Χαρείτε και σήμερα γιατί από αύριο…

…κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του!

Βγήκε λοιπόν η απόφαση με βάση τη (γνωστή στην εποχή μας) δυναμική της εικόνας, το μπούλινγκ και τις εξυπναδούλες σύσσωμου του τύπου της ελληνικής πρωτεύουσας και τα συμφέροντα εκείνων που κατέστρεψαν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Προς ικανοποίηση όλων όσοι δεν δέχονταν να ακούσουν την παραμικρή κουβέντα όλο αυτό το διάστημα, ισοπεδώνοντας τα πάντα στη φράση: ‘μα τι μου λες εδώ μπήκε μέσα με το πιστόλι…κλπ…κλπ’. Δεν λέμε να αναγνωρίσουν ίχνη δικαίου, ούτε καν να ακούσουν ένα αντίλογο δεν δέχτηκαν.

Ωραία λοιπόν. Ωστόσο όλοι διάλεξαν στρατόπεδο δείχνοντας αφροσύνη και θα πρέπει να αναλάβουν και τις ευθύνες τους.

Η Βόρεια Ελλάδα δεν θα το ξεχάσει ποτέ αυτό.

  • Ως προς την καθαρά ποδοσφαιρική διάσταση υπήρξε μεγάλη αδικία καθώς αφαιρέθηκε ένας τίτλος από την ομάδα της η οποία τον κέρδισε και δόθηκε στη 2η.
  • Ως προς τις αιτίες, καθώς η εν λόγω κλοπή έγινε για ένα μισοξετυλιγμένο ρολό το οποίο βρήκε τον Γκαρθία στο μάγουλο, αν τον βρήκε, και του δημιούργησε μια μικρή αμυχή όπως όταν δαγκάνουμε τα χείλη μας. Παρ’ όλα αυτά ο ΠΑΟΚ πάλι θα ήταν πρωταθλητής αλλά χρειάστηκε και η ακύρωση ενός καθαρού γκολ μετά από 5-6 λεπτά και με τρόπο που δεν ξανασυνέβη στα χρονικά του ποδοσφαίρου.
  • Ως προς τη διαδικασία, αφού δύο διαιτητές αποφάσισαν να παιχτεί το παιχνίδι και αφού δύο ομάδες εκβιαστικά αρνήθηκαν επικαλούμενες η πρώτη ζαλάδα του προπονητή (από την ασήμαντη αμυχή) και η δεύτερη τρομοκρατία από μια φωτογραφία. Και αφού στη συνέχεια οι δύο διαιτητές δεν ήταν συνεπείς την αρχική τους απόφαση και εκβιαζόμενοι είπαν: ‘πολύ καλά σε βάρος του ΠΑΟΚ’.
  • Ως προς τη μετέπειτα διαδικασία, αφού οι δύο διαιτητές έγραψαν ψέματα, ο ένας σε συμπληρωματική έκθεση και ο άλλος στο Φ/Α. Τον 2ο μάλιστα διαψεύδει η εικόνα που είδε όλη η Ελλάδα.
  • Τέλος στη δίκη, παραβιάστηκε το βασικό δικαίωμα κάθε κατηγορούμενου να έχει μια δίκαια δίκη. Και δίκαια δίκη στην περίπτωσή μας σήμαινε να υπάρξουν μάρτυρες. Ο 2ος διαιτητής μάλιστα αρνήθηκε να προσέλθει επικαλούμενος αδυναμία, όταν την ίδια στιγμή πήγε σε εκδήλωση για το VAR.
  • Και ιστορικά όμως το θέμα ξύνει πληγές και δένει με το παρελθόν σε ένα συνολικό αφήγημα που λέει: «όταν πηγαίνουμε να σηκώσουμε κεφάλι μας διαλύουν με τη διαιτησία και με το παρασκήνιο και όταν, παρ’ όλα αυτά, τους προσπεράσαμε, απλά αρνήθηκαν να παίξουν και μηδένισαν εμάς».

Αυτό η Βόρεια Ελλάδα δεν θα το ξεχάσει ποτέ.

Με αφροσύνη όλοι διάλεξαν στρατόπεδο τελικά, αγνοώντας μια βασική αρχή. Όταν τα πράγματα και τα αντίθετα συμφέροντα περιπλέκονται πρέπει να πάρεις το μέρος ατού που έχει δίκιο.

Διότι, οι οπαδοί της ΑΕΚ κάποια στιγμή θα δεχόταν ότι ο ΠΑΟΚ, εφ’  όσον έβαλε το γκολ, θα ήταν ο δίκαιος πρωταθλητής. Κάποια στιγμή θα το ξεχνούσαν. Και όλη η Αθήνα που την ξεβλάχεψε ο Κωστόπουλος κάποια στιγμή θα ξεπερνούσε το θέμα της εικόνας η οποία θυμούμενη εποχές ‘Κλικ’, μετέτρεψε ένα πιστόλι σε βόμβα. Άλλωστε καλοκαίρι έρχεται και η Μύκονος είναι εδώ.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ όμως δεν θα ξεχάσουν ποτέ, όπως δεν ξέχασαν ποτέ οι της ΑΕΚ το κλεμμένο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, πριν λίγα χρόνια.

Ο κλεπταποδόχος που του πήρανε πίσω τα κλοπιμαία θα το ξεχάσει κάποια στιγμή. Το θύμα μιας κλοπής ποτέ.

Εδώ ήταν και το λάθος και η αφροσύνη και των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων.

–  Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφροσύνη εκτέθηκε με τον Σαββίδη, έδωσε σε όλους τους ανόητους την εντύπωση ότι δίνει το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ (δηλαδή σε μια ομάδα η οποία ‘πετούσε’ στο γήπεδο και δεν είχε ανάγκη καμία κυβέρνηση ή βοήθεια παρά μόνο καθαρό παιχνίδι. Και μόλις έγιναν αυτά που έγιναν προσπάθησε να το παίξει ‘βασιλικότερος του βασιλέως’ για να αποποιηθεί πολιτικών ευθυνών και πολιτικού κόστους, το οποίο όμως ο ίδιος με τις δικές του ενέργειες δημιούργησε. Πήρε σαφώς θέση κατά του ΠΑΟΚ για να μην του πουν ότι του δίνει το πρωτάθλημα και δεν ξέρω σε ποιο βαθμό επηρέασε και τη δικαιοσύνη.

Λειτούργησε με τη λογική: ‘πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι’ και τελικά βρέθηκε εγκαλούμενος από όλες τις πλευρές.

–  Η ΝΔ με αφροσύνη κι αυτή, πήρε αμέσως θέση κατά του ΠΑΟΚ, βρίσκοντας αφορμή να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τη σχέση του με τον Σαββίδη, αγνοώντας όλους του φιλάθλους του ΠΑΟΚ και την πλειοψηφία αυτών της Βόρειας Ελλάδας και ταυτιζόμενη με τα συμφέροντα Μαρινάκη, ο οποίος και ομάδα δεν είχε και τα πάντα διέλυσε.

Και τα δύο μεγάλα αυτή τη στιγμή κόμματα δεν υπολόγισαν τη μεγάλη δυσαρέσκεια σε μια ολόκληρη και μεγάλη περιοχή της Ελλάδας από την αδιαμφισβήτητη αδικία, την ενδεχόμενη πολιτικοποίηση του θέματος από άλλους κύκλους σε μια περίοδο κρίσης, την αξιοποίησή του από λαϊκιστές καθώς και την αξιοποίησή του από πολιτικούς της αντιπάλους. Και δεν εννοώ Καμμένους και Λεβέντηδες, εννοώ κυρίως το ΚΙΝΑΛ, το οποίο κρατά μια ουδέτερη θέση.

Δεν θέλω να πω ότι δεν είναι αποδεκτός ο πολιτικός τακτικισμός, σε ένα βαθμό και η αποφυγή ενός πολιτικού κόστους, ούτε ότι είναι κακό τα κόμματα σε κάποιο θέμα να βλέπουν κατ’  αρχήν πού είναι το πολιτικό τους συμφέρον.

Ωστόσο, όταν τα πράγματα περιπλέκονται τόσο, η μόνη ασφαλής οδός είναι να πάψεις τους τακτικισμούς και να ταυτιστείς με αυτόν που έχει δίκιο.

Και ο ΠΑΟΚ είχε δίκιο:

  • και ποδοσφαιρικά, στο χορτάρι που λέμε, αφού ήταν καλύτερος και νίκησε στον κρίσιμο αγώνα
  • και ηθικά αφού οι αιτίες για τις οποίες του κλέψαμε τον τίτλο ήταν η μία γελοία και η άλλη κατάφορα άδικη γι’ αυτόν
  • και νομικά αφού οι διαδικασίες στη δίκη ήταν διάτρητες

Έχει επίσης δίκιο, τόσο μεγάλο που προκαλεί οργή, αφού πλήρωσε μόνο αυτός το μάρμαρο για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου όντας με το σφάλμα του η σταγόνα που ξεχείλισε ένα ποτήρι ενώ δεν είχε καμιά συμμετοχή στο γέμισμα αυτού του ποτηριού. Μάλιστα πλήρωσε προς όφελος εκείνων που γέμιζαν τόσα χρόνια το ποτήρι.

Τώρα ήρθε η ώρα που στη Βόρεια Ελλάδα λέμε πως: ‘κάθε κατεργάρης στον πάγκο του’.