Ο καινούριος… απ’ τα παλιά!

Όταν τα αρνητικά του παρελθόντος σε καθοδηγούν στο παρόν και καθορίζουν το μέλλον, είναι βέβαιο το κακό και η αποτυχία. Όταν κρατάς τα θετικά, στηρίζεσαι σ’ αυτά και προχωράς μπροστά, το καλό και η επιτυχία είναι δεδομένα.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης επέστρεψε κι όσο πιο γρήγορα γίνει αποδεκτό από όλους, τόσο περισσότερο καλό θα κάνει στον ΠΑΟΚ. Αν ο στόχος όλων είναι το καλό του ΠΑΟΚ κι όχι τα προσωπικά θέλω, ο Αναστασιάδης είναι απλά ένα εργαλείο που θα δοκιμαστεί, σ’ ένα γνώριμο γι’ αυτόν περιβάλλον, για πρώτη φορά σε συνθήκες οικονομικής θαλπωρής και διοικητικής γαλήνης.

Με βάση τις προπονητικές του ικανότητες, μπορούμε να πούμε πως είναι ένα πολύ αξιόλογο γρανάζι στη βάση της μηχανής του ΠΑΟΚ, στο αγωνιστικό του κομμάτι.

Με ριζωμένες στο οικογενειακό του περιβάλλον τις αρχές, την ιδιοσυγκρασία και τη φιλοσοφία του συλλόγου, οι απαιτήσεις μας είναι πολλές κι ο κυριάρχος στόχος να καταθέτει η ομάδα την ψυχή της στο χορτάρι, είναι άμεσα απαιτητός.

Ο Αναστασιάδης δεν θα μάθει τώρα τί θέλει ο κόσμος. Σημασία έχει να του επιτραπεί να το πραγματοποιήσει. Ο Αναστασιάδης δεν δικαιούται χρόνο προσαρμογής. Αναμφισβήτητα όμως είναι αναγκαία η υπομονή και η στήριξη, ιδιαίτερα στα δύσκολα και στα αρνητικά. Από τον Αναστασιάδη, ο κόσμος θέλει ομάδα με καρδιά. Θέλει να βλέπει τον εαυτό του στον αγωνιστικό χώρο. Θέλει παίκτες που να καταθέτουν την ψυχή τους για τη νίκη και να τιμάνε τη φανέλα με το δικέφαλο. Ο κόσμος ξέρει και το αποτέλεσμα μπορεί να το υπομένει. Την αδιαφορία δεν αντέχει και ποτέ δεν της δίνει χρόνο. Και καλά κάνει.

Στα 61 του χρόνια και προς το τέλος της καριέρας του, ο Αναστασιάδης πήρε μεγάλη απόφαση, που ίσως και ο ίδιος δεν έχει αντιληφθεί ακόμη πόσο σημαντική είναι. Για την υστεροφημία του και ιδιαίτερα για την προπονητική του αξία. Πιστεύω ότι είναι η τελευταία του δουλειά σαν προπονητής και βλέπει την αποτυχία όπως ο διάλολος το λιβάνι.

Ο Αναστασιάδης είναι υποχρεωμένος να πετύχει κι αυτό μόνο καλό θα κάνει στον ΠΑΟΚ. Αν καταφέρει ο ΠΑΟΚ να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να πάρει από τον προπονητή του και να εκμεταλευτεί τις προπονητικές του ικανότητες, τότε η επιτυχία έχει ελπίδα. Αν ο ΠΑΟΚ επιτρέψει να αναδεικνύονται και να κυριαρχούν τα πιστεύω του προπονητή του για ζητήματα έξω από το ποδόσφαιρο, τότε για ακόμα μια φορά, ο ΠΑΟΚ θα βγάλει τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια.

Ο Αναστασιάδης είναι προπονητής κι ο κόσμος απαιτεί απ’ αυτόν άμεσα καλή ομάδα. Αν είναι καλός ή κακός θα το κρίνουν τ’ αποτελέσματα. Δοκάρι και μέσα καλός, δοκάρι κι έξω κακός. Αυτό είναι το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτός είναι ο ΠΑΟΚ, αυτήν είναι η κοινωνία μας.

Υ.Γ.1. Το βαρέλι χωρίς πάτο που’ χε τοποθετηθεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τους ”γνώστες του αντικειμένου”, τέλος.

Υ.Γ.2. Ο Τζαβέλας και ο κάθε ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ να κοιτάει τη δουλειά του στο γήπεδο και να αποφεύγει τις ”αβάντες” και τα ”σάλια”. Φορέσαμε μια φανέλα λίγους μήνες κι έχουμε άποψη για όλα;

Υ.Γ.3. Τον Γ.Χ. ο ΠΑΟΚ μπορεί να τον χρησιμοποιήσαει και να τον στείλει προπονητή στη Δόξα Δράμας, να προσφέρει και στην ομάδα που τον ανεδειξε.

Υ.Γ.4. Η συμπεριφορά του Σάντος απέναντι στον Κλάους ήταν άδικη κι ενοχλητική για την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ο Κλάους είναι πολύ καλύτερος, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, από κάποιους άλλους που πήρε στη θέση του.