Έκτακτο: Ανακοίνωσε εμπάργκο στην Ελλάδα το Ιράν

«Θύελλα» αντιδράσεων προκάλεσε στο Ιράν σχετικά με το φιλικό που προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί στον Κωνσταντινούπολη το προσεχές Σάββατο με την Εθνική Ελλάδας.

Η αναμέτρηση ωστόσο δε θα γίνει λόγω  της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές στην Ανδριανούπολη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ιράν IRNA, η ομοσπονδία θα προσφύγει στη FIFA ενώ ανακοίνωσε πως θα «κόψει» τις ποδοσφαιρικές σχέσεις με την Ελλάδα.

Η ανακοίνωση της ιρανικής Ομοσπονδίας:

«Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ιράν εκφράζει βαθύτατη λύπη για την έλλειψη σεβασμού και ηθικής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ελλάδας.

Θα υποβάλουμε έκθεση στη FIFA και θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις νομικές δυνατότητες για να λάβουμε αποζημίωση για όλες τις αθλητικές και οικονομικές απώλειες που έχουμε υποστεί.

Επιπρόσθετα ανακοινώνουμε ότι διακόπτουμε κάθε σχέση με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου μέχρι να εξετάσει η FIFA την έκθεσή μας».

Σημειώνεται ότι μετά την απόφαση της Ελλάδας να μην αγωνιστεί στο φιλικό, έγινε προσπάθεια από το Ιράν να παίξει με το Κόσοβο, αλλά και αυτό το παιχνίδι τελικά ματαιώθηκε.