«Το ποτήρι ξεχείλισε, κατάφωρη η αδικία»

Ο Θανάσης Κατσαρής συμμετείχε στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία της ΠΑΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ και φεύγοντας μίλησε για τα όσα συζητήθηκαν, αλλά και για τις θέσεις του ΠΑΟΚ…

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος του Α.Σ. :

«Κατ’ αρχάς υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια από την οικογένεια του ΠΑΟΚ, καθώς παραβρέθησαν πάρα πολύ λίγοι απ΄ αυτούς, που καλέσαμε.

Πρέπει αυτοί, που αρνήθηκαν την πρόσκληση του ΠΑΟΚ, κάποια στιγμή να καταλάβουν ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα τους ανταποδώσει αυτό, που έκαναν».

Για τα όσα συζητήθηκαν :

«Συζητήσαμε τα θέματα, που απασχολούν την οικογένεια του ΠΑΟΚ και κυρίως την ΠΑΕ. Μιλήσαμε για το θέμα της Θέρμης, των χρεών, και της αντιμετώπισης του ΠΑΟΚ από τα όργανα, που διοικούν το ποδόσφαιρο».

Για τη Θέρμη :

«Μας διαβεβαίωσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, κατατέθηκε η τροπολογία, και μάλλον θα το ανακοινώσει ο πρωθυπουργός».

Για τα χρέη :

«Καθυστέρησαν λόγω των εκλογών. Δεν ήθελε η Τρόικα να το περάσει, αλλά έχει συμφωνήσει. Εμείς είμαστε επιφυλακτικοί.

Έχουμε την πληροφόρηση ότι ένα από τα τρία θέματα, που θα θέσει μετά τις εκλογές η κυβέρνηση στην Τρόικα, θα είναι και το θέμα των χρεών. Ακούσαμε πολλά τόσα χρόνια, εμείς είμαστε πάντα επιφυλακτικοί.

Είναι παράδοξο να θέλεις να δώσεις χρήματα και να μην τα παίρνουν. Είναι παράδοξο να θέλεις να κάνεις επένδυση και να μην σ΄ αφήνουν.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να βοηθήσει το Κράτος κι εκείνο το αρνείται. Δεν βλέπω να υπάρχει αντίδραση κι από τα άλλα κόμματα για τη ρύθμιση. Δεσμεύτηκαν ότι δεσμεύουν και τα κόμματά τους σήμερα.

Τον κ. Σαμαρά τον γνωρίζω πολλά χρόνια, είχα μία τυπική συνάντηση μαζί του, δεν μιλήσαμε για τα χρέη, γνωρίζω ότι ασχολείται και θέλει να το λύσει.

Το θέμα είναι λεπτό και έχει πολλές παραμέτρους. Ζητάμε να μην θεωρείται ότι γίνεται για τον ΠΑΟΚ, να γίνεται για όλες τις εταιρίες, να είναι οριζόντια η λύση. Να πληρωθεί το πρωτογενές κεφάλαιο. Είναι θέμα που συζητείται.

Η τρόικα δέχτηκε να λυθεί το θέμα, ως τώρα δεν δέχονταν. Σήμερα επειδή υπήρξε το πρωτογενές πλεόνασμα που λέει η κυβέρνηση, γιατί αυτό λέει, μπορεί να ζητάμε λύσεις. Εμάς μας ενδιαφέρει να λυθεί το πρόβλημα των χρεών του ΠΑΟΚ. Και μας άφησαν να καταλάβουμε ότι θα γίνει. Εμείς κρατάμε μικρό καλάθι. Είμαστε μονίμως στο περίμενε».

Για το θέμα της ΕΠΟ :

«Υπάρχει το αυτοδιοίκητο. Συζητείται κάτι με τον νέο αθλητικό νόμο, θα προσπαθήσουν να βρουν μια λύση. Ξαφνικά μας τιμώρησαν και δεν μπορούμε να προσφύγουμε σε 3ο όργανο. Εδώ και χρόνια οι υφυπουργοί ασχολούνται με τη λύση του προβλήματος με την ΕΠΟ και έφταναν στον Μπλάτερ, που καθάριζε το θέμα».

Για την αγανάκτηση του κόσμου :

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει στο κόσμο, η αδικία είναι κατάφωρη. Διοικούν άνθρωποι το ποδόσφαιρο, που δεν υπολογίζουν τίποτα. Έχουμε να κάνουμε με διαφορετική αντιμετώπιση και πρέπει να αντιδράσουμε».

Για τον κοινό αγώνα όλου του ΠΑΟΚ :

Ολοι εμείς, Α.Σ., ΠΑΕ και ΚΑΕ, δίνουμε τον αγώνα μας να μπορέσουμε να δώσουμε λύση στα προβληματα ΠΑΕ. Έχουμε έναν επενδυτή, που πρέπει να προστατεύσουμε, για να μπορέσει να κάνει αυτά, που έχει στο μυαλό του. Αλλιώς θα μείνει ο ΠΑΟΚ χωρίς επενδυτή»

Για τα τρόπαια, που κατέκτησαν πρόσφατα οι γυναικείες ομάδες χάντμπολ και ποδοσφαίρου :

«Τα τρόπαια δείχνουν ότι στον Ερασιτέχνη γίνεται καλή δουλειά. Υπάρχουν άτομα, που δουλεύουν ανιδιοτελώς και έρχονται τα τρόπαια. Μας δημιουργούν δεσμεύσεις και υποχρεώσεις. Δεν μπορείς να υποβαθμίσεις μια ομάδα, που κατακτά τρόπαια! Πιστεύουμε ότι και η ΠΑΕ, που είναι ο βασικός χρηματοδότης του Ερασιτέχνη, θα είναι πάλι δίπλα μας. Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Σαββίδης στήριξε πέρσι τις ομάδες, πιστεύουμε ότι πάλι θα είναι δίπλα μας»

Για τον Σαββίδη :

«Αν δεν υπήρχε Σαββίδης, δεν θα υπήρχε ΠΑΟΚ. Βλέπετε τι γίνεται στις άλλες ομάδες, βολοδέρνουν και ψάχνουν χρήματα. Ο ΠΑΟΚ ήταν ο πρώτος που πήρε άδεια, έκανε μεταγραφές τον Ιανουάριο, τι να πούμε για τον κ. Σαββίδη;»