Αποχή οι διεθνείς του πόλο

Οι Ελληνες διεθνείς πολίστες ανακοίνωσαν αποχή από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας «μαμούθ» για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, που θα διεξαχθεί από τις 14 ως τις 27 Ιουλίου.

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν και υπογράφουν οι 11 από τους 25 διεθνείς που είχε καλέσει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Σάκης Κεχαγιάς, οι διεθνείς διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι εδώ και δύο μήνες έχουν κάνει αίτημα για να ρυθμιστούν τα οδοιπορικά τους για τις 75 ημέρες της προετοιμασίας, χωρίς να έχουν λάβει απάντηση.

Ωστόσο, επισημαίνουν ότι σεβόμενοι τους εαυτούς τους, το άθλημα και τη χώρα, ακόμα και αν δε βρεθεί λύση, θα τεθούν στη διάθεση του Κεχαγιά τέσσερις εβδομάδες πριν τη διοργάνωση, χωρίς να έχουν καμία οικονομική απαίτηση από την ΚΟΕ, καλύπτοντας από την τσέπη τους τα έξοδά τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο λόγος της παρούσης επιστολής είναι η ανάγκη που νιώθουμε να εκφράσουμε τη λύπη και απογοήτευση μας για την πλήρη απαξίωση μας από την ομοσπονδία και την από μέρους της παντελή έλλειψη σεβασμού προς τους κόπους μας.
Έχουμε την τιμή να έχουμε κληθεί για να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που λαμβάνει χώρα στη Βουδαπέστη το διάστημα 14-27 Ιουλίου.

Μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κάποιος τις απαιτήσεις μιας τέτοιας προετοιμασίας, αν σκεφτεί ότι το πρόγραμμα μας απαιτεί διπλές προπονήσεις 5-6 ωρών ημερησίως επί 75 ημέρες, στις οποίες πρέπει επιπλέον να υπολογιστούν ο χρόνος και τα έξοδα των μετακινήσεων.

Για τους προαναφερθέντες λόγους και αναλογιζόμενοι τις οικονομικές δυσκολίες των καιρών, καταθέσαμε πριν δύο μήνες στην Ομοσπονδία μέσω του εφόρου της ομάδας, συγκεκριμένη πρόταση σχετικά με τα οδοιπορικά τα οποία θα πρέπει να μας καταβληθούν. Μέχρι σήμερα, ημερομηνία έναρξης της προετοιμασίας μας δεν λάβαμε καμία απολύτως απάντηση από κανέναν, ούτε έστω αρνητική! Μάλιστα σε σημερινή μας προσπάθεια επικοινωνίας, ζητήσαμε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΟΕ, προκειμένου να συζητήσουμε και να βρούμε λύση, όμως το αίτημα μας απορρίφθηκε! Και σαν να μην έφθανε αυτή η παντελής έλλειψη στοιχειώδους ευγένειας και σεβασμού προς τους αθλητές , ο έφορος της ομάδας μας μετέφερε το ότι ο πρόεδρος και το ΔΣ της ΚΟΕ δεν έχουν εικόνα για τα οικονομικά της (!) και δεν μπορούν να μας εγγυηθούν τίποτα (!) όσον αφορά τα οδοιπορικά μας για τη φετινή προετοιμασία και τους αγώνες.

Σεβόμενοι τους εαυτούς μας, τους κόπους μας, το άθλημα μας και τη χώρα μας λάβαμε όλοι μαζί την απόφαση να απέχουμε από την έναρξη της προετοιμασίας έως ότου βρεθεί λύση στα προβλήματα μας.

Σε περίπτωση μη εύρεσης λύσης και αν και εφόσον μας ζητηθεί είμαστε πρόθυμοι να θέσουμε τους εαυτούς μας στη διάθεση του ομοσπονδιακού προπονητή 4 εβδομάδες πριν από την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων (μέγιστο διάστημα που μπορούμε να αντεπεξέλθουμε οικονομικά εξ ιδίων χρημάτων) μη έχοντας καμία οικονομική απαίτηση από την ομοσπονδία και αναλαμβάνοντας εξ’ ολοκλήρου τα προσωπικά μας έξοδα».

Υπογράφουν οι:

1) ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
2) ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
3) ΓΑΛΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
4) ΓΟΥΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
5) ΔΕΛΑΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
6) ΚΟΛΟΜΒΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
7) ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
8) ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
9) ΠΟΝΤΙΚΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
10) ΤΣΑΛΚΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
11) ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ»