Όλα ΘΑ γίνουν, προεκλογικά

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με την παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ, Ζήση Βρύζα, του προέδρου του Ερασιτέχνη, Θανάση Κατσαρή, του εκπροσώπου του ΑΣ στη διοίκηση της ΠΑΕ, Δημοκράτη Παπαδόπουλου, και (8 από τους 23) βουλευτών και υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση αυτή, οι πολιτικοί άκουσαν τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ να αναφέρουν τα προβλήματα που υπάρχουν σε ότι αφορά τα χρέη, τη Θέρμη και τις ποδοσφαιρικές αρχές.

Όλοι οι πολιτικοί (με εξαίρεση την υποψήφια Περιφερειάρχη, που έχει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, που ζήτησε διευκρινίσεις) έδωσαν τη διαβεβαίωση ότι όλα ΘΑ γίνουν μετά τις εκλογές, ενώ εκφράστηκε και η άποψη πως δεν τα θέματα δεν προχώρησαν πριν τις εκλογές για να μην θεωρηθεί ότι πρόκειται για προεκλογικές κινήσεις (η τροπολογία για το γήπεδο της ΑΕΚ, πάντως, πέρασε προεκλογικά).

Βέβαια, όλοι τους είπαν ότι οι τροπολογίες ΘΑ κατατεθούν, αλλά υπάρχει πάντα η Τρόικα, η οποία αν δεν δώσει το ΟΚ, δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Για τη συνάντηση, μίλησε βγαίνοντας από την Τούμπα, η ανεξάρτητη βουλευτής Θεσσαλονίκης (πρώην των ΑΝ.ΕΛ), Χρυσούλα Γιαταγάνα.

Όπως η ίδια είπε, για τα όσα συζητήθηκαν στην αίθουσα συσκέψεων της Τούμπας :

“Το θέμα των χρεών θα ρυθμιστεί. Η τροπολογία είναι έτοιμη να κατατεθεί, θα ισχύει για όλες τις ανώνυμες εταιρίες. Εμείς θέλουμε να ισχύσει και για τα αθλητικά σωματεία, να γίνει μία κοινή ρύθμιση. Θα προβλέπει πως εφόσον πληρωθεί εφάπαξ το κεφάλαιο να αφαιρούνται τα πρόστιμα. Εφόσον δεν μπορούν κάποιοι να πληρώσουν εφάπαξ, να πάει κλιμακωτά, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων, να πληρώνουν κι ένα μέρος από τα πρόστιμα. Μετά τις εκλογές θα ρυθμιστεί το θέμα.

Για τη Θέρμη το θέμα είναι διαδικαστικό, τελειώνει. Είναι έτοιμο, υπήρχαν κάποια προβληματάκια, αλλά ξεπερώνται.

Ενα θέμα ήταν και με την ΕΠΟ. Πρέπει να βρεθούμε και να δούμε τι μπορεί να γίνει, θέλει νομοθετική ρύθμιση καινούρια, για να βρεθεί μία λύση.

Υπάρχει κι ένα θέμα με τους οπαδούς, που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Πρέπει να το δούμε κι αυτό”.

Από την πλευρά της, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, υπηψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε :

“Ενημερωθήκαμε για τα σοβαρά προβλήματα, που υπάρχουν, ζητήσαμε επιπλέον ενημέρωση για κάποια ζητήματα. Σχετικά με την διαγραφή των προστίμων και των προσαυξήσεων, είμαστε υπέρ μια συνολικής ρύθμισης και ενάντια σε κάθε φωτογραφική διάταξη. Θέσαμε τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την διαφάνεια των ποδοσφαιρικών ομάδων, της ανάπτυξης του ερασιτεχνικού αθλητικού και την αντιμετώπιση με καταστολή και διώξεις όσων αγωνίζονται και εκφράσαμε τη συμπαράστασή μας στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, που αντιμετώπισαν αυτή την καταστολή.

Για τη Θέρμη, το πρώτο θέμα είναι αν αξιοποιείται η γή ή ξεπουλιέται. Αν υπάρχει σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Για το συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να υπάρχει επαναβεβαίωση της νέας δημοτικής αρχής. Η συγκεκριμένη επένδυση δημιουργεί θέσεις εργασίας; Αλλά θέσεις πλήρους και σταθερής απασχόλησης, ασφαλισμένη και αμειβόμενη. Η συγκεκριμένη επένδυση προστατεύει το περιβάλλον; Αυτά τα ζητήματα θέσαμε. Θα μας δώσουν τον φάκελο να τον μελετήσουμε και να γνωστοποιήσουμε τις θέσεις μας.

Για τα χρέη, αυτή η κυβέρνηση μας έχει συνηθίσει, ακολουθώντας παλαιοκοματικές μεθόδους, προεκλογικά να τάζει διάφορα πράγματα, ας περιμένουμε να δούμε τι και αν φέρει ή θα της επιστρέψει η Τρόικα να φέρει. Προηγούμενα, είπα ότι εάν η ρύθμιση αφορά όλους και δεν είναι φωτογραφική, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Τα ελληνικά νοικοκυριά στενάζουν από τα βάναυσα μνημονιακά μέτρα, δεν μπορούμε να πούμε να χαριστούν τα πρόστιμα μίας συγκεκριμένης ομάδας. Συνολική αντιμετώπιση ζητήσαμε”.

 Για το θέμα, μίλησε και ο βουλευτής της ΝΔ, φεύγοντας από την Τούμπα :

«Το πρώτο θέμα αφορούσε την θέση μας για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και πώς θα το αλλάξουμε. Το ξέρω το θέμα, έχω την δική μου άποψη και θα συμπαρασταθώ σε κάθε προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΟΚ. Οι δύο ρυθμίσεις για τα χρέη και τη Θέρμη είναι έτοιμες, αλλά ήταν απόφαση να μην περάσουν προεκλογικά για να μην φανεί ότι γίνονται με αυτούς τους  σκοπούς. Για το θέμα των χρεών η ρύθμιση θα περάσει σε 20-25 μέρες μετά τις εκλογές αφού ενημερωθεί και η Τρόικα, ενώ η τροπολογία για τα στρέμματα της Θέρμης  κατατέθηκε και θα ψηφιστεί πολύ σύντομα».