Πασχαλάκης: «Ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα»

Για την καθιέρωση του κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, για την κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ αλλά και για τη νέα χρονιά και τον στόχο του Champions League, μίλησε στον Arena FM 89,4 ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

Αναλυτικά:

-Για το ότι ξεκίνησε από τις ακαδημίες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, και συνέχισε σε άλλες ομάδες και πλέον καθιερώθηκε στον ΠΑΟΚ:

«Νομίζω δεν υπάρχει μυστικό, είναι η δουλειά, να προσπαθείς με τον ίδιο ζήλο, δυσκολίες θα έρχονται αλλά να είσαι δυνατός και να παλεύεις αυτές τις καταστάσεις. Είχα όνειρα, ερχόμενος στον ΠΑΟΚ υλοποίησα ένα από αυτά και είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα αυτό το βήμα. Δεν περίμενα να αγωνιστώ, ήρθα γνωρίζοντας ότι θα πάρω χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια Κυπέλλου και ίσως κάποιες ευκαιρίες για να αποδείξω ότι μπορώ. Τα κατάφερα πιστεύω και πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια θέληση.

Είμαστε αθλητές, θέλουμε να δείχνουμε στον αγωνιστικό τις δυνατότητες μας και εκεί να κρίνονται και τα παιχνίδια όσον αφορά τα άλλα κομμάτια, δεν είναι όμορφο να συμβαίνουν άλλα πράγματα».

Για το αν είναι ηθική δικαίωση η κατάκτηση του Κυπέλλου:

«Κυρίως αποδείξαμε σε ένα τέτοιο παιχνίδι όπως ο τελικός ότι ήμασταν εμείς το αφεντικό και η καλύτερη ομάδα. Το τρόπαιο ήταν ο στόχος αλλά όχι ο πρώτος, που ήταν το πρωτάθλημα».

Για την απόκρουση που έκανε στον τελικό Κυπέλλου, με την ΑΕΚ:

«Η ομάδα μου ήταν κυρίαρχη σε όλο το παιχνίδι, δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι και έτσι δεν χρειάστηκε να κάνω πολλά πράγματα , ήταν μία φάση έκανα αυτό που έπρεπε. Δεν έπρεπε να δεχθούμε γκολ με τίποτα αυτό είχαμε συζητήσει με το προπονητής μας. Οι αμυντικοί μα ς έκαναν τη δουλειά τους, έκανα αυτό που έπρεπε».

Για το τι ζητούσαν οι παίκτες της ΑΕΚ, μετά το 1-0:

«Δεν είδα καθόλου, προσπάθησα να συγκεντρωθώ στο παιχνίδι δεν ήθελα να γίνει ότι έγινε στην Τούμπα, δεν παρατήρησα κάτι συγκεκριμένο. Κοιτούσα να συζητήσω με τους συμπαίκτες για τακτικά θέματα».

Για το που οφείλεται η επικράτηση:

«Ποιοτικά σαν μονάδες, είμαστε καλύτεροι και ομαδικά σαν τακτική παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε, με βάση το πλάνο του προπονητή μας. Το μάτι μας γυάλιζε, είχαμε θέληση και αυτά τα συστατικά μας έδωσαν το Κύπελλο».

Για το αν περίμενε ότι θα εξελιχθεί έτσι το παιχνίδι καθώς τα προηγούμενα ήταν πιο ισορροπημένα:

«Ναι ήξερα, ήξερα ότι θα αντιμετωπίζαμε μία καλή ομάδα όπως η ΑΕΚ αλλά είχα πίστη στην ομάδα , είμαστε καλύτεροι και ήμασταν πιο έτοιμοι».

Όταν ακύρωσε το γκολ ο Κομίνης (στο παιχνίδι στην Τούμπα με την ΑΕΚ) τι σας έλεγε:

«Καταρχήν, πέρασα πολλά δευτερόλεπτα μέχρι να καταλάβω τι έχει συμβεί, μπήκε το γκολ και πανηγυρίζαμε σαν μικρά απιδιά, δεν είχε καταλάβει κανείς τίποτα, ήρθε η πληροφορία από τον πάγκο, πήγε στον επόπτη δεν ήξερε τι γίνεται, μία περίεργη κατάσταση, Πήγα γρήγορα κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, μέχρι τότε δεν ήξεραν τι έχει γίνει. Στα αποδυτήρια μάλλον τους ενημέρωσαν ότι δεν είναι σε θέση οφσάιντ. Δεν ήξερε τι έχει γίνει , μάλλον ακύρωσε το γκολ από πιέσεις παικτών της ΑΕΚ. Με το που ακυρώνει το γκολ, μετά τελικά μετράει, μπαίνοντας μέσα μάλλον ήθελε να πάρει πληροφορίες. Σίγουρα πληροφορήθηκε ότι μετράει το γκολ και μετά σφύριξε να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο και ότι το γκολ κατοχυρώνεται, το παιχνίδι θα ξεκινούσε κι έπρεπε να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο αυτό ξέραμε όλα τα παιδιά».

-Αν οι παίκτες της ήταν ΑΕΚ τρομοκρατημένοι

«Δεν κατάλαβα τι έχει συμβεί κάτω, έκανα ζέσταμα, είχαν επικοινωνία με τους δικούς μας παίκτες, μιλούσαν».

-Για τη νέα χρονιά και τους στόχους του ΠΑΟΚ:

«Έχει δείξει ότι κάνει πρωταθλητισμό η ομάδα, είναι πολύ σημαντικό βήμα για την ιστορία και του χρόνου έχει στόχο ξεκάθαρα το πρωτάθλημα και το Κύπελλο και φυσικά να περάσουμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είναι ότι πιο μαγικό έχουμε να ζήσουμε».