκριμένη δικαστής, που στελέχωσε το πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας, έχει ασχοληθεί και με άλλες υποθέσεις και πριν από σχεδόν τρεις μήνες είχε προκαλέσει μεγάλη συζήτηση με την απόφαση που είχε πάρει για τον Μανόλο Χιμένεθ.
Ο Ισπανός είχε κάνει άσεμνη χειρονομία στην κερκίδα στην Λεωφόρο και η κ. Σκολαρίκη του επέβαλε ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 15 ημερολογιακές μέρες, παρά το γεγονός ότι ο πειθαρχικός κώδικος προβλέπει ποινή τουλάχιστο 1 μήνα!
Στη συνέχεια, βέβαια, άσκησε έφεση ο αθλητικός εισαγγελέας και η ποινή έγινε 45 μέρες!
Πολλοί απόρρησαν μ΄ αυτή την απόφαση της προέδρου του πειθαρχικού οργάνου της Λίγκας (για… Βlack Friday, έγραψαν τότε τα ΜΜΕ), αλλά έγινε γνωστό ότι η κ. Σκολαρίκη αποφάσισε να τιμωρήσει τον Ισπανό τεχνικό με 15 μέρες καθώς έκανε χρήση της “αρχής της αναλογικότητας”.
Το ρεπορτάζ είναι από το sport24 :
Οι άνθρωποι της ΑΕΚ και συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος, Μηνάς Λυσάνδρου, στον ισχυρισμό του προς την αθλητική δικαστή είπε πως αν ένας ποδοσφαιριστής χτυπήσει κάποιον οπαδό, θα τιμωρηθεί με 3 αγωνιστικές για βιαιοπραγία κατά φιλάθλων, με βάση τον κανονισμό. Την ίδια ώρα όμως για τους αξιωματούχους, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο προπονητής, η απλή χειρονομία επιφέρει μίνιμουμ τιμωρία ενός μήνα. Κάτι το οποίο σημαίνει πως η τιμωρία μπορεί να φτάσει τα πέντε με έξι παιχνίδια.
Ο κ. Λυσάνδρου ισχυρίστηκε πως δεν είναι δυνατόν ένας ποδοσφαιριστής όταν βιαιοπραγεί να τιμωρείται με 3 αγωνιστικές και η απλή χειρονομία να τιμωρείται με 6 αγωνιστικές.
Το δικαστήριο κάνοντας χρήση της αρχής της αναλογικότητας και δεχόμενο και τη μεταμέλεια του Χιμένεθ επέβαλε 15 ημέρες αποκλεισμό στον Ισπανό προπονητή, που είναι ουσιαστικά 3 αγωνιστικές. Ενώ παράλληλα απάλλαξε τον Χιμένεθ για την αποβολή του στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.
Βέβαια το δικαστήριο με αυτή του την απόφαση και αποδεχόμενη τη χρήση της αρχής της αναλογικότητας ουσιαστικά είναι σαν να λέει πως ο πειθαρχικός κώδικας και τα όσα λέει για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν.