Ο Κωνσταντίνου και ο… ΠΑΟΚ!

Το αντίο του Μιχάλη Κωνσταντίνου μας θύμισε πως τον έχασε ο ΠΑΟΚ… μέσα από τα χέρια του! Το καλοκαίρι του 1997 το όνομα του 19χρονου, τότε, Κύπριου συζητιόταν έντονα στην ποδοσφαιρική πιάτσα. Αρκετές ομάδες είχαν δείξει ενδιαφέρον, ανάμεσα τους και ο «Δικέφαλος», που έστειλε στην Κύπρο τον Χρήστο Τερζανίδη χωρίς να αποκαλύπτει τον λόγο του ταξιδιού του.

Την ώρα που ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στην ΑΕΚ, στις 3 Μαίου του 1997 και πετύχαινε μια σημαντική νίκη (2-1) για την έξοδο του στην Ευρώπη, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ήταν στην Κύπρο για να δει τον μικρό, να μιλήσει με τους ανθρώπους της Ενωσης Παραλιμνίου και με την οικογένεια του, που έπαιζε σημαντικό ρόλο στην υπόθεση της μεταγραφής του. Επισήμως η τότε διοίκηση του ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε απλά το ταξίδι του Χρήστου Τερζανίδη στην Κύπρο, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες. Λίγο αργότερα και ενώ η ομάδα εξασφάλισε την συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έγινε γνωστό πως ο λόγος του ταξιδιού ήταν “ένας μικρός Κύπριος που λέγεται Κωνσταντίνου”!

Ο Κωνσταντίνου ήταν το πιο «καυτό» όνομα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Μαζί με το απολυτήριο στρατού, παίρνει το 1997 και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματός μας, με 17 γκολ. Είναι η εποχή που η Ανόρθωση σαρώνει στις μεταγραφές. Η ομάδα της Αμμοχώστου δίνει μάχη με τον Απόλλωνα, όμως η οικογένεια Κωνσταντίνου πιστεύει πως ο μικρός πρέπει να φύγει στην Ελλάδα.

Έτσι, τον στέλνουν στη Θεσσαλονίκη με τον τότε νεαρό παράγοντα της Ένωσης και νυν αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα, όπου κλείνουν το deal με τον Πέτρο Θεοδωρίδη, πρόεδρο τότε του Ηρακλή. Η Ένωση, που θα μπορούσε να πάρει πιο πολλά χρήματα αν τον πούλαγε στην Κύπρο, υποκύπτει στο θέλημα της οικογένειας και δανείζει τον παίκτη για ένα χρόνο με αντάλλαγμα κάτι… ψιλά, ενώ το επόμενο καλοκαίρι ο «Γηραιός» ενεργοποιεί την οψιόν αγοράς, καταθέτοντας 160.000 κυπριακές λίρες στο λογαριασμό των βυσσινί, ποσό σχετικά χαμηλό για τα μεταγραφικά δεδομένα της εποχής.

Το γιατί δεν ήρθε ο Κωνσταντίνου στον ΠΑΟΚ (του Γιώργου Μπατατούδη) δεν έγινε ποτέ γνωστό. Ασφαλώς δεν ήταν το οικονομικό θέμα το πρόβλημα. Κάτι άλλο θα ήταν…