“Τα άλλα τα σφύριξαν”

To σφύριγμα που δεν ακούστηκε ποτέ, στην τελευταία φάση του αγώνα, ήταν το σημείο αναφοράς για τον Σούλη Μαρκόπουλο. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν έξαλλος μετά το τέλος του αγώνα, διαμαρτυρήθηκε έντονα στους διαιτητές και έστω κι αν στο μεσοδιάστημα ηρέμησε, στην αίθουσα τύπου δεν μπορούσε να χωνέψει το “non call” των διαιτητών στην παγίδα στον Κούπερ.

«Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Η μία ήταν αυτό που έπαιξαν οι παίκτες στο γήπεδο και η άλλη, το πως σφύριξαν οι διαιτητές. Σαν ΠΑΟΚ έχουμε πολλά παράπονα, γιατί τις ίδιες φάσεις, τις σφύριξαν διαφορετικά. Ήταν 3-4 φάσεις, που ήταν ίδιες, και σφυρίχτηκαν τα φάουλ. Στην τελευταία δεν δόθηκε φάουλ. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα, που θέλει να παίζονται τα παιχνίδια μέσα στο γήπεδο και ποτέ δεν παρίσταται σε κληρώσεις διαιτητών για να διαμαρτυρηθεί», είπε ο Μαρκόπουλος, που αποκάλυψε ότι στην τελευταία φάση, είχε δώσει εντολή παίξουν οι παίκτες του ένα πικ εν ρολ στο κέντρο με τον Κούπερ κι οι υπόλοιποι να είναι έτοιμοι για σουτ, εφόσον δεχτούν παγίδα.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ επισήμανε πως η ξαφνική απουσία του Μπόγρη άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού («παίξαμε με δύο πιο γρήγορους ψηλούς», είπε) και τόνισε ότι η επιλογή του Ολυμπιακού, όταν γύρισε το παιχνίδι, να βάλει τη μπάλα στη ρακέτα, κι από κει να τη βγάλει έξω, βρήκε τον ΠΑΟΚ να μην είναι έτοιμος να αντιδράσει.

Όσο για το φινάλε του αγώνα; «Στα 103 δευτερόλεπτα, με πέντε πόντους διαφορά, έπρεπε να παίξουμε πιο έξυπνα, για να κερδίσουμε. Ο Ολυμπιακός πήρε ένα μεγάλο σουτ, το έβαλε» και με την τελευταία φάση χάσαμε το παιχνίδι».