«Ο ΠΑΟΚ ζητάει καθαρό παιχνίδι» (vds)

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενόψει του αυριανού συλλαλητηρίου, που θα γίνει στις 5μμ στην Καμάρα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ζήσης Βρύζας, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Θανάσης Κατσαρής, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο εκπρόσωπος των βετεράνων, Φιλώτας Πέλλιος κι ένας εκπρόσωπος των οργανωμένων οπαδών, μίλησαν για όλα αυτά, που απασχολούν την ΠΑΕ, και την “αναγκάζουν” να δώσει το σύνθημα στον κόσμο, για να βγει στους δρόμους και να διαμαρτυρηθεί.

Οι βασικές άξονες, είναι το θέμα των χρεών, το θέμα της Θέρμης και η αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ από τις υπερκείμενες αρχές και κυρίως την ΕΠΟ.

Το Thessports παρακολούθησε τη συνέντευξη τύπου και σας μεταφέρει όλα όσα ειπώθηκαν :

O Θανάσης Κατσαρής είπε :

«Η ΠΑΕ είναι αυτή, η οποία χρειάζεται τη στήριξη όλων μας. Ο ΠΑΟΚ είναι ενιαίος. Όλοι είμαστε δίπλα στην ΠΑΕ για να λύσουμε τα προβλήματα και να πετύχουμε αυτό, που θέλουμε εδώ και πολλά χρόνια. Ισονομία. Ήδη ενημερώσαμε όλα τα τμήματα να παραβρεθούν στην συνάντηση στην Καμάρα. Θα είναι όλοι εκεί.

Για τις δεσμεύσεις των πολιτικών : Μας αντιμετώπισαν με τον καλύτερο τρόπο στην επαφή με την Κυβέρνηση. Πρώτα πρέπει να πάρουμε το ΟΚ από την κυβέρνηση και μετά τις υπογραφές και τη συνέναιση όλου του πολιτικού κόσμου. Αυτοί, που ήρθαν στην Τούμπα χθες, δεσμεύτηκαν ότι εκπροσωπούν τα κόμματά τους. Μας ξεκαθάρισαν ότι εδώ και 15 μέρες υπάρχει το Ο.Κ. από την Τρόικα και το θέμα θα προχωρήσει μετά τις εκλογές.

Μας είπε ο κ. Κεδίκογλου ότι όταν ο Ζαγοράκης δέχτηκε την πρόταση να μπει στο ψηφοδέλτιο, έθεσε όρο να λυθεί το θέμα των χρεών.

Για τις αγωγές στην ΕΠΟ: Δεν είναι μέτρο πίεσης. Ο Α.Σ. συντηρείται από έσοδα, που θα χάσει με την τιμωρία της Τούμπας. Έχουμε έννομο συμφέρον να προσφύγουμε κατά των επιτροπών, που έβγαλαν αυτές τις αποφάσεις, που δεν είναι σύννομες. Δεν το κάνουμε για τις εντυπώσεις, η παρέμβαση είναι σημαντική. Θα γίνει σε συνεννόηση με την ΠΑΕ. Να τους πιέσουμε, να καταλάβουν ότι εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να πάμε στα πολιτικά δικαστήρια, πρόβλημα που έχει η ΠΑΕ»

Ο Ζήσης Βρύζας είπε :

«Ακολουθήσαμε το δρόμο της υπευθυνότητας, κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις για τα θεσμικά όργανα και την πολιτεία. Δεν βρήκαν ανταπόκριση αυτές οι προτάσεις.

Στη συνέχεια πήραμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε την όλη κατάσταση και φτάνουμε σ’ ενα σημείο τώρα, σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΟΚ να πρέπει να δώσει μια απάντηση στην πολιτεία και στα θεσμικά όργανα. Και κυρίως στην ΕΠΟ.

Υπάρχουν ανοιχτά θέματα πολύ μεγάλα και δυστυχώς κάποιοι, όπως ο κ. Καρούντζος, στημένοι πίσω από ένα γραφείο, σταματάνε επενδύσεις και όλη τη διάθεση του κ. Σαββίδη να δώσει θέσεις εργασίας. Και κάποιοι άλλοι δεν δίνουν λύσεις σε ένα τεράστιο θέμα, όπως είναι τα χρέη.

Δε ζητάμε χάρη, να πληρώσουμε ζητάμε, να γίνει το σωστό και δίκαιο και μάλιστα με οριζόντια απόφαση για όλες τις Α.Ε.

Σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΟΚ, πρέπει να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και την αντίθεσή μας στα εμπόδια, που μας βάζουν.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα, είναι η κατασκευή προπονητικου κέντρου στη Θέρμη. Πέρασαν 2 χρόνια από τη μέρα, που αποφάσισε ο ΠΑΟΚ να επενδύσει 25 εκατομμύρια ευρώ, για να αξιοποιήσει έναν βοσκότοπο και να δώσει θέσεις εργασίας.

Δυστυχώς κανείς δεν κατάλαβε από την πλευρά της πολιτείας, μια ποδοσφαιρική ομάδα, οπως ο ΠΑΟΚ με το μέγεθος, που εχει, κατά ποσο συμβάλει στην γενικότερη παιδεία του τόπου.

Το ποδόσφαιρο πρωταγωνιστεί στη διαφθορά, που υπάρχει γενικότερα στη χώρα.

Η πολιτεία δεν έχει κάνει τίποτα, παρόλο, που της επισημάναμε την κατάσταση.

Σε ότι αφορά την ΕΠΟ… Θα πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός, αλλά αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Κάνουν αλλαγές στον κανονισμό, σε ότι αφορά και την εκλογή της διοίκησης, να βγάζει η βάση τον πρόεδρο, αλλά όχι με το σωστό τρόπο. Δίδοντας 3 ψήφους σε κάθε νομό, δεν αλλάζει τίποτα. Η πρότασή μας είναι, ανάλογα με το μέγεθος και τα σωματεια που εχει καθε περιοχή, να ψηφίζει.

Δέχονται να υπάρχει 3ος βαθμός δικαιοδοτικός, για να προσφύγεις, αλλά είναι το CAS, που λύνει μόνο διεθνείς διαφορές.

Εμείς έχουμε διαφωνία σε ότι αφορά την τιμωρία μας, και δεν υπάρχει 3ος βαθμός να προσφύγουμε!
Βρήκαμε πολλά εμπόδια μπροστά μας, αλλά η ψυχή μας, που χαρακτηρίζεται από καθαρότητα και λεβεντιά, θα είναι αύριο στο δρόμο, για να τους δείξει ποιοί πραγματικά είμαστε.

Ο ΠΑΟΚ ζητάει ισονομία και δικαιοσύνη, να παίζει καθαρά μέσα στο γήπεδο.

Ελπίζω αύριο όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες να είμαστε στην Καμάρα, να στείλουμε ένα μήνυμα σε καθε κατεύθυνση, ώστε να πιέσουμε για τα δίκαια συμφέροντά μας»

Για τις ενέργειες για την αφαίρεση 3 βαθμών : «Υπάρχει στρατηγική, θα γίνουν τα πάντα, θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα. Έχω πλήρη γνώση της κατάστασης, αναθέσαμε σε δικηγόρους στο εξωτερικό να ασχοληθούν με την υπόθεση, τη Δευτέρα θα ενημερωθείτε»

Για το αν δεν λυθεί το θέμα των χρεών : «Όπως είπα και στη συνάντηση με τα μέλη της κυβέρνησης, εγώ θα παραιτηθώ και θα μιλήσω για όλα, όσα έχουν γίνει. Ο ορίζοντας που δίνουμε είναι μέσα στο καλοκαίρι. Μου είπαν πως τον Ιούνιο το θέμα θα λυθεί».

Για τις σχέσεις της ΠΑΕ : «Υπήρχαν σχέσεις όχι σωστές στο παρελθόν, που θα έπρεπε να οριστούν σε καινούρια βάση, με σχέσεις σεβασμού. Καθημερινά γίνονται μεγάλες μάχες. Έγιναν λάθη κι από μας, η κατάσταση έχει ωριμάσει, ώστε ο ΠΑΟΚ να προχωρήσει ενωμένος και δυνατός. Αυτό αφορά και τη σχέση μας με τα ΜΜΕ».

Για τις διαφορές στην αντιμετώπιση με την ΑΕΚ : «Κανείς δεν μπορεί να νικήσει τον ενωμένο ΠΑΟΚ. Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι, μας ενδιαφέρει τι κάνουμε εμείς. Η ταυτότημά μας δεν ταιριάζει με την κλάψα, ούτε να ασχολούμαστε με τους άλλους. Εμείς ακολουθούμε τον δρόμο μας»

Για τους απόντες βουλευτές : «Ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του. Εμείς τους είπαμε ότι θέλουμε να δούμε ποιοι είναι με μας και ποιοι όχι.

Για τη Θέρμη και το γιατί δεν προχωράει : «Διότι υπάρχει ένας νόμος 20-25 χρόνων, που δίνει τον δικαίωμα σε κάθε υπάλληλο κατώτερης βαθμίδας, ενώ οι κεφαλές της Περιφέρειας και του Δήμου είναι σύμφωνες, να στηρίζεται στο νόμο αυτό, και να βγάλει άκυρο τον διαγωνισμό. Η επιτροπή που προσέφυγε ο Δήμος, πήρε κι αυτή την απόφαση να τον ακυρώσει, στηριζόμενη στα ίδια επιχειρήματα. Με το νόμο που περνάει, ο Δήμος θα μπορεί να αξιοποιήσει τους χώρους του. Κι αυτή η απόφαση είναι οριζόντια».

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος είπε :

«Ως ΚΑΕ ΠΑΟΚ νιώσαμε την ανάγκη να συμπαρασταθούμε στα δίκαια αιτήματα της ΠΑΕ. Και στο κομμάτι της Θέρμης και στο κομμάτι των χρεών. Είναι δύο θέματα, που παρά τις υποσχέσεις ενός χρόνου, δεν έχουν λυθεί. Ο Ζήσης Βρύζας έκανε αναφορά στον κ. Καρούντζο. Είχαμε τα ίδια προβλήματα μ΄ αυτόν επί 6 μήνες στο Παλατάκι. Παιδευόμασταν για τυπικά θέματα.

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα, γιατί υπάρχει το δίκαιο. Ο ΠΑΟΚ είναι ενιαίος και αυτό θα πάει μπροστά όλη την οικογένεια του συλλόγου. Καλούμε αύριο όλους τους φιλάθλους να βρεθούν στην Καμάρα, να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας.

Εκ μέρους της ΚΑΕ, του τεχνικού τημ και της ομάδας, θέλω να πω ένα ‘ευχαριστώ’ στον Ιβάν Σαββίδη για την τεράστια βοήθεια, που δίνει στην ομάδα του μπάσκετ. Σε λίγο καιρό πιστεύω θα αλλάξει σελίδα κι αυτή η ομάδα.

Τη Δευτέρα και την Τετάρτη, η ομάδα μπάσκετ έδωσε δύο σημαντικούς αγώνες, και αν και ήταν καλύτερη δεν μπόρεσε να κερδίσει»

Ο Φιλώτας Πέλλιος είπε :

«Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο, είμαστε παντα κοντά στην ομάδα. Εμείς, που ματώσαμε σ΄ αυτο το στίβο χρόνια, είμαστε κοντά στα δίκαια αιτήματα του ΠΑΟΚ. Τα έχουμε βιώσει κι εμείς αυτά από παλιά. Αύριο θα είμαστε όλοι μαζί στο συλλαλητήριο. Όσοι αισθάνονται ΠΑΟΚτσήδες να είναι κοντά».

Ο εκπρόσωπος των οργανωμένων οπαδών είπε :

«Θα ξεκινήσουμε με ένα ντου, με την υγειή έννοια. Πριν από 24 χρόνια ο Μάκης ο Μανάβης έδωσε ένα σύνθημα, όταν ο Βουλινός πήρε την ομάδα ΟΑΚΑ και τιμωρηθήκαμε με -3. «Ο ΠΑΟΚ δεν είναι πρόβατο σφαγμενο, τους τρεις βαθμούς τους χάρισε στο κατεστημένο».

Εμείς δεν θα χαρίσουμε τους βαθμούς. Εμείς πιέσαμε για την αναγέννηση του ΠΑΟΚ, βοήθησαν πολλοί βέβαια, διώξαμε ανθρώπους, που δεν ήθελαν το καλό του ΠΑΟΚ, και δεν θα αφήσουμε κανέναν να τον πάει ξανά κάτω.

Δεν πάμε στην Καμάρα για το -3, αλλά για όλη την αντιμετώπιση και την κοροϊδία, που υπάρχει απέναντι στον ΠΑΟΚ. Είναι ιερό καθήκον να είναι όλοι εκει. Όπως έτρεχαν στον τελικό και παρακαλούσαν για εισιτήριο, πρέπει να τρέξουν όλοι. Ο ΠΑΟΚ είναι ιδέα, τρόπος ζωής, καθημερινότητα, δεν είναι μόνο ένας τελικός.

Είναι ξεκάθαρη η αδικία, που υφίσταται η ομάδα και ο οργανωμένος κόσμος. Εδώ κι ένα χρόνο διώκεται το οπαδικό κίνημα, ως εγκληματική οργάνωση.

Είναι μια στοχευμένη επίθεση για να μας διαλύσουν, να διαλύσουν όλο το σωματείο. Όσοι ασχολείστε με τον ΠΑΟΚ, ξυπνήστε. Οποιος δεν έρθει αύριο δεν θα είναι καλά με τη συνείδησή του και για μας θα είναι αντίπαλος, όπως οι Ολυμπιακοί, οι Αρειανοί και οι υπόλοιποι.

Τα περισσότερα και τα καλύτερα έρχονται, εμείς δεν θα αφήσουμε τον ΠΑΟΚ να πάει πίσω.

Ποτέ δε μπήκαμε σε κανένα άρμα, ήρθαν πολλοί δοτοί, που άφησαν κάρβουνο εδώ, εμείς ψηφίζουμε μόνο ΠΑΟΚ. Όποιος βλέπει την πλάτη μας, το πληρώνει. Όποιος είναι μαζί μας, δεν θα χάσει».

Δείτε το βίντεο από την σημερινή συνέντευξη Τύπου: