Όχι άλλα χαμένα χρόνια…

Τελειώνει και η 2η χρονιά με την παρουσία του μεγαλομετόχου στην ομάδα.

Δύο χρόνια οικονομικής ευμάρειας, με λυμένα τα προβλήματα λειτουργίας της ΠΑΕ, με νέα ήθη κι έθιμα, με μια διαφορετική νοοτροπία πρωτόγνωρη και περίεργη.

Σε αντίθεση με την αποτυχία και το χαμένο χρόνο στο αγωνιστικό τμήμα, όπου τα συνεχόμενα λάθη, οι αποτυχημένες επιλογές και κυρίως η απουσία κανονικού προπονητή κάθε Μάρτιο, απέδειξαν τελικά, πως ο Ιβάν Σαββίδης πέταξε τα λεφτά του, σ’ ένα βαρέλι δίχως πάτο.

Για να είμαστε δίκαιοι, όλοι όσοι ενεπλάκησαν, έχουν και μερίδιο ευθύνης. Κι αν αναλογιστούμε πως ο μεγαλομέτοχος δίνει αναφορά για τα λάθη του μόνο στον καθρέφτη, οι υπόλοιποι, έχουν την υποχρέωση να δικαιολογήσουν την παρουσία τους και την αναποτελεσματικότητά τους, σ’ αυτόν που τους επιλέγει και τους πληρώνει.

Οι εποχές που τα λαικά δικαστήρια, τα πρωτοσέλιδα, τα ραδιόφωνα, παίρναν αποφάσεις και καθορίζαν την τύχη των προσώπων, είναι παρελθόν. Υπάρχει μεγαλομέτοχος, πληρώνει και καλά μάλιστα κι έχει την ευθύνη για να είναι εντάξει απέναντι σ’ αυτούς που δίνουν δύναμη και οντότητα στην επένδυσή του, τον κόσμο δηλαδή, να παίρνει τις σωστές και τις συμφέρουσες για τον ΠΑΟΚ αποφάσεις. Να κρίνει σωστά, να αφουγκράζεται το αλάνθαστο κριτήριο του κόσμου, για να οδηγήσει την ομάδα και γιατί όχι και το σύλογο, σε υπερήφανες παρουσίες κι όχι ντροπιαστικές, όπως αυτές των δύο τελευταίων ετών.

Οι αλλαγές προσώπων, πάντα είναι επιβεβλημένες όταν υπάρχει αναποτελεσματικότητα. Κυρίαρχο όμως είναι να δημιουργηθεί η ανάλογη νοοτροπία και να μάθουν τα πρόσωπα να λειτουργούν και να προσαρμόζονται, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους και τις γνώσεις τους, έχοντας ως αρχή την ιδιοσυγκρασία και τη φιλοσοφία του συλλόγου.

Τα πρόσωπα πάντα είναι αναλώσιμα κι εύκολα αντικαθίστανται. Ο σύλλογος και η ιστορία του, είναι η αρχή και το τέλος. Οι βάσεις του και η δύναμή του. Ποτέ δεν θα πετύχει κανένα πρόσωπο, το οποίο θα πιστέψει και θα προσπαθήσει να επιβάλλει διαφορετικές αξίες, τακτικές και φιλοσοφίες, απ’ αυτές που έχτισε αυτήν η ομάδα δημιουργώντας εκατοντάδες χιλιάδες φίλους σ’ όλο τον κόσμο.

Χωρίς πρωταθλήματα και κύπελλα, αλλά μόνο ως ιδέα, στην οποία υποκλίνονται και σαστίζουν ακόμη και οι αντίπαλοι.

Θεωρώ, πως είναι κυρίαρχο όσοι επιλεγούν για να δρομολογήσουν μια νέα αρχή στον ”ευκατάστατο” πια ΠΑΟΚ, θα πρέπει να είναι γνώστες των συνθηκών που επικρατούν στον ΠΑΟΚ και κυρίως γνώστες του ποδοσφαίρου, Θα πρέπει να γνωρίζουν πως το μεγαλύτερο θέλημα των οπαδών αυτής της ομάδας δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά η μάχη και η αυτοθυσία στους αγωνιστικούς χώρους.

Η επιλογή του προπονητή και των ποδοσφαιριστών, πρέπει να έχει ως σημαντικό κριτήριο τη θέλησή τους για νίκη ακόμη και στα φιλικά. Είναι βέβαιο πως όλα τα δεινά και όλα τα επιμέρους προβλήματα που εμφανίζονται κατά καιρούς, είναι αποτέλεσμα της αγωνιστικής ανικανότητας και της κακής αγωνιστικής συμπεριφοράς της ομάδας.

Οι αφορισμοί και η απαξίωση, είναι το εύκολο. Η διαλακτικότητα και η συζήτηση είναι το δύσκολο και το σωστό.

Ευκαιρία σε όλους μας το συλλαλητήριο στην Καμάρα, για να το αποδείξουμε. Στον πόλεμο χρειάζονται όλοι. Η ενότητα δεν κάνει εκπτώσεις, ούτε μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Όλοι μαζί αφήνοντας πίσω το παρελθόν και κοιτώντας μόνο το μέλλον, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε αυτό που επιζητούμε για πολλά χρόνια, μια ομάδα που να παίζει καλή μπάλα και να καταθέτει την ψυχή της στο χορτάρι.

Υποχρεωση όλων μας είναι να βοηθήσουμε τον μεγαλομέτοχο Ιβάν Σαββίδη και να ευχηθουμε να πάρει τις σωστές αποφάσεις, να κάνει τις καλύτερες επιλογές, για ν’ αρχίσουμε να χαιρόμαστε και να πανηγυρίζουμε. Οι μεγάλες μάχες που φέρνουν επιτυχίες δίνουν και μεγάλες χαρές. Οι μεγάλες αποτυχίες που έρχονται μέσα από μεγάλες μάχες σε κάνουν πάντα πιο δυνατό. Οι αποτυχίες όμως χωρίς μάχη και χωρίς αγώνα, φέρνουν απογοήτευση, απαξίωση και χλευασμό, Κάτι το οποίο δεν ταιριάζει στον ΠΑΟΚ μας.

Υ.Γ.1. Η άποψη του Γ.Χ. για τον ποδοσφαιριστή Κίτσιου ποιά είναι ; Είναι μπακ ή χαφ ο ποδοσφαιριστής για το Γιώργο Γεωργιάδη;

Υ.Γ.2. Ο Λιθουανός παραδέχτηκε ότι δεν τα κατάφερε. Έχει αξία το ότι το παραδέχτηκε και δύσκολα θα το ακούσουμε από άλλους.

Υ.Γ.3. Μεγάλο κέρδος οι Κάτσε, Κίτσιου, Κουλούρης. Κέρδος το οποίο προέρχεται από την τρομερή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής την τελευταία 5ετία.