Τι έχασε ο ΠΑΟΚ από το… σεντόνι

Αν δούμε την περσινή παρουσία του ΠΑΟΚ στις διοργανώσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ θα μπορέσουμε εύκολα να καταλάβουμε και την οικονομική ζημία που αποφέρει στον σύλλογο η απώλεια της πρώτης θέσης στα φετινά πλέι οφ.

Ο ΠΑΟΚ πέρσι με την συμμετοχή του στον 3ο προκριματικό γύρο και στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ έβαλε 2.250.000 ευρώ στο ταμείο του (2.100.000+150.000 ευρώ), ενώ φέτος θα αρκεστεί σε πολύ μικρότερα ποσά ανάλογα με την πορεία και τους αγώνες που θα δώσει μέχρι την είσοδο του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτά τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ θα κυνηγήσει να τα πάρει ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι αν περάσουν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ τότε θα βάλουν στα ταμεία τους 2,1 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε περίπτωση της πρόκρισης στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης τότε λάβει αυτομάτως 8,6 εκατομμύρια ευρώ και θα μοιραστεί με τον Ολυμπιακό και το τηλεοπτικό market pool.

Αν αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θα λάβει 150.000 ευρώ για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και αν προκριθεί στους ομίλους θα εισπράξει 2,1 εκατομμύρια ευρώ. Οσον αφορά το τηλεοπτικό market pool, υπολογίζεται περίπου στα 3,5 εκατ. ευρώ που θα μοιραστούν οι ομάδες που θα βρεθούν στους ομίλους.