Πάει για +5% ο ΣΥΡΙΖΑ, οσμή εκλογών

Τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως αυτά διαγράφονται, που συνιστούν μια μεγάλη ήττα για την Κυβέρνηση και κυρίως τη Νέα Δημοκρατία, ανοίγουν μια μεγάλη συζήτηση, ενόψει και των Ευροεκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Η ΝΔ υφίσταται πανωλεθρία στην Αττική, τόσο στην Περιφέρεια, όπου ο υποψήφιός της δεν πάει στον 2ο γύρο, όσο και στον Δήμο Αθηναίων, όπου ο Σπηλιωτόπουλος μένει επίσης εκτός 2ου γύρου και κόντεψε να χάσει την 3η θεση από τον Κασιδιάρη!

Ήττα για τη ΝΔ και στον Πειραιά, όπου ο επίσημος υποψήφιός της, Μιχαλολιάκος, χάνει από τον Μώραλη, συντριπτική ήττα στο Δήμο Θεσσαλονίκης, οπου ο Σταύρος Καλαφάτης χάνει με διψήφια διαφορά από τον Γιάννη Μπουτάρη, “σφαλιάρα” στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ο “αντάρτης” Τζιτζικώστας έχει υπερδιπλάσια ποσοστά από τον επίσημο της ΝΔ, Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος μπορεί να μείνει κι εκτός 2ου γύρου, από την Χαραλαμπίδου.

Οι κυβερνητικές επιλογές αποδοκιμάστηκαν σ΄ αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στους μεγάλους δήμους και στις μεγάλες περιφέρειες της χώρας, ενώ exit poll της Κάππα Research, που έγινε σήμερα, σχετικά με την πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές, δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ 27,4% και στη ΝΔ 22,7%.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγουν να μιλήσουν για πρόωρες εθνικές εκλογές, τονίζοντας πως “πρόκειται για αυτοδιοικητικές εκλογές”. Είναι δεδομένο φυσικά ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για τα σημερινά αποτελέσματα και πλέον όλα θα κριθούν την ερχόμενη Κυριακή στην Ευρωεκλογές.

Στο στρατηγείο της Κυβέρνησης, ετοιμάζονται για να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, παίζοντας με την ερώτηση “Εθνικές εκλογές ή Σταθερότητα;”, ελπίζοντας ότι θα κλείσει η ψαλίδα, που φάνηκε να ανοίγει σήμερα.

Αν τα ποσοστά των κομμάτων της Κυβέρνησης είναι μικρότερα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαιο ότι θα ανοίξει η συζήτηση για πρόωρες εθνικές εκλογές και μάλιστα κυκλοφόρησε και ημερομηνία ως πιθανή ημερομηνία εκλογών (22 ή 29 Ιουνίου).

Σχετικά με τις φήμες που κυκλοφόρησαν σήμερα και ήθελαν τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να πηγαίνει σήμερα το βράδυ στον πρόεδρο της Δημοκρασίας, Κάρολο Παπούλια και να ζητά εκλογές, διαψεύστηκαν και από τον Σίμο Κεδίκογλου.

https://www.youtube.com/watch?v=aZ6fFnk0KJ0