Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για Epsilon TV και Superleague. Πώς εμπλέκεται η ΕΡΤ;

Εδώ και μέρες έχει κυκλοφορήσει η πληροφορία πως το Epsilon TV, ιδιοκτησίας, Ιβάν Σαββίδη, έχει δείξει ενδιαφέρον για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των… άστεγων ΠΑΕ. Τι ακριβώς ισχύει και που εμπλέκεται η ΕΡΤ; Το thessports έχει το ρεπορτάζ.

Στη συνάντηση του περασμένου Σαββάτου, στο γραφείο του Γιάννη Αλαφούζου, παραβρέθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης, ενώ εκπροσωπήθηκαν ακόμη ο Ατρόμητος (Σπανός), ο Παναιτωλικός (Μπελεβώνης), η Λαμία (Παπαϊωάννου) και ο Απόλλων Σμύρνης (Μονεμβασιώτης).

Καταρχάς η… περιβόητη πρόταση που έχει ο Αλαφούζος, ουσιαστικά δεν ήταν πρόταση, αλλά… πρόθεση πρότασης. Όπως μετέφερε ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έχει επικοινωνία με την Cosmote TV, η οποία εξετάζει το θέμα κι ενδεχομένως να δείξει ενδιαφέρον. Την ίδια ώρα οι υπόλοιπες ομάδες ζήτησαν από τον Αλαφούζο να δεσμευθεί ότι ακόμη κι αν τελικά πουλήσει την ΠΑΕ, η νέα ιδιοκτησία θα παραμείνει στην ομάδα των «άστεγων».

ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ… EPSILON TV

Ένας από τους παρευρισκόμενους (δεν διέρρευσε ποιος) μετέφερε ότι γνωρίζει πως υπάρχει ενδιαφέρον και από το Epsilon TV ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη. Γίνεται κατανοητό όμως ότι υπήρξαν αντιδράσεις από πλευράς Άρη και Παναθηναϊκού. Σε αυτή την περίπτωση, όπως ειπώθηκε, δεν αποκλείεται να μπει στο παιχνίδι και η ΕΡΤ ως… σύμπραξη με το Epsilon TV. Να δείχνει δηλαδή τα εντός έδρας παιχνίδια του Άρη και του Παναθηναϊκού.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΡΤ

Η κίνηση τακτικής των «άστεγων» να βγάλουν προς τα έξω ότι δεν πρόκειται να αρχίσει το πρωτάθλημα, αν δεν υπάρξει συμφωνία για τα τηλεοπτικά, φαίνεται πως έχει ενεργοποιήσει και την κυβέρνηση, η οποία προφανώς σε καμία των περιπτώσεων δεν θα ήθελε να «χρεωθεί» κάτι τέτοιο. Και όπως έγινε και με το μπάσκετ είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξει εμπλοκή της ΕΡΤ. Επειδή όμως τα χρήματα είναι πολλά, «ψάχνονται» για συνεργασία με άλλον τηλεοπτικό σταθμό. Κι εδώ κολλάει το σενάριο συνεργασίας με το Epsilon TV, χωρίς να αποκλείεται και κάποιο συνδρομητικό (όπως παλαιότερα υπήρχε με τη NOVA στο μπάσκετ).