Το ντέρμπι πήγε στους… Γαλάτες

Απίστευτο θρίλερ στην Χαλκιδική και συγκεκριμένα στον πολύπαθο Δήμο Αριστοτέλη. Είναι ο Δήμος, στα όρια του οποίου βρίσκονται οι Σκουριές, το όρος Κάκαβος, η Ιερισσός, όλη αυτή η περιοχή, στην οποία είναι σε εξέλιξη η εξόρυξη χρυσού, που έχει προκαλέσει τόσες συζητήσεις και τόσα δεινά στους ανθρώπους εκεί.

Απ΄ ότι φαίνεται η εποχή Πάχτα τελειώνει. Ο Δήμαρχος – υπέρμαχος αυτής της επιχείρησης που στήθηκε στην ορεινή Χαλκιδική φαίνεται πως ήρθε η ώρα να πάει στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών, η καταμέτρηση έχει φτάσει στο 40% των ψήφων και οι δύο μονομάχοι, Μίχος και Πάχτας πηγαίνουν ψήφο – ψήφο. Ο Γιάννης Μίχος έχει 3.010 ψήφους και ποσοστό 49,43% και ο Χρήστος Πάχτας έχει 2.945 ψήφους, και ποσοστό 48,36%.

Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα, όμως, η μάχη έχει κριθεί υπέρ του Γιάννη Μίχου, ο οποίος κερδίζει τον Δήμο από την πρώτη Κυριακή και στέλνει στο σπίτι του τον Δήμαρχο, που τόσα δεινά προκάλεσε στην περιοχή.

Ήδη στις 2 τη νύχτα οι κάτοικοι της Ιερισσού έχουν βγει στους δρόμους και γιορτάζουν την αλλαγή σκυτάλης στον Δήμο, που αναμένεται να φέρει και αλλαγή στην καθημερινότητά τους, καθώς ο νέος Δήμαρχος είχε συστρατευτεί στον αγώνα των κατοίκων κατά της εξόρυξης χρυσού και της καταστροφής του περιβάλλοντος, που αυτή επιφέρει.

Ο νέος Δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιάννης Μίχος, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Ο Δήμος Αριστοτέλη σήμερα γύρισε σελίδα. Σήμερα νίκησε η Ενότητα. Σήμερα νίκησε η Ανάπτυξη. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Σήμερα νικητές είναι όλοι οι Δημότες που πήραν την τύχη στα χέρια τους για να δώσουν στον τόπο μας το μέλλον που του αξίζει. Υπόσχομαι να σταθώ αντάξιος των προσδοκιών όλων των Δημοτών. Μαζί θα πορευτούμε για το καλό του τόπου μας. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Έχουμε όμως και τη διάθεση αλλά και τη δύναμη. Διότι η δύναμη μας είστε όλοι εσείς. Ατενίζουμε το μέλλον με χαμόγελο και αισιοδοξία και αυτό το βλέπω στα μάτια πολλών από εσάς.

Για το μέλλον το δικό μας! Για το μέλλον των παιδιών μας! Για το μέλλον του ευλογημένου αυτού τόπου! Και πάλι σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!”

Απομένει η επίσημη επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων.