Δημοσίευμα για… βόμβα στη Football League

Βόμβα στο πρωτάθλημα της Football League με τον πρωτοπόρο ΟΦΗ να κινδυνεύει να χάσει την άνοδο, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, σκάει υπόθεση-δωροδοκίας στο ματς ΟΦΗ-Αιγινιακού με την ομάδα της Κρήτης να απειλείται με υποβιβασμό και να ανεβαίνει στη Superleague η Παναχαϊκή.

Η υπόθεση αφορά τις καταγγελίες του προπονητή του Απόλλωνα Πόντου, Δ.Καλαϊτζίδη, για χειραγωγημένα παιχνίδια και ειδικότερα το ΟΦΗ-Αιγινιακός 6-0 (4-0 ημίχρονο) στις 12 Νοεμβρίου 2017. Σύμφωνα με τον Καλαϊτζίδη, ο πρόεδρος του Αιγινιακού Γ. Νιώπας, του αποκάλυψε ότι το ΟΦΗ- Αιγινιακός, στήθηκε για στοιχηματικούς λόγους, με τον τότε πρόεδρο του ΟΦΗ, Φ. Τσάλο, σύμφωνα πάντα με τη καταγγελία, να καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης κάποιων ποδοσφαιριστών και παραγόντων του Αιγινιακού.

Για την υπόθεση, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρο Τσόγκα ζήτησε τη διενέργεια, επείγουσας προκαταρτικής εξέτασης. Σύμφωνα με όσα αναφέριε η εφημερίδα το αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας είναι άκρως εντυπωσιακό. Το σχετικό παραστατικό (τιμολόγιο) για την έκδοση και πληρωμή των εισιτηρίων παραγόντων και ποδοσφαιριστών του Αιγινιακού, έχει εκδοθεί στο όνομα παράγοντα που μετείχε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στο ΔΣ του ΟΦΗ.

Σε αυτή τη περίπτωσηη κρητική ομάδα κινδυνεύει να τιμωρηθεί μέχρι και με υποβιβασμό όταν ο φάκελος διαβιβαστεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.