Εισήγηση για…Grexit από Χούμπελ

Σοβαρό πλέον είναι το ενδεχόμενο για GREXIT του Ελληνικού ποδοσφαίρου από την UEFA.

Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Γραμμένος είχε συνάντηση με τον εκπρόσωπο της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA Χέρμπερτ Χούμπελ. Ο άνθρωπος της UEFA είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με την κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο ενώ είναι διατεθειμένος να αποστείλει εισήγηση στην UEFA επιδιώκοντας “ποδοσφαιρικό Grexit.

O Χούμπελ αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να στείλει την σχετική εισήγηση στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ενώ τα αιτήματά του θα διερευνηθούν από την UEFA η οποία θα βγάλει τις σχετικές αποφάσεις στα μέσα Απριλίου.

Αντίθετα, ο Βαγγέλης Γραμμένος έσπευσε να καθησυχάσει τον επικεφαλή της επιτροπής παρακολούθησης προτείνοντάς του και ορισμένα μέτρα που αναφέρουν τα εξής:

-Να συγκροτηθεί μια πενταμελής επιτροπή στην ομοσπονδία η οποία θα ασχολείται επισταμένως με τις εμπρηστικές δηλώσεις-τοποθετήσεις-ανακοινώσεις ΠΑΕ, παραγόντων και στελεχών και οι οποίες θα αποστέλλονται απ’ ευθείας στα πειθαρχικά όργανα για να επιβάλλονται κυρώσεις. Το βάρος θα πέσει κυρίως στις δυσμενείς κρίσεις εναντίον της διαιτησίας, θέμα για το οποίο η διοίκηση Γραμμένου επέδειξε χαρακτηριστική αδράνεια την φετινή σεζόν, επιτρέποντας σε παράγοντες (κυρίως του Ολυμπιακού) να βάλλουν συστηματικά κατά των διαιτητών, της ΚΕΔ και των οργάνων της ΕΠΟ. Η αρμοδιότητα γι’ αυτά ανήκει φέτος στην Επιτροπή Δεοντολογίας αλλά θα μεταφερθεί στις Πειθαρχικές Επιτροπές για πιο άμεση εκδίκαση. Η FIFA δίνει μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο θέμα και είχε ζητήσει επανειλημμένως από την ομοσπονδία να δράσει και να μην επιτρέπει σε παράγοντες να ωρύονται και να ουρλιάζουν σε κάθε ευκαιρία για την διαιτησία, πολλές φορές χωρίς κανέναν λόγο. Όμως η ΕΠΟ δεν πήρε μέτρα εγκαίρως.

-Να καταργηθεί το Διαιτητικό Δικαστήριο ώστε να υπάρχουν μόνο δύο βαθμοί δικαιοδοσίας και να δίνεται μόνο μία αναβολή στην εκδίκαση υποθέσεων και αυτή για σπουδαίο λόγο.

-Να επανεξεταστούν οι κανονισμοί και ο Πειθαρχικός Κώδικας και όχι μόνο για να αυστηροποιηθούν, αλλά και για να κλείσουν «τρύπες», «παράθυρα» και παραλείψεις στις εφαρμοζόμενες διατάξεις.

Ο Χούμπελς από την μεριά του δεν έχει πεισθεί πως μπορεί να υπάρξει ένα πιο λαμπρό μέλλον για το Ελληνικό ποδόσφαιρο ενώ είναι φανερά επηρεασμένος από τα γεγονότα κυρίως στα ντέρμπι των εγχώριων διοργανώσεων.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της UEFA είναι δυσαρεστημένος από την στάση του Ολυμπιακού που συνεχώς διαμαρτύρεται χωρίς προφανή λόγο ενώ είναι ενήμερος και για την απαράδεκτη  στάση των “Πειραιωτών” απέναντι στον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ Μάκη Γκαγκάτση στην πρόσφατη συνεδρίαση της Λίγκας.