«Ανήκει αποκλειστικά στον ΠΑΟΚ»

Την άποψη ότι η φετινή σεζόν ανήκει κατ΄ αποκλειστικότητα στον ΠΑΟΚ, εξέφρασε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας, Λουκάς Καραδήμος σε συνέντευξη που παραχώρησε. 

Αναλυτικά, τα όσα είπε στον «Arena FM»: 

Για τη φετινή σεζόν του ΠΑΟΚ: Η χρονιά αυτή ανήκει αποκλειστικά στον ΠΑΟΚ. Και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Από ένα σημείο και μετά έπαιξε και πολύ καλό ποδόσφαιρο. Στατιστικά όλα δείχνουν ότι έπρεπε να πάρει το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα πρέπει να προχωρήσει, να δει την καινούργια χρονιά. Υπάρχει φυσικά σαν στόχος το κύπελλο. Έχει μια πάρα πάρα πολύ καλή πορεία αλλά όλα αυτά που γίνανε στεναχωρήσανε τον κόσμο και την ομάδα.

Για το ότι φαίνεται πως πήρανε το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια του ΠΑΟΚ: Το θέμα είναι ότι το άξιζε φέτος. Αν δε το άξιζε είμαι σίγουρος ότι θα έλεγε δε το θέλω. Ο κόσμος του δε θέλει να παίρνει πρωταθλήματα έτσι. Και η ΑΕΚ είχε καλή πορεία αλλά πιστεύω ο ΠΑΟΚ ήταν πιο σταθερός.

Για τον πιθανό τελικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Είναι ένα παιχνίδι τελικός. Είναι ένα θέμα ημέρας. Δε μπαίνεις στη διαδικασία ποιος είναι καλύτερος. Οπωσδήποτε θα παίξουν οι δύο καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή αλλά είναι ένα παιχνίδι που μπορείς να τα δεις όλα. Είναι ένα δύσκολο ματς και για τις δύο ομάδες.

Για το τι του άρεσε στον φετινό ΠΑΟΚ: Από ένα διάστημα και μετά είχε πληρότητα σε όλες τις γραμμές, έπαιζε γρήγορο ποδόσφαιρο. Ένα ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, με πολλές ευκαιρίες, με πολλή κατοχή της μπάλας, με πολλή πίεση. Γενικά σε γέμιζε η φετινή ομάδα. Σε αρκετά παιχνίδια που την παρακολούθησα έμεινα πολύ ευχαριστημένος.

Για την καλυτέρευση της ομάδας μέρα με τη μέρα: Η ομάδα ήθελε μια πίστωση χρόνου. Ο προπονητής ήθελε μια πίστωση χρόνου. Στην αρχή όλοι λέγαμε μια κουβέντα παραπάνω για τον άνθρωπο και τώρα πρέπει να του αποδώσουμε τα εύσημα. Καταρχάς σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα αποδυτήρια, φαίνεται ότι είναι καλά, ακόμα και από τον τρόπο που πανηγυρίζει η ομάδα κάνει μπαμ. Κατάφερε να έχει ένα καλό σύνολο. Κατάφερε ο Βιεϊρίνια να παίζει αριστερό μπακ και να είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Να είναι ηγέτης. Είναι πολύ σημαντικό αυτό.

Για τη διατήρηση του κορμού της ομάδας: Νομίζω ότι τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Ξέρουν οι άνθρωποι που πονάει η ομάδα, που πρέπει να ενισχυθεί. Να γίνουν λίγες προσθήκες και προσεγμένες. Υπάρχει ο χρόνος. Υπάρχουν οι βάσεις.

Για τη παρουσία του Λουτσέσκου τη νέα σεζόν: Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να στηριχτεί. Κατά τη γνώμη μου μια ομάδα πρέπει να επενδύει στον προπονητή. Και να μην αλλάζει συνέχεια προπονητές. Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Και αυτός είναι σε καλό δρόμο. Γιατί αν δεν υπήρχαν όλα αυτά ο ΠΑΟΚ θα ήταν πρωταθλητής τώρα. Είναι μια έτοιμη ομάδα.