Ο Τζαβέλλας για Σαββίδη και ΠΑΟΚ!

Σε συνέντευξή του σε αθηναϊκή ιστοσελίδα, ο Γιώργος Τζαβέλλας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον Ιβάν Σαββίδη, στο περιστατικό του πρόσφατου αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, ενώ αναφέρθηκε γενικά και στην προσπάθεια των ασπρόμαυρων για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ένα απόσπασμα των δηλώσεών του στο gazzetta.gr:

Θυμάμαι ότι όταν ακόμα δεν ήταν καλά τα πράγματα στον ΠΑΟΚ είχες αναφερθεί με καλά λόγια στον Ιβάν Σαββίδη. Τώρα, μετά το περιστατικό με το όπλο, αρκετοί παίκτες πρώην και νυν βγήκαν και τον στήριξαν. Εσύ τι λες; Το περίμενες;

«Όλοι κάνουμε λάθη. Και γι αυτό το λόγο πρέπει να υπάρχει η δικαιοσύνη. Προφανέστατα έκανε ένα πολύ σοβαρό λάθος και γι’ αυτό θα τιμωρηθεί. Εγώ μπορώ να σου πω, γιατί τον έχω ζήσει, ότι αυτό που κάνει το αγαπάει πάρα πολύ. Είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη των άλλων και γι’ αυτό ίσως βγήκαν όλοι από την πλευρά του ΠΑΟΚ και τον στήριξαν. Όπως κι εμένα σε καταστάσεις δύσκολες με στήριξε. Και δεν σημαίνει ότι επειδή έφυγα από τον ΠΑΟΚ δεν θα το πω. Θα το πω και θα το λέω πάντα ότι με έχει βοηθήσει ο Ιβάν Σαββίδης. Από εκεί και πέρα όμως αυτό που έκανε ήταν μεγάλο λάθος. Θα τιμωρηθεί και θα συνεχίσει στην επόμενη μέρα, όπως πρέπει να συμβαίνει με όλους. Όχι μόνο με εκείνον. Όταν γίνεται λάθος πρέπει να τιμωρούνται όλοι».

Πίστεψες ότι θα πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ φέτος;

«Αν και δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου ΠΑΟΚ όλη τη χρονιά, κάποια στιγμή πίστεψα ότι για εκεί πάει. Αν θα πρόσθετα μια κουβέντα για τον ΠΑΟΚ θα σου έλεγα ότι ακόμα και σήμερα συνεχίζει σαν οργανισμός και δεν απορροφά τους κραδασμούς από τους παίκτες. Θεωρώ πως ό,τι κι αν συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι παίκτες θα πρέπει να είναι έξω από αυτά. Και στο λέω από προσωπική εμπειρία, γιατί είμαι ο πρώτος που έχω κάνει λάθος πάνω σε αυτό και με οδηγούσε όλο το κλίμα που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη. Δεν πρέπει οι ποδοσφαιριστές να έχουν συμμετοχή στο τι έγινε χτες, τι γίνεται σήμερα. Χάνεις την αυτοσυγκέντρωσή σου, κουράζεσαι ψυχολογικά και σε φθείρει όλο αυτό».

Φταίνε και γι’ αυτό διάφοροι και στα πέριξ του Σαββίδη;

«Διοικητικά ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλώσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν άνθρωποι που τον έχουν βοηθήσει πολύ σε αυτό νομίζω. Και η Μαρία Γκοντσάρεβα που έχει δίπλα του ο Σαββίδης, αλλά και ο Γκαγκάτσης τον έχουν βοηθήσει διοικητικά να αλλάξει στάτους. Στο αγωνιστικό νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξουν άνθρωποι δίπλα στον Σαββίδη που να μην του λένε συνέχεια ναι και να μην προσπαθούν να παρουσιάζουν ότι όλα είναι τέλεια. Όταν κάποιος θεωρεί ότι πρέπει να πει ναι για να συνεχίσει να δουλεύει δεν σέβεται τη δουλειά του, κάνει κακό στην ομάδα, στον ιδιοκτήτη και σε όλους. Αν διορθώσει αυτά τα προβλήματα, το αγωνιστικό θα μπορεί να δει ακόμα καλύτερες μέρες γιατί έχει όλα τα εφόδια. Χαίρομαι πολύ επίσης που πάει και σε μια λογική εμπιστοσύνης σε Έλληνες παίκτες, γιατί είχε φύγει από αυτή».

Ήταν πάντως σαν να πέφτουμε και λίγο από τα σύννεφα με τον Σαββίδη και το όπλο. Σαν να ανακαλύψαμε τώρα ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν παθογένειες…

«Μα δεν δίνει κανείς λύση. Σταμάτησαν το ποδόσφαιρο για 15 μέρες και τι θα γίνει; Πρέπει να θέλουν όλοι εκείνοι που ασχολούνται για να γίνει ένα καλό ποδόσφαιρο. Δεν μου δείχνουν ότι θέλουν, όπως δεν ήθελαν και στο παρελθόν».

Νιώθεις ότι έχεις πάρει κάτι από κάθε ομάδα που έχεις παίξει;

«Θα σου πω την αλήθεια, τα περισσότερα μου τα έδωσε ο ΠΑΟΚ. Με όλα όσα συνέβησαν, όσα κι αν πέρασα, πρώτα από όλα κατάφερα να αλλάξω εγώ σαν άνθρωπος πολλά στοιχεία του χαρακτήρα μου. Και έγινα πολύ δυνατός. Αυτή τη στιγμή τα βλέπω τελείως διαφορετικά και πάρα πολύ πιο εύκολα. Αυτή η ομάδα άλλαξε την καριέρα του. Ταλαιπωρήθηκα πολύ, πέρασα και ωραίες στιγμές, αλλά σίγουρα άλλαξα».