ΝΔ για Σαββίδη : “Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε”

Πολύ παράξενη είναι η τακτική, που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία, που από τη μια φαίνεται να καλύπτει επιχειρηματία, που έχει μεγάλες ανοιχτές υποθέσεις με τη δικαιοσύνη, λες και έχει ιδιαίτερους λόγους να το κάνει, κι από την άλλη, επιτίθεται με κάθε ευκαιρία κι αφορμή εναντίον του Ιβάν Σαββίδη.

Τα στελέχη της, βέβαια, όταν έχουν “πάρε δώσε” με τη Θεσσαλονίκη, προσπαθούν να κρατήσουν τα προσχήματα, επιχειρώντας να πείσουν πως δεν έχουν προβλήματα με τον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη.

Αυτό έκανε κι ο γενικός γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στο myportal.gr, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και στηρίζει την παράταξη.

“Πάρα πολλοί φίλοι Νεοδημοκράτες, όχι μόνο στην Μακεδονία, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, υποστηρίζουν την ομάδα του ΠΑΟΚ και δεν αισθάνονται πως οι δύο αυτές επιλογές τους βρίσκονται σε σύγκρουση. Η Ν.Δ., άλλωστε ποτέ δεν εκφράσθηκε εναντίον κανενός αθλητικού συλλόγου, πολλώ δε μάλλον εναντίον φιλάθλων και σίγουρα ποτέ εναντίον του ΠΑΟΚ. Αυτό όμως, ουδεμία σχέση έχει με τα μικροκομματικά παιχνίδια της Κυβέρνησης. Σε ό,τι αφορά, δε, εμένα προσωπικά ως γνήσιος φίλαθλος του ασπρόμαυρου ΟΦΗ, θεωρούμε αδελφή ομάδα τον ΠΑΟΚ και φίλους τους φιλάθλους του δικεφάλου του Βορρά. Και βέβαια να σημειώσουμε ότι η ΝΔ βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Βασιλειάδης «διοικούν» τη χώρα και το «Υπουργείο Αθλητισμού», άρα και το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο”, είπε ο γενικός γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ.

Ο Αυγενάκης ρωτήθηκε και “αν ο Ιβάν Σαββίδης το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου και των επενδύσεων στην Ελλάδα”. Η απάντηση ήταν αρνητική γιατί δεν μπορεί να φταίει μόνο… ένας.

“Προφανώς και όχι. Ποτέ δεν μπορεί να φταίει μόνο ένας για τα κακώς κείμενα οποιουδήποτε χώρου, πόσο μάλλον στο πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό, βέβαια, δεν δικαιολογεί πράξεις και συμπεριφορές που ελέγχονται από την αθλητική δικαιοσύνη. Το πρόβλημα ανέκυψε φέτος από τη στιγμή που ήταν σε όλους φανερό ότι η Κυβέρνηση επιχείρησε να εμπλακεί και να επηρεάσει το ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Κάτι που αδικεί τον ΠΑΟΚ, καθώς κατά γενική ομολογία, ήταν φέτος η πιο καλά προετοιμασμένη, η πιο καλο-κουρδισμένη ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος”, είπε.