Ο Κιούμπαν, οι 97 βολές και το FBI!

Μια απίστευτη ιστορία έφερε στο φως της δημοσιότητας το bleacherreport.com, ειδησεογραφικό αμερικανικό σάιτ που ειδικεύεται στο… παρασκήνιο. Σύμφωνα με αυτό ο ιδιοκτήτης των Ντάλας Μάβερικς, ο ιδιόρρυθμος Μαρκ Κιούμπαν είχε αποτανθεί σε πράκτορα του FBI που είχε συνταξιοδοτηθεί, ώστε να διερευνήσει τους τελικούς του 2006 ανάμεσα στην ομάδα του και τους Μαϊάμι Χιτ!

Στους συγκεκριμένους τελικούς το Ντάλας βρέθηκε με 2-0 μπροστά στις νίκες, αλλά έχασε το πρωτάθλημα από τους Χιτ του εκπληκτικού Ντουέιν Γουέιντ που είχε για συμπαραστάτη του τον Σακίλ Ο’Νιλ σε μια από τις τελευταίες παραγωγικές χρονιές της καριέρας του.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη αφορά τον τρόπο με τον οποίο έγινε η ανατροπή με τις μυθικές εμφανίσεις του Γουέιντ, ο οποίος αναδείχθηκε και MVP των τελικών. Ο 22χρονος τότε Γουέιντ, είχε εκτελέσει συνολικά 97 (!) βολές στη σειρά (4-2 νίκησαν οι Χιτ και κατέκτησαν το πρώτο δαχτυλίδι της ιστορίας τους) και 18,3 βολές Μ.Ο. στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της ανατροπής! Νούμερο αδιανόητο ακόμα και για… μάστερ του είδους, όπως ο Άλεν Άιβερσον, ο Πολ Πιρς στα… νιάτα του ή ο Κόμπε Μπράιαντ.

wade

Όπως αποκαλύπτει το bleacherreport.com και μετά από παραδοχή του ίδιου του συνταξιοδοητημένου πράκτορα του FBI, Γουόρεν Φλαγκ (Warren Flagg) είχε δεχτεί κρούση από τον Μαρκ Κιούμπαν για τη διερεύνηση των τελικών του 2006, ώστε να διαφανεί αν υπήρξε εξωαγωνιστικός… δάχτυλος στα εν λόγω παιχνίδια. Σε ερώτηση μάλιστα που δέχτηκε ο Φλαγκ, γιατί δεν συνέχισε τις έρευνές του, τόνισε ότι ο Κιούμπαν φοβόταν ότι θα αντιμετωπίσει κατηγορίες από το NBA για την διερεύνηση της υπόθεσης. Επίσης συμπλήρωσε ότι είχε συμβουλέψει τον Κιούμπαν να φτάσει μέχρι τέλους την υπόθεση, την οποία πιθανότατα να κέρδιζε! Ο Φλαγκ πλέον, μετά από 20 χρόνια καριέρας ως πράκτορας του FBI έχει ανοίξει το δικό του γραφείο ερευνών.

Όπως καταλήγει το ρεπορτάζ του bleacher μπορεί ο Κιούμπαν να μην έπαιρνε στα… χαρτιά το πρωτάθλημα του 2006, αλλά τουλάχιστον θα είχε δημιουργήσει ένα δεδικασμένο για καλύτερες διαιτησίες στο μέλλον και παραδοχή λαθών από τους διαιτητές σε περίπτωση που αυτά υπήρχαν…