«Εμείς δεν είχαμε τραμπούκους»

Επισήμως αναφέρεται ως «ΑΟ Κασσιόπης» η ομάδα που προπορεύεται στα πλέι οφ της FootballLeague, στην Κέρκυρα, κάποιοι επιμένουν να την αποκαλούν «ΑΟ Κέρκυρα».

Στο νησί υπάρχει κόντρα, καθώς οι φίλαθλοι της Κέρκυρας, η οποία διαλύθηκε με την πτώση της από την Σουπερ Λιγκ, δεν συμφώνησαν ποτέ με την μετακόμηση της Κασσιόπης στην πρωτεύουσα του νησιού και την μετονομασία της σε «ΑΟ Κέρκυρα».

Η ανακοίνωση, που εξέδωσαν οι Vourligans, οι οπαδοί του ΑΟ Κέρκυρα, που είναι από τους πιο φιλήσυχους οπαδούς, μιλά από μόνη της.

«Ως γνωστόν οι ιδιοκτήτες του ΑΟ Κέρκυρα αφού τον υπερχρέωσαν και τον διέλυσαν μη εκμεταλλευόμενοι ακόμη και τις δυνατότητες του νόμου, όπως το έπραξε για παράδειγμα η ΑΕΚ, επιδιώκουν ξεδιάντροπα να εμφανίζουν σαν συνεχιστή του μια άλλη ομάδα, τον Αθλητικό Όμιλο Κασσιόπης. Ενδεικτικό αυτής της απάτης αποτελούν οι αφίσες που κυκλοφορούν τις παραμονές των εντός έδρας αγώνων, και οι οποίες φέρουν παραπλανητικά το όνομα Κέρκυρα, τα πανό που αναρτά η διοίκηση στο γήπεδο τα οποία αναγράφουν «ο ΑΟ Κέρκυρα είναι εδώ», και αποκορύφωμα η ανάκρουση από τα μεγάφωνα του γηπέδου του ύμνου του ΑΟ Κέρκυρα.

Το χειρότερο όμως είναι ότι η διοίκηση της ομάδας της Κασσιόπης που φέρει το προσωπείο του ιστορικού ΑΟ Κέρκυρα στιγματίζει με τη στάση της τους φιλάθλους του οι οποίοι κατά κοινή παραδοχή όλων των φιλάθλων της Ελλάδας ήταν οι πλέον φιλόξενοι και πράοι φίλαθλοι, κάτι για το οποίο βραβεύτηκαν επανειλημμένα από την Σούπερ Λίγκα με το βραβείο Fair Play. Οι επί ΑΟ Κέρκυρα άγνωστοι στο νησί τραμπουκισμοί ενάντια σε αντιπάλους και διαιτητές, οι εισαγωγές επαγγελματιών φιλάθλων-μπράβων , η κατ’ εντολή μη τήρηση του Fair Play εκ μέρους παικτών, εκθέτουν τους φιλάθλους της Κέρκυρας και καταδεικνύουν ότι η σημερινή ομάδα ουδεμία σχέση έχει ούτε πρόκειται να αποκτήσει με τον ΑΟ Κέρκυρα και με το νησί και τον πολιτισμό του Αλκίνοου.

Πλανώνται πλάνη οικτρά όσοι πιστεύουν ότι με εκβιασμούς και εξαγορές συνειδήσεων θα μπορέσουν να οικειοποιηθούν τα σύμβολα και τις εγκαταστάσεις μιας ομάδας με την οποία την μόνη σχέση που έχουν είναι ότι την εκθέτουν. Καλούμε τους αγνούς φιλάθλους του ΑΟ Κέρκυρα να ορθώσουν το ανάστημα τους και να σταθούν εμπόδιο στα σχέδια των καταστροφέων του. Καλούμε τους παλαίμαχους του ΑΟ Κέρκυρα να τιμήσουν την ομάδα της οποίας φόρεσαν τη φανέλα της και να αντισταθούν στις πιέσεις των διοικούντων μιας ομάδας που προσπαθεί να της κλέψει την ιστορία. Καλούμε τους φιλάθλους των άλλων ομάδων να καταλάβουν ότι ο ΑΟ Κέρκυρα και οι φίλαθλοί του καμιά σχέση δεν έχουν με τους τραμπουκισμούς των «φιλάθλων» της ομάδας της Κασσιόπης της οποίας η φυσική έδρα απέχει 36 χιλιόμετρα από το Εθνικό Στάδιο Κερκύρας».