“Είχαμε σύμμαχο την πλάγια γραμμή”

O Γιώργος Μπαρτζώκας, το έπαιξε… αδιάφορος για το αποτέλεσμα, αν και ο πάγκος του, έδωσε άλλη εντύπωση με τις αντιδράσεις του ειδικά στις τελευταίες επιθέσεις.

«Ήταν κρίμα που παίξαμε σε άδειο γήπεδο, θα έπρεπε να υπάρχει κόσμος, αν και θα ήταν υπέρ του ΠΑΟΚ. Είχαμε αυξομειώσεις στο παιχνίδι, όταν περάσαμε με +10 δεν κάναμε αυτά που έπρεπε να εξασφαλίσουμε το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έκανε το comeback και το γύρισε, με μεγάλα σουτ του Χαραλαμπίδη και του Κούπερ. Μπράβο τους, γιατί έχουν χαρακτήρα. Άλλαξε το μυαλό των παικτών μας, όταν είδαν ότι έλλειπε ο Μπόγρης, μπήκαμε στο παιχνίδι τελείως σβηστοί, βιαστικοί στην εκτέλεση. Ήταν ένα μάθημα για μας, αν δεν τρέξεις και δεν παλέψεις δεν μπορείς να κερδίσεις κανένα παιχνίδι. Στο τέλος αντιδράσαμε, κάναμε αυτά που πρέπει, μας βοήθησε και η τύχη και πήραμε το ματς. Για την τελευταία φάση δεν έχω άποψη, νομίζω δεν ήταν φάουλ, αλλά η τηλεόραση είναι ο καλύτερος μάρτυρας» είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού, που σημείωσε πως επειδή η ομάδα του δεν μπορεί να διεκδικήσει την 1η θέση, ο στόχος της ήταν «να μοιράσουμε το χρόνο σε 20λεπτα για τους παίκτες και πιο πολύ να βάλουμε τον Κόλινς και τον Μουν στο ροτέισον».

Όπως είπε ο Μπαρτζώκας «από τον Μουν είμαι πολύ ευχαριστημένος, γιατί είναι πολύ ταλαντούχος παίκτης. Όταν έχουμε Ευρωλίγκα όπου παίζει ο Πέτγουεϊ, δεν είναι στο ροτέισον και στην τελευταία προπόνηση, κι αυτό είναι δύσκολο γι΄ αυτόν, είναι 33χρονών και παίζει πρώτη φορά στην Ευρώπη, αλλά έχει κίνητρο και ποιότητα».

Για την τελευταία φάση του αγώνα, ο Μπαρτζώκας είπε ότι η εντολή ήταν να γίνει παγίδα στον Χαραλαμπίδη ή στον Κούπερ και φάουλ σ΄ όλους τους άλλους, αλλά «ο Κούπερ πήγε στα πλάγια και είχαμε σύμμαχο την πλάγια γραμμή».