Μαρκόπουλος: «Εχουμε αυτοπεποίθηση»

Ο Σούλης Μαρκόπουλος αφήνει πίσω τα δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ και επικεντρώνεται στο αυριανό (19/5) στο Παλατάκι, εκεί που ο ΠΑΟΚ καλείται να ξαναμπεί στο κόλπο μειώνοντας σε 2-1. Όπως τόνισε στο επίσημο σάιτ του ΕΣΑΚΕ ο Δικέφαλος έχει την αυτοπεποίθηση που κέρδισε στην Αθήνα και καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να κοντράρει ξανά τους πρωταθλητές.

«Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό κι αυτό ισχύει και για τον πρώτο αγώνα που θα δώσουμε στο γήπεδό μας με τον Παναθηναϊκό, μία από τις πιο ισχυρές ομάδες της Ευρώπης. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλός μας έχει την ποιότητα και την εμπειρία για να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία που θα συναντήσει μέσα στο γήπεδο και για αυτό πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και σε αυτά που πρέπει να κάνουμε. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε καλά τον αγώνα, όπως έγινε στα δύο πρώτα παιχνίδια, είναι όμως το ίδιο, ίσως και περισσότερο σημαντικό, να έχουμε διάρκεια στην απόδοσή μας και για 40 λεπτά να κάνουμε αυτά που στοχεύουμε στο γήπεδο», τόνισε ο κόουτς του ΠΑΟΚ στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ και συνέχισε:

«Έχουμε αυτοπεποίθηση, αλλά πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο, με συγκέντρωση και ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και στα 40 λεπτά. Δεν πρέπει να αεροβατούμε, γιατί ο αντίπαλός μας έχει σφυρηλατηθεί σε πολύ δύσκολες καταστάσεις σε όλη την Ευρώπη. Για αυτό και η σημασία της παρουσίας του κόσμου μας στο παιχνίδι αυτό, θα είναι ακόμη πιο ουσιαστική για την δική μας ομάδα και για τους παίκτες μας, ώστε να αισθανθούν ένα πολύ μεγάλο σύμμαχο σε αυτήν την δύσκολη προσπάθεια».

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ: “ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΟΑΚΑ”

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κώστας Χαραλαμπίδης που ήταν από τους κορυφαίους στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς: «Στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς, αν και δεν κερδίσαμε, πιστεύω ότι η ομάδα μας έκανε δύο από τα καλύτερά της φετινά παιχνίδια. Με οδηγό αυτά τα ματς, αλλά και μαζί με αρκετά ακόμη πράγματα τεχνικής φύσεως τα οποία πρέπει να προσέξουμε, θα παλέψουμε για να κερδίσουμε. Και σίγουρα από αυτό που δείξαμε στα δύο πρώτα παιχνίδια, δικαιούμασταν κάτι καλύτερο από μία αξιοπρεπή ήττα. Είναι απαραίτητο να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που μπορεί να σε τιμωρήσει στο κάθε λάθος, οπότε 40 λεπτά συγκέντρωση και μαχητικότητα. Υπάρχει κούραση και σωματική και στο μυαλό, αλλά και τα δύο ξεπερνιούνται με την κατάλληλη προετοιμασία, κυρίως την ψυχολογική. Από την άλλη νομίζω ότι αυτό ισχύει και για τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Θέλω να δω πολύ κόσμο σε αυτό το παιχνίδι, όπως και σε όλα βεβαίως. Να έρθει ο κόσμος να απολαύσει μπάσκετ, να χαρεί το παιχνίδι και να φωνάξει για την ομάδα, με δυνατό και όμορφο τρόπο, χωρίς ακρότητες. Εμείς μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα παλεύουμε κάθε ματς κι αν δούμε και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, αυτό θα βοηθήσει πολύ την προσπάθειά μας».