“Πρέπει να αισθάνονται ντροπή”

Κεραυνούς εξαπέλυσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά την λήξη της αναμέτρησης με τον Πλατανιά.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι ένα χαμόγελο που καλύπτει την στεναχώρια, υπάρχει μια τεράστια λύπη σε εμένα και στους ανθρώπους που αγαπάνε τον ΠΑΟΚ, στους παίκτες, στους ανθρώπους του προσωπικού και όλους αυτούς που βρίσκονται γύρω από την ομάδα. Την ίδια στιγμή έχοντας μια τεράστια ικανοποίηση επειδή είμαστε οι πρωταθλητές μέσα στο γήπεδο. Έχουμε 70 βαθμούς, οι οποίοι κερδήθηκαν με την δουλειά μας, μέσα στο γήπεδο, έχοντας την καλύτερη διαφορά τερμάτων, έχοντας το γήπεδο χωρίς κόσμο για δέκα παιχνίδια, κερδίζοντας όλα τα ματς στην έδρα μας, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Για όλα αυτά, είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά όπως είπα, έχοντας μια τεράστια λύπη μέσα στις ψυχές μας» σημείωσε αρχικά.

Για το πως θα διαχειριστεί την κατάσταση ενόψει του τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας:  «Θα το διαχειριστούμε όπως το διαχειριστήκαμε μέχρι τώρα, δουλεύουμε επαγγελματικά και δημιουργήσαμε με την προσπάθεια όλων ένα δυνατό γκρουπ, το οποίο ήθελε να δώσει τα πάντα σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε προπόνηση, προσπερνώντας αυτές τις αδικίες που δεν έχουμε ξαναδεί στο ποδόσφαιρο και συνεχίζοντας να παίζουμε παιχνίδια έχοντας αυτό το πνεύμα. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλά λάθη, των διαιτητών, των προπονητών, των παικτών, αυτά μπορείς να τα αποδεχθείς, αλλά να σε κλέβουν με ένα τέτοιο τρόπο, να παρθούν κάποιες αποφάσεις από δικαστές οι οποίοι πρέπει να είναι δίκαιοι, που σε αυτούς βασίζονται ελπίδες ανθρώπων, να μας παίρνουν 11 βαθμούς, γιατί είναι εννέα βαθμοί από αυτό το πρωτάθλημα και δυο από το επόμενο, να μας τιμωρούν με τέτοιο τρόπο, έχοντας δέκα ματς χωρίς φιλάθλους, είναι πολλά αυτά και τι κάναμε λάθος εμείς; Παίξαμε παιχνίδια τα οποία προσπαθήσαμε να τα κερδίσουμε, κάποιες φορές συνέβη κάποιες όχι και στο τέλος τιμωρηθήκαμε για ένα ρολό χαρτί και για ένα παιχνίδι που κερδίσαμε. Είναι τεράστια ντροπή των ανθρώπων της Αθήνας, είναι τεράστια ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ελπίζω να είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που βλέπουμε ένα τέτοιο σκηνικό στο ποδόσφαιρο».

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που θα γίνει στο ΟΑΚΑ: «Τελείως διαφορετική ιστορία, κατάσταση, άλλα διοργάνωση, θα πρέπει να είμαι σωστός, η ΑΕΚ είναι μια καλή ομάδα, το παιχνίδι θα είναι δύσκολο, για εμάς ότι καταφέραμε στο γήπεδο το να είμαστε πραγματικοί πρωταθλητές τελειώνει σήμερα. Από αύριο θα πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό το ματς, σκεφτόμενοι ότι μπορούμε να σηκώσουμε ένα κύπελλο, να είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε τον εαυτό μας σε αυτό το ματς».

Ερωτηθείς για το σχόλιο που κάνει για την βαθμολογία: «Δεν έχω να πω κάτι, πιστεύω ότι δεν έχω επιτεθεί ποτέ σε κανέναν άνθρωπο ή να βγω μπροστά σε κάποιον, πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι ζούνε μέσα τους με μια μεγάλη ντροπή και αυτή η επίθεση προς το πρόσωπο μου έρχεται γιατί αισθάνονται ένοχοι και επιτίθενται σε εμένα, προσπαθούν να κρύψουν αυτό που έχουν κλέψει οι άνθρωποι γύρω από την ΑΕΚ, οι δικαστές και οι άνθρωποι από την Αθήνα. Οι δηλώσεις μου είναι ρεαλιστικές, κερδίσαμε μέσα στο γήπεδο, δεν κλέψαμε πόντους από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, αυτοί έκλεψαν από εμάς, και έτσι θα έπρεπε να αισθάνονται ντροπή, και μην πιστεύεται ότι δεν αισθάνονται αυτοί την ενοχή. Επιτέθηκαν σε εμένα επειδή ντρέπονται που είναι ένοχοι και ξέρουν ότι έκλεψαν».

Περισσότερα σε λίγο…