Φοβερές καμπάνες και Σίτι και Παρί ΣΖ

Όπως ήταν αναμενόμενο, καθώς οι ομάδες είχαν ενημερωθεί προ ημερών, η ΟΥΕΦΑ έριξε σήμερα πολύ βαριές καμπάνες στην Μάντσεστερ Σίτι και στην Παρί ΣΖ…

Οι δύο ομάδες, τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 61.000.000 ευρώ, περιορισμό μεταγραφών (δεν πρέπει να αυξήσουν το μπάτζετ τα επόμενα δύο χρόνια), ενώ θα μπορούν να δηλώσουν μόνο 21 παίκτες στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, αντί για 25, όπως προβλέπεται για όλες τις ομάδες. Από τις 21, θα πρέπει οι 8 να είναι γηγενείς, κι αυτό σημαίνει ότι κάποια αστέρια, θα πρέπει να μείνουν εκτός λίστας.

Σίτι και Παρί παραβίασαν τους κανόνες του FinancialFairPlay (FFP), το οποίο έχει επιβάλει η ΟΥΕΦΑ, για να καταπολεμήσει τέτοιου είδους φαινόμενα και να επιβάλει ένα ποδόσφαιρο με ομάδες, που είναι αυτάρκεις.

Οι δύο συγκεκριμένες ομάδες, προκειμένου να αποφύγουν την τσιμπίδα της ΟΥΕΦΑ, παρουσίασαν χορηγικά συμβόλαια με υπέρογκα ποσά, τα οποία ήταν πλασματικά. Η Σίτι εμφάνισε χορηγία φανέλας 200 εκατομμύρια ευρώ από την Etihad, ενώ η Παρί ΣΖ εμφάνισε χορηγία 60 εκατομμυρίων ευρώ των αερογραμμών του Κατάρ.

Τις δύο ομάδες τις χρηματοδοτούν, όπως είναι γνωστό, Άραβες…

Εκτός των Σίτι και Παρί, η ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε μικρότερες ποινές σε άλλες 7 ομάδες. Πρόκειται για τις Ανζί, Ζενίτ, Ρούμπιν, Γαλατασαράι, Μπούρσασπορ, Τράμπζονσπορ και Λέφσκι Σόφιας.