Για τον Άρη, για πρώτη φορά μετά την απομάκρυνση του από τον πάγκο της ομάδας, μίλησε ο Παναγιώτης Γιαννάκης που έφερε, μεταξύ άλλων παράδειγμα για την… ποδοσφαιρική ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη.
Αναλυτικά, τα όσα είπε στο «Cosmote TV»:
«Αν δεν φοβάσαι, δεν υπάρχει σακάκι που θα χαλάσεις γιατί δεν έχεις φόβο να αντιμετωπίσεις δυσκολίες», είπε αρχικά σημειώνοντας πως γνώριζε τις δυσκολίες που θα έπρεπε να διαχειριστεί. Στην πορεία όμως διαπίστωσε ότι η κατάσταση ήταν ακόμη χειρότερη.
«Ψιλιαζόμουν τι θα συνέβαινε αλλά όχι τόσο. Αυτό που συνέβη ήταν εξωπραγματικό. Εκτός του ότι δεν ξεκίνησε στην ώρα της η προσπάθεια αλλά αργά, με δυσκολίες και κάθε μέρα ήταν μια μέρα με λίγα περισσότερα ψέματα. Έπρεπε εμείς να περιοριστούμε στις τέσσερις γραμμές και να προσπαθούμε να παλέψουμε με το μυαλό των παιδιών κυρίως για να καταφέρουμε να κερδίσουμε κάτι από όλη αυτή τη διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην τεχνικός του Άρη.
Σε ερώτηση για το αν με την παρουσία του στον Άρη δεν είχε φόβο ο Παναγιώτης Γιαννάκης απάντησε:
«Πίστευα και πιστεύω στις δυνατότητες των ανθρώπων. Όταν ήμουν στο Μαρούσι όπου ο πρόεδρος είχε οικονομική άνεση, πήγα και του είπα ‘πρόεδρε δεν γίνεται να ξοδεύεις τόσα χρήματα’ και του είπα επίσης ότι έπρεπε να φτιάξουμε φιλάθλους. Πάντα υπάρχει λογική. Όταν φοβάσαι και δεν δουλεύεις από τον φόβο ή την ανικανότητά τους οδηγείσαι στις σπασμωδικές κινήσεις.
Είτε κάποιος το θέλει είτε όχι. Με τον Δημήτρη Μελισσανίδη έχουμε ιδιαίτερη σχέση. Εκείνος τι έκανε; Διέλυσε την ομάδα και την οργάνωσε σωστά και από την αρχή. Τι φοβήθηκε; Τη Γ’ Εθνική; Το πρόβλημα είναι να μην μπορείς να υποστηρίξεις το σχέδιό σου. Δεν γίνεται να είσαι στο κέντρο του ωκεανού και απλά να διαχειρίζεσαι μια πρώιμη κατάσταση.
Με τον Άρη ήξερα ότι θα αντιμετωπίσω δυσκολίες, ότι θα παλεύαμε, πίστευα όμως ότι θα ήταν περισσότεροι οι άνθρωποι που θα υποστήριζαν την αγωνιστική προσπάθεια. Δεν έγινε, έτσι είναι ο αθλητισμός».
Σχετικά με το αν ένιωσε ότι η κατάσταση στον Άρη ήταν μη αναστρέψιμη, είπε:
«Δεν αισθανόμουν ότι η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Στη Λάρισα κάποιοι άνθρωποι αποφάσισαν για το αποτέλεσμα του αγώνα. Τι να πω; Για τις τεχνικές ποινές; Φάνηκε μια εμπάθεια, μια νευρικότητα, ένας τρόπος. Λυπάμαι που αποφάσισαν κάποιοι άλλοι το αποτέλεσμα του αγώνα. Με τον ΠΑΟΚ, αντιμετωπίσαμε μια ομάδα η οποία λειτουργεί από τον Ιούνιο, έχει μια ροή. Η δική μας ομάδα πάλεψε. Στην ουσία το κερδίσαμε το παιχνίδι. Έγιναν τρεις καραμπόλες και μπήκαν τα σουτ. Η ομάδα πάλευε, έπαιζε, γιατί να έχω ανασφάλεια; Δεν είχαμε τα όπλα που θα θέλαμε, αλλά μια ομάδα για την οποία ακολουθούσαν 5-6 παιχνίδια στο γήπεδό της».
Σε ερώτηση για το αν νιώθει πληγωμένος από τον τρόπο έκδοσης του διαζυγίου του με τον Άρη, είπε:
«Έχω ζήσει εκπληκτικές αλλά και δύσκολες στιγμές στον Άρη. Δεν θέλω να γίνει τρίτη φορά. Δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά, αυτό είναι δεδομένο, αλλά έτσι είναι τα πράγματα».
Σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στους «κιτρινόμαυρους» συμπλήρωσε:
«Μπορεί η παρουσία μου να δώσει μεγαλύτερη ώθηση αλλά και ο τρόπος που σκέφτομαι. Πάντα με ενδιαφέρει η καλύτερη οργάνωση αλλά στον Άρη δεν έβρισκες άνθρωπο για να μιλήσεις γι’ αυτά τα θέματα. Σου έλεγε “μπορεί, θα δούμε”. Είχαμε έλλειψη στελεχών. Τα περισσότερα παιδιά πληρωνόντουσαν με χρωστούμενα από τις προηγούμενες χρονιές.
Όσο κι αν θέλαμε, δεν μπορούσαμε να επικεντρωθούμε μόνο στο μπάσκετ. Και η ομάδα έδειξε κάποια στοιχεία όπως και κάποια παιδιά. Δεν μας βόλεψε επίσης το ότι παίζαμε δύο αγώνες την εβδομάδα παρότι τα παιδιά έπαιρναν εμπειρίες. Όταν όμως δεν έχεις στελέχη και 15 παίκτες να είναι έτοιμοι να παίξουν, ήταν δύσκολο να ανταποκριθούμε. Κάποια στιγμή, μια παίζαμε καλά και μια όχι. Τα ταξίδια γινόντουσαν με το λεωφορείο, μετά ήρθαν και οι τραυματισμοί».
Σχετικά με το αν η δική του παρουσία κάλυπτε τα λάθη του Λάσκαρη, σημείωσε:
«Δεν νομίζω. Τα λάθη είναι εκεί, δεν φεύγουν. Όπως και οι επιτυχίες και οι αποτυχίες. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Βρέθηκε ένας άνθρωπος που έβαλε κάποια χρήματα έναντι. Όταν μιλήσαμε και είπαμε να πληρωθούν τα παιδιά, πήραν το 30%-40% του μισθού του Οκτωβρίου».
Στάθηκε μάλιστα στην ιδιαιτερότητα των ομάδων όπως ο Άρης με αφορμή τον έρανο που έγινε μέσω των t- shirts «Dragon Spirit»:
«Εγώ προσπαθούσα να δώσω το μήνυμα στον κόσμο ότι είναι δική του η ομάδα. Δεν υπάρχει καμία ομάδα στην Ελλάδα που να ανήκει αλλού. Όπως και να λέγεται. Είτε είναι πρόεδρος ο Μελισσανίδης είτε ο Γιαννακόπουλος είτε ο Αγγελόπουλος, δεν είναι δικές τους οι ομάδες. Πρέπει πάντα να λειτουργείς κατόπιν σχεδίου. Είδαμε στον Άρη ότι επειδή σε μια χρονιά βρέθηκε 4ος ή 3ος έκανε το διπλάσιο μπάτζετ, δεν είχε να τα πληρώσει και μείνανε σε μας».
Σε ερώτηση για το αν κρατάει κακία στον Αρη, είπε:
«Δεν κρατάω κακία. Για ποιον λόγο; Ο Άρης είναι μια ομάδα που πρέπει να είναι στην ελίτ. Έχει να δώσει και στην κοινωνία και στον αθλητισμό. Χρειάζεται όμως να είναι όλοι μαζί. Αν σκάψεις, θα βρεις πράγματα. Υπάρχει κόσμος που θα υποστηρίξει την ομάδα. Οργάνωση χρειάζεται, παραγωγική διαδικασία γιατί δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει το καλύτερο, αλλά μπορεί να εξελίξει αυτό το προϊόν που έχει. Και κυρίως να ενωθούν. Αυτοί που θεωρούν ότι αυτό που γίνεται δεν είναι σωστό, είναι εναντίον. Ας μη γίνει τίποτε. Αυτό αισθάνθηκα»
Αιχμές άφησε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στο τέλος της συνέντευξης του, όταν και ρωτήθηκε για το γεγονός της άρνησής του, όταν του προτάθηκε άλλος ρόλος στην ομάδα απαντώντας:
«Τους έκανα ήδη τους άλλους ρόλους από μόνος μου. Εγώ δεν συζήτησα με κανέναν από αυτούς για μπάσκετ. Βρήκαν τη γνώμη που έπρεπε να πάρουν από κάποιους και την υλοποίησαν. Ο καθένας εκεί μέσα έχει τρεις συμβούλους. Έμπαινες μέσα κι έβλεπες άτομα που είναι εκτός. Λένε τη γνώμη τους αλλά χωρίς κόστος. Η θέση τους είναι περιφερειακή. Μιλούν στον έναν, στον άλλον και μεταξύ τυριού και αχλαδιού βγαίνει η απόφαση».