Ο πρώην νομικός του Άρη υπέρ του ΠΑΟΚ

Ο μέχρι πρότινος νομικός της ΠΑΕ Άρης, που την εκπροσώπησε σε σημαντικές υποθέσεις, Πάρης Ατλαμάζογλου, μίλησε για την υπόθεση των ημερών, με την στοχοποίηση του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη και εξέφρασε κι αυτός την άποψη, ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες, το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ πρέπει να κατακυρωθεί υπέρ του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε στο Metropolis 95,5 : 

Αρχικά μίλησε για την υπόθεση του ΠΑΟΚ: «To πιο σημαντικό σημείο είναι οι απόψεις που θα καταθέσει εγγράφως ο διαιτητής. Αυτό θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης. Και ο πρόεδρος επιφυλάχθηκε και ζήτησε να καταθέσει εγγράφως την άποψή του ο κ. Κομίνης, αυτός θα είναι ο καταλυτικός παράγοντας. Δεν μπορεί να διαταχθεί η προσαγωγή του κ. Κομίνη και σωστά ο πρόεδρος ζήτησε εγγράφως τις απόψεις του. Εξ όσων έχουμε δει και από το Φ.Α. δε διαφαίνεται καθαρά το τι έγινε. Το πιο σημαντικό είναι αν κάλεσε την ΑΕΚ να βγει στον αγωνιστικό χώρο και αν η ΑΕΚ αρνήθηκε. Αυτό πρέπει να διευκρινιστεί. Η κάθε ομάδα έχει τους δικούς της ισχυρισμούς, από εκεί και πέρα είναι κατανοητό ότι εφόσον ο διαιτητής ζητά να βγουν  στον αγωνιστικό χώρο πρέπει να βγουν. Δεν μπορεί να μην το πληροφορήθηκαν. Αλλά αυτό πρέπει να το πει ο κ. Κομίνης».

Για τις πιθανότητες που έχει ο ΠΑΟΚ: «Οι πιθανότητες είναι καλές, εφόσον ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα σε συνδυασμό με την παραπομπή του κ. Κομίνη γιατί κι αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα. Το γκολ κρίνεται ως καθαρό και για αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Ο Μαουρίσιο δεν επηρεάζει πουθενά τη φάση. Οι αποφάσεις παίρνονται εν ριπή οφθαλμού. Σε αυτή την υπόθεση είναι πολύ σημαντικό το ότι άλλαξε τρεις φορές άποψη. Ο τέταρτος διαιτητής επηρεάζει την απόφαση των Κομίνη και Ποντίκη. Ο διαιτητής όμως είχε άμεση οπτική εικόνα της φάσης. Εφόσον το κατακυρώνει χωρίς δισταγμό, έπρεπε να εμμείνει στην απόφασή του. Η αλλαγή της απόφασης προκαλεί οργή και αγανάκτηση. Κατά τη γνώμη μου το παιχνίδι πρέπει να κατακυρωθεί στον ΠΑΟΚ, εκτιμώ ότι η ΑΕΚ κακώς δεν εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο, από αυτά που έχουν γίνει γνωστά. Με βάση αυτά που κατέθεσε ο κ. Γκαγκάτσης και είπε ότι η ΑΕΚ μόλις πληροφορήθηκε το 1-0  αρνήθηκε να εισέλθει. Αυτή η εκδοχή είναι πολύ πιθανή».

Για τα γεγονότα που ακολούθησαν με τον Ιβάν Σαββίδη: «Από την πρώτη στιγμή το λέω: Δεν μπορούμε να κρίνουμε έναν άνθρωπο από μια μεμονωμένη πράξη, πρέπει να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο.  Δεν μπορούμε να τοΝ στήσουμε στο απόσπασμα από μια στιγμή αγανάκτησης. Εννοείται ότι η πράξη αυτή δεν ταιριάζει στα ήθη και έθιμά μας, δεν είναι επιθυμητή. Πρέπει όμως να δούμε το σύνολο της προσφοράς του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τιμωρία θα υπάρχει για τον ΠΑΟΚ και το θέμα είναι το μέγεθος αυτή της τιμωρίας, υπάρχει εισβολή στον αγωνιστικό χώρο πράγμα που απαγορεύεται. Το μείζον θέμα είναι η έκταση αυτής της τιμωρίας και πόσο θα επηρεάσει και την ομάδα. Και ο ΠΑΟΚ θα τιμωρηθεί, το κρίσιμο σημείο είναι το εύρος της τιμωρίας του ΠΑΟΚ. Είναι πρόεδρος και έχει επίσημη θέση και νομικά υπάρχει ευθύνη».