«Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα πλάνο»

Η ώρα του απολογισμού, ήρθε για τον Γιώργο Γεωργιάδη με τη λήξη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο υπηρεσιακός προπονητής, αφού απέδωσε την απώλεια της 1ης θέσης στην τιμωρία από την ΕΠΟ, επισήμανε ότι στο διάστημα που ήταν ο προπονητής του ΠΑΟΚ έκανε μόνο ένα λάθος, δικαιολόγησε πολλά από τα πράγματα που συνέβησαν και παραδέχτηκε αυτό, που ήταν προφανές από το προηγούμενο καλοκαίρι. Ότι σ΄ αυτόν τον ΠΑΟΚ, δεν υπήρχε κανένα πλάνο…

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Γεωργιάδης…

Για τα πλέι οφ : «Γνωρίζαμε μετά το παιχνίδι της Λεωφόρου ότι έχουμε την τιμωρία. Έπρεπε να κάνουμε 4 νίκες στα 4 παιχνίδια για να βγούμε πρώτοι. Στα 7-8 χρόνια των πλέι οφ καμιά ομάδα δεν το έχει πετύχει. Δεν είχαμε περιθώρια να κάνουμε ούτε ένα λάθος. Ήμασταν η ομάδα με τα περισσότερα παιχνίδια, 61 στο σύνολο, και πρέπει να ξέρουμε ότι τα πλέι οφ είναι μια πολύ κουραστική διαδικασία. Όταν έχεις περιθώρια να κάνεις ένα λάθος, μπορείς σαν προπονητής να διαχειριστείς την ομάδα και τους παίκτες καλύτερα. Εμείς παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο και δεν είχαμε δικαίωμα να κάνουμε λάθος. Το λάθος ήρθε στην Τρίπολη. Τερματίσαμε στη 2η θέση, αλλά βαθμολογικά είμαστε 1οι. Θα πείτε ότι ο Παναθναϊκός ήταν αδιάφορος, αλλά εμείς θέλαμε να παιχτεί σήμερα ο τελικός. Να παίζονταν σήμερα η 1η θέση. Έχουμε 13 βαθμούς, αλλά στα χαρτιά έχουμε 10 και βγήκαμε δεύτεροι».

Για την δική του παρουσία : «Είχα έναν ρόλο από την αρχή της σεζόν, που μου έκανε την τιμή ο προηγούμενος προπονητής να μου προσφέρει. Τον Μάρτιο άλλαξε ο προπονητής, που ήταν ένα πολύ μεγάλο όνομα για μας, κι αυτό σημαίνει πως τα πραγματα δεν ήταν καλά, γι΄ αυτό άλλαξε. Κι αυτό το κατάλαβε κι ο ίδιος. Για τα πλει οφ, τα εξηγησα. Μου ανατέθηκαν στόχοι. Ο πρώτος ήταν να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, να πάρουμε το Κύπελλο, να βγούμε πρώτοι στην κανονική διάρκεια και πρώτοι στα πλέι οφ. Κάναμε ένα μεγάλο λάθος ουσιαστικά, είχαμε μια πολύ κακή βραδιά στον τελικό. Εκεί και ο προπονητής, που είναι πρώτος υπεύθυνος, έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Γνωρίζω τι δεν πήγε καλά, με όλες τις απουσίες, που είχαμε εκείνο το βράδυ. Γενικά, είναι όπως θέλει να το δει κανείς. Το διάστημα ήταν πολύ μικρό, δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Είχαμε συνεχόμενα παιχνίδια, μόνο 2 εβδομάδες ήταν καθαρές χωρίς παιχνίδια. Στο τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες για την προσπάθεια, είμαι χαρούμενος που κατάφερα να πείσω παίκτες, που λήγουν τα συμβόλαια τους και τους δανεικούς, που έχουμε, να παίξουν και να προσπαθήσουν, γνωρίζοντας πως δεν ξέρουν αν θα είναι αύριο στον ΠΑΟΚ. Είναι μεγάλη μου χαρά που συνέβη αυτό».

Για το αν τελικά ο ΠΑΟΚ δεν έχτισε τίποτα για τη νέα σεζόν : «Ίσως είναι έτσι. Ο Παναθηναϊκός είχε ένα ξεκάθαρο πλάνο και το στήριξε. Η ομαδα χρειάζεται προσπάθεια και εμπιστοσυνη από όλους για να πετύχει. Ο Παναθηναϊκός είχε ένα ξεκάθαρο πλάνο, πέρασε πολλές δυσκολίες, το στήριξε και πέτυχε. Εμείς πρέπει να βρούμε ένα πλάνο και να το στηρίξουμε μέχρι τέλους

Θα πρέπι να κάτσουν οι υπεύθυνοι να συζητήσουν, να βγάλουν ένα πλάνο, πως θέλεις να προχωρησεις. Με τι μπατζετ; Να μη φτάνεις Γενάρη για να κάνεις μπαλώματα με ακριβές μεταγραφές, που τα τελευταια χρονια δεν εχουν βοηθησει. Τα ίδια λέγαμε και πέρσι. Μακάρι να έχεις παιδιά, όπως ο Ινσαουράλδε, που αν και δανεικός, δίνει και την ψυχή του για την ομάδα. Δύσκολα βρίσκεις τέτοιους παίκτες, που ξέρουν ότι ανήκουν σε άλλες ομάδες. Πρέπει να καθίσουν οι υπεύθυνοι να βγάλουν ένα πλάνο ξεκάθαρο»

Για τον αν εκτός από το πλάνο, έλλειπαν και οι ξεκάθαροι ρόλοι : «Πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαροι ρόλοι για να τρεξει το πλάνο. Κάθε άνθρωπος να είναι στη σωστή θέση. Να ξέρουν όλοι τι κάνει ο καθένας και τι επιλογές κάνει. Πολλά γράφονται, κάποια είναι αλήθεια, κάποια είναι ψέμματα»

Για το αν του ζητήσουν να μείνει : «Οι παίκτες δεν γνωρίζουν που θα είναι αύριο, ούτε εγώ γνωρίζω το δικό μου το μέλλον. Δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Σε ένα πολύ μικρό διάστημα, καταφέραμε και πήγαμε τελικό μετά από 11 χρόνια. Κάτι είναι κι αυτό. Ας το πάρουμε και ως εμπειρία. Αν και ήταν οδυνηρό βράδυ, το χειρότερο της ποδοσφαιρικής μου καριέρας. Ελπίζω να μην ξαναπάει μετά από 10 χρόνια τελικό ο ΠΑΟΚ»

Για τον αντικαταστάτη του : «Δεν γνωρίζω τίποτα».

Για το πως αξιολογεί την θητεία του : «Το μόνο λάθος που έκανα, ήταν στον τελικό. Φανήκαμε εντελώς ανέτοιμοι. Αν και στον τελικό οι προπονητές λένε τα λιγότερα. Ήμασταν ανέτοιμοι, ασχοληθήκαμε πολύ με τον ημιτελικό και δεν είχαμε ενέργεια στον τελικό. Έπρεπε να κάνω κάποια άλλα πράγματα. Σε 2 μήνες, με 15-16 παιχνίδια, δεν μπορείς να τα κερδίσεις όλα»

Για το αν θέλει να μείνει : «Είναι μια υποθετική ερώτηση, που δεν υπάρχει λόγος να απαντήσω»

Γιατι ο ΠΑΟΚ δεν απέκτησε ταυτότητα σαν ομάδα : «Τι να σας πω… Όλος ο ΠΑΟΚ περίμενε ένα τόσο μεγάλο όνομα όπως του κ. Στέφενς, στον οποίο είμαι ευγνώμων. Δεν τα κατάφερε, δεν τον βοηθήσαμε κι εμείς. Δεν πέτυχε. Κι ως οργανισμός, δεν είμαστε και οι πιο εύκολοι να τον στηρίξουμε. Με τις πρώτες ήττες… Αν λέγεται Στέφενς, μπορεί να κάνει 4-5 ήττες, αν λέγεται Γεωργιάδης, με την πρώτη τον πυροβολούν».

Για το αν θα παραδώσει έκθεση: «Μου ζητήθηκε μια έκθεση για το αγωνιστικό και τον κάθε παίκτη, από τον μεγαλομέτοχο. Θα την κάνω. Τα προσωπικά μου πιστεύω, θα του τα μεταφέρω»

Για τις μεταγραφικές επιλογές του Παναθηναϊκού : «Αυτοί οι παίκτες που παίζουν στον Παναθηναϊκό, ο Κουρμπέλης, ο Πράνιτς, ο Καρέλης, κι οι άλλοι, πρώτα προτείνονται στον ΠΑΟΚ και μετά προτείνονται στον Παναθηναϊκό. Αν εμείς πάρουμε αυτούς τους παίκτες, θα υπάρχει γκρίνια. Δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα, έχει να κάνει με την στήριξη. Αν φέρεις αυτούς στον ΠΑΟΚ όλοι θα γκρινιάζουν και δεν θα στηρίξουν».

Για τον αν ο ΠΑΟΚ έχει τύχη, συνεχίζοντας τον πόλεμο με την ΕΠΟ : «Δεν έχεις τύχη μ΄ αυτή την κατάσταση. Πρέπει να είσαι 2-3 φορές καλύτερη ομάδα από τους αντιπάλους σου. Μην πάτε μακριά, στον Ατρόμητο δόθηκε ένα πέναλτι στο 90’, που θα τελείωνε από εκεί η μάχη, αλλά το έπιασε ο Γλύκος. Δε έχουμε τύχη. Κι εμείς αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, αλλά ας δούμε από που ξεκινούν όλα. Η τιμωρία με το -3 στα πλέι οφ είναι εξοργιστική. Μπράβο στα παιδιά, που άντεξαν. Άλλες ομάδες θα λύγιζαν. Δεν παλεύεται αυτό».

Για το ρόλο του Τσιστιακόφ : «Τώρα δεν χρειάζεται, έχει φύγει… Κι αυτός πιστευε και ήθελε να προσφέρει. Κάθε ένας θα κάνει τα λάθη του, όλοι νομίζω πως είχαν καλή πρόθεση».