Σταματάει το μπάσκετ ο Τσαλδάρης

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης ανακοίνωσε στα 38 του την απόφαση να αποσυρθεί ολοκληρώνοντας τη φετινή σεζόν στη Δόξα Λευκάδας, όπου αγωνιζόταν από το 2015.

Ο πολύπειρος γκαρντ άρχισε την καριέρα του στον Άλιμο και εν συνεχεία έπαιξε σε Περιστέρι και Πανελλήνιο, ενώ έκανε το μεγάλο… μπαμ όταν πήρε μεταγραφή στον Άρη. Ακολούθησαν Κολοσσός, Κηφισιά και ΚΑΟΔ, ενώ είχε πετυχημένη παρουσία και στην Ιταλία με Νάπολι, Μοντεγκρανάρο, Σάσαρι και Μπιέλα.

Η γραπτή του δήλωση του:

Το ραντεβού με τη μοίρα, που πάντα φαινόταν τόσο μακριά, έφτασε. Το παιχνίδι του Σάββατου θα είναι το τελευταίο μου σαν αθλητής. Σε όλη αυτή τη διαδρομή, έμαθα και κέρδισα πολλά, έκανα φιλίες, έχτισα χαρακτήρα και ηθικές αξίες. Έμαθα να διαχειρίζομαι καταστάσεις, νίκες, επιτυχίες αλλά και αποτυχίες που πάντα με έκαναν σκληρότερο και σοφότερο.

Μπορώ σήμερα, να κοιτάξω τον εαυτό μου στο καθρέπτη και να του πω ότι τήρησα στο έπακρο την υπόσχεση που είχα δώσει, όταν ξεκινούσαν όλα. Να προσπαθώ κάθε μέρα να βελτιώνομαι και να γίνω ο καλύτερος που θα μπορούσα να γίνω.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίχτες, προπονητές και διοικήσεις, σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα.

Τον επί χρόνια εκπρόσωπο μου για την συνεργασία που είχαμε.

Πάνω από όλα, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με ενθάρρυνε και μου έδειξε το δρόμο.

Η επόμενη μέρα θα με βρει κοντά στο παιχνίδι του μπάσκετ και πάντα με την ίδια προσέγγιση. Ταπεινός αλλά με τον εγωισμό του νικητή.

Μετά τιμής, Δημήτρης Τσαλδάρης.