Ιβάν: «Ανακοινώνω σύντομα προπονητή!»

Ο Ιβάν Σαββίδης αποχώρησε από την Τούμπα αφού δείπνησε με την ομάδα και για μία ακόμη φορά, μίλησε για όλους και για όλα δίνοντας σημαντικές ειδήσεις! Για το θέμα του προπονητή, είπε ότι θα υπάρχουν ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες, τόνισε ότι θα έρθουν στον ΠΑΟΚ καινούρια στελέχη, επισημοποίησε την παραμονή του αναβαθμισμένου Βρύζα, ενώ έκανε την έκπληξη, όταν αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο μάθημα, που πήρε φέτος, λέγοντας πως για το -3 φταίει ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. «Μόνοι μας αφαιρέσαμε τους βαθμούς» είπε.

Αναλυτικά τα όσα σημαντικά είπε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ :

Για το τι είπε στους παίκτες : «Τους ευχαρίστησα. Δεν μας έδωσαν πάντα χαρές, αλλά έπαιξαν αυτή τη σεζόν πάνω από 30 ντέρμπι, επειδή όλοι έπαιζαν εναντίον μας. Και βλέπετε κι οι ίδιοι πόσο σκληρά έπαιζαν εναντίον μας και τραυμάτιζαν τους παίκτες μας. Όλοι ήθελαν να παίζουν σκληρά εναντίον μας. Είδατε ότι ο Βούκιτς τραυματίστηκε και τον ρώτησα γιατί βγήκε, και μου είπε ότι όταν είδα ότι δεν προχωράει, πρέπει να βγω. Έπαιξε λίγο, αλλά τη δουλειά του την έκανε κι αναγκάστηκε να φύγει. Τέτοιοι ποδοσφαιριστές, είναι πραγματικοί ποδοσφαιριστές. Κι αυτός είναι και σήμερα έτοιμος να πεθάνει για τον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη».

Για τον νέο προπονητή και τη νέα διοίκηση : «Για τον προπονητή, υπάρχουν κάποιες σκέψεις, τις επόμενες μέρες θα τις ανακοινώσουμε. Δεν λέω αν θα είναι Έλληνας ή όχι. Δεν υπάρχουν αποφάσεις σε ότι αφορά τη διοίκηση, έχω το μυαλό μου να κάνω επαγγελματική ομάδα, θέλουμε τους ειδικούς, και θα βαδίσουμε σ΄ αυτό το δρόμο. Έχω υπόψιν μου τους ανθρώπους, που μπορούν να μπουν στη θέση του προέδρου, του οικονομικού διευθυντή, του τεχνικού διευθυντή. Υπογράψαμε συμφωνητικό με μια αγγλική εταιρία, που σύμφωνα με την εντολή μας, προσπαθεί να μας βρει τους ειδικούς. Θα ψάξουμε τους ειδικούς, τους τεχνοκράτες, για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το μεγαλύτερο μάθημα, που πήρε φέτος : «Το μεγαλύτερο μάθημα που πήρα, είναι ότι πρέπει να φέρουμε μια τάξη στο σπίτι μας πρώτα και μετά σ΄ όλα τα άλλα. Τους 3 βαθμούς τους αφαιρέσαμε μόνοι μας και χάσαμε το Τσάμπιονς Λιγκ»

Για τον Τσιστιακόφ : «Σαφώς θα φύγουν κάποιοι, δεν πετύχαμε κάποιους στόχους, η ζωή είναι τέτοια. Ο Τσιστιακόφ παραμένει φίλος μου, είναι μέσα στην ομάδα μου. Σαν σύμβουλος θα παραμείνει, είναι υψηλού επιπέδου επαγγελματίας. Αλλά ενδεχομένως ο ΠΑΟΚ δεν το δέχτηκε αυτό. Δυστυχώς ή ευτυχώς έχουμε τέτοιο χάρισμα εμείς, ακόμη κι εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι με δέχτηκε ο ΠΑΟΚ. Μερικές φορές δημιουργείται η εντύπωση ότι δίνοντας χρήματα παίρνεις τα πάντα, αλλά αυτό δεν ισχύει. Είναι μαθήματα, που πρέπει να πληρώνουμε».

Για τον Βρύζα : «Το μόνο, που μπορώ να πω ότι είναι ένας υπάλληλος του ΠΑΟΚ, και κανένας υπάλληλος του ΠΑΟΚ δεν κέρδισε το δικαίωμα να αυξηθούν οι αρμοδιότητές του. Ο Βρύζας θα παραμείνει στην ομάδα, ο Ζήσης σε διάφορους χρόνους πέτυχε πράγματα, κέρδισε τον σεβασμό μας. Είναι μέλος της δικής μου ομάδας, όπως και ο Ζαγοράκης. Γι΄ αυτό τον έφερα πίσω, τον προστάτευσα, τον καθάρισα. Και ελπίζω με τη στήριξη όλων να τον στειλουμε στο ευρωκοινοβούλιο. Κι εγώ εκτιμώ θα είναι μεγάλη επιτυχία να γίνει ευρωβουλευτής ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ»

Για τα χρέη : «Αυτά τα χρέη παραμένουν τα χρέη του ΠΑΟΚ και πρέπει να βρω λύση. Μερικές φορές φαίνεται ότι καθημερινά περνάμε δοκιμασίες, δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις λάθος. Όμως είμαστε άνθρωποι. Έτσι και τα παιδιά έκαναν κάποια λάθη, αλλά κατά τη δική μου άποψη δεν πρόδωσαν ποτέ τον ΠΑΟΚ κι αυτό είναι το σημαντικό».

Για τα νέα πρόσωπα στη διοίκηση : «Θα διαμορφώσουμε ένα συμβούλιο παρατηρητών, από ανθρώπους, που σε διάφορα χρονικά σημεία έφεραν όφελος στον ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να τους συμβουλευτούμε, να αισθανόμαστε ότι είναι δίπλα μας. Είναι πολύ κακό και λάθος, άνθρωποι, που έκαναν καλό στον ΠΑΟΚ, να τους βγάζουμε εκτός ΠΑΟΚ. Σ΄ αυτά τα δύο χρόνια, κατάλαβα το σημαντικότερο, ότι όλος ο κόσμος με παρακολουθούσε και όλοι σκέφτονταν αν αξίζω αυτό, που έχω αναλάβει. Σήμερα στο συλλαλητήριο αισθάνθηκα ότι σε ένα βαθμό κερδίζω την εμπιστοσύνη. Μαζί θα μπορέσουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Δεν λυπάμαι τα 2 χρόνια που πέρασαν χωρίς μεγάλες αθλητικές επιτυχίες. Κι όταν γράφουν οι ψευτοδημοσιογράφοι ότι ο Σαββίδης επέλεξε λάθος στρατηγική, τους λέω ότι αυτή ήταν η στρατηγική μου, να κερδίσω την εμπιστοσύνη της οικογένειας του ΠΑΟΚ και να μην κάνω λάθη, που δεν διορθώνονται. Ποιο ήταν το λάθος; Στην Ελλάδα όλοι αγαπούν τον ΠΑΟΚ, η Ελλάδα ζει στην κρίση, έχει ανάγκη τις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας, και όλα αυτά εγώ μπορώ να τα προσφέρω. Πίστευα θα μου ανοίξουν τις πόρτες, αλλά αυτό ήταν λάθος. Όταν αρνήθηκαν τη γη στη Θέρμη, τότε κατάλαβα ότι βαδιζουμε σε λάθος δρόμο και το είπα και στον Σαμαρά. Δεν θα σας παρακαλάω, το αντίθετο πρέπει να συμβαίνει. Μέσα σε 5 μήνες φέτος, ο ΠΑΟΚ κατέβαλε 6 εκατομμύρια σε φόρους. Και αυτό είναι αρκετό, για να πουν τουλάχιστο ένα ευχαριστώ”.