Ο Λαγουδάκης και ο Λαγουδάκος!

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είχαν πολλά ευτράπελα. Καταγγελίες για τραμπουκισμούς στον Πειραιά, λάθος exit polls στον μεγαλύτερο Δήμο της Ελλάδας, εύκολες επικρατήσεις, αποτελέσματα από την πρώτη Κυριακή (Γκλέτσος), ονόματα διασήμων να κερδίζουν τους πολιτικούς (Ψινάκης), ντέρμπι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το Thessports συγκεντρώνει μερικά από τα… περίεργα του πρώτου γύρου των εκλογών σε διάφορους Δήμους, μικρούς ή μεγάλους, της Ελλάδας και σας τα παρουσιάζει.

 

ΤΟΥΣ ΤΑΞΑΝΕ… ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ

Τρομερά πράγματα στο δήμο Περάματος που στον δεύτερο γύρο προκρίθηκαν ο ανεξάρτητος Λαγουδάκης Γιάννης και ο επίσης ανεξάρτητος Λαγουδάκος Γιάννης!!! Πείτε μας τώρα σοβαρά, αν η διαφορά των 700 περίπου ψήφων που είχαν στην τελική καταμέτρηση οι δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι, δεν χτίστηκε και από τα λάθη που έκαναν οι ψηφοφόροι, ψηφίζοντας τον έναν αντί για τον άλλον! Ένα “η” και ένα “ο” η μοναδική διαφορά τους, διεκδικούν πλέον οι δυο τους την Δημαρχεία την άλλη Κυριακή.

 

ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΕΙ… ΕΝΑΣ

Με 1.792 ψήφους ο Παύλος Πολάκης εκλέχτηκε και πάλι… παμψηφεί Δήμαρχος Σφακίων. Δεν υπήρξε αντίπαλος και έτσι ο νυν Δήμαρχος στον Δήμο Σφακίων διατήρησε το αξίωμά του και τις 17 έδρες που του αναλογούν! Επαγγελματίας… Δήμαρχος μάλλον και κανείς δεν τολμάει να τα βάλει μαζί του εκεί στα Σφακιά στην Κρήτη!

 

Η ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΓΑΥΔΟ

Μια ακτιβίστρια, κεραμοποιός, μόνιμη κάτοικος του νησιού μόλις από το 2006 είναι η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της Γαύδου. Το όνομά της Ευαγγελία (Γκέλυ) Καλλίνικου.

Η Γκέλυ Καλλινίκου αναδείχθηκε Δήμαρχος Γαύδου με 5 ψήφους διαφορά από την αντίπαλό της, Σοφία Τσιριντάνη. Συγκεκριμένα, η Καλλινίκου έλαβε 71 ψήψους και με ποσοστό 51,82% κέρδισε το δήμο.

 

Ο MR 95%!

Σαρωτικός, εντυπωσιακός, πραγματικά χωρίς αντίπαλο! Στον δήμο Ανατολικής Μάνης, ο Πέτρος Ανδρεάκος άγγιξε το ασύλληπτο ποσοστό που φτάνει το 95%. Πήρε 8.772 ψήφους έναντι 639 του δεύτερου (Συκούρτη Δημήτρη) ο οποίος συγκέντρωσε μόλις στο 6,79%, αλλά τουλάχιστον εξασφάλισε 2 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο, έναντι 25 (!) του νυν και… αεί Δημάρχου.