Εκλογές στην ΕΣΗΕΜΘ

Σε προεκλογική περίοδο βρίσκεται και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, αφού στις 3 Ιουνίου θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Το δεδομένο είναι πως ο σημερινός πρόεδρος, Μάκης Βοϊτσίδης, δεν θα συνεχίσει στη θέση του κι έτσι η παράταξή του αναζητεί τον διάδοχό του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Thessports, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της παράταξης «Δημοσιογραφική Ενότητα – Προοπτική», στις εκλογές της 3ης Ιουνίου, θα είναι ο Τάσος Φωκιανίδης.

Όλα δείχνουν ότι θα πάμε σε ένα… δίπολο, αφού από την άλλη πλευρά, υπάρχει συσπείρωση των υπολοίπων παρατάξεων για να πάρουν τα ηνία της ΕΣΗΕΜΘ.

Ήδη έχει ανακοινωθεί η σύμπραξη “Ασύνταχτου Τύπου” και “Δημοσιογραφικής Ενότητας”, ενώ όπως διαβάσαμε στο salonicanews του Δημήτρη Ασπροπούλη, η παράταξη “Δημοσιογράφοι ΣυμμΕτέχουν”, “τονίζουν ότι χαιρετίζουν την προσπάθεια και υπογραμμίζουν ότι “βρίσκονται εν αναμονή της ανακοίνωσης των θέσεων αυτού του Κοινού Μετώπου, καθώς πάντα πίστευαν ότι οι συνεργασίες πρέπει να γίνονται προεκλογικά κι όχι ευκαιριακά, μετά τις εκλογές, για να μοιραστούν θέσεις και να εξασφαλιστούν πλειοψηφίες”.

Το ποιος θα είναι υποψήφιος πρόεδρος από τον δεύτερο πόλο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, οι φήμες θέλουν τον Κώστα Καντούρη σ΄ αυτό το ρόλο.

Σε κάθε περίπτωση, οι εκλογές αυτές είναι πολύ σημαντικές, καθώς η νέα διοίκηση θα πρέπει να δώσει μεγάλες μάχες, σε μία περιοδο, που ο Τύπος περνά δύσκολες ώρες και ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους…