«Όπως έριξαν τον Ηρακλή έπρεπε να πέσουν και άλλοι»

Για το σχέδιο της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος μίλησε, μεταξύ άλλων ο στόπερ και αρχηγός της Λαμίας, Ανέστης Αναστασιάδης.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»: 

Για τη Μακεδονία και τα Σκόπια: «Εμείς είμαστε πιο κοντά και ζούμε πιο έντονα αυτά τα φαινόμενα. Πρέπει να σηκωθούμε από τον καναπέ μας, δεν γίνετε να συζητάμε αυτά τα πράγματα το 2018. Πρέπει να αντιδράσουμε, δεν πρέπει να τα διαπραγματευόμαστε καν. Δεν είναι τα Σκόπια πίσω από το θέμα, είναι μεγαλύτερες δυνάμεις και εμείς έχουμε δει στο παρελθόν πολιτικούς να αντιστέκονται. Αν χάσουμε το όνομα Μακεδονία, θα χάσουμε σε ιστορία, μπορεί οι Σκοπιανοί να θέλουν να εκμεταλλευτούν τουρίστες και γεωγραφικά κριτήρια. Ισως αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε να αρχίσουν να ζητάνε πράγματα και οι Αλβανοί και οι Βούλγαροι. Δεν μπορεί να περάσει αυτός ο όρος, στο τέλος θα ζητήσουν οι Αλβανοί τη μισή Ηπειρο και οι Τούρκοι το μισό Αιγαίο. Φαίνεται πόσο υποκριτική και πόσο μεθοδευμένη είναι η στάση των Σκοπίων και φαίνεται από το γεγονός της αλλαγής της ονομασίας του αεροδρομίου τους. Πρέπει η στάση της Ελλάδας να είναι σκληρή και αδιαπραγμάτευτη».

Για την ανανέωση της συνεργασίας του με την Λαμία: «Η διοίκηση και ο κόουτς μου δείχνουν την εμπιστοσύνη τους και μου εξαργυρώνουν την περσινή σεζόν. Ευχαριστώ ακράδαντα και τον κόσμο για την στήριξή του. Εύχομαι του χρόνου η Λαμία να κάνει ένα μικρό βήμα πιο πάνω».

Για το πρωτάθλημα: «Χρειαζόμαστε ένα πρωτάθλημα που να ισχύουν οι νόμοι για όλους. Όταν έριξαν τον Ηρακλή, αν ίσχυαν οι νόμοι θα έπρεπε να είχαν πέσει και άλλες ομάδες. Εγώ πιστεύω πως ένα πρωτάθλημα με 10 ή 12 ομάδες θα εξαφανίσει το ποδόσφαιρο της επαρχίας και θα το κάνει λιγότερο ανταγωνιστικό. Για μένα το πρωτάθλημα για να είναι πιο αξιοκρατικό θα πρέπει να έχει περισσότερες ομάδες αλλά με τα οικονομικά εχέγγυα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της χρονιάς. Και όχι να βλέπουμε ομάδες όπως η Νίκη Βόλου που παράτησε το πρωτάθλημα στη μέση της σεζόν, είναι να υπάρχουν ομάδες που να είναι απλήρωτες για μήνες. Πρωτάθλημα με 18 ομάδες και χωρίς πλέι οφ θα ήταν ένα καλό πρωτάθλημα για μένα, μαζί με μια επιτροπή που να ελέγχει αν μπορεί η ομάδα να ξεκινήσει και να τελειώσει τη σεζόν. Το θέμα που προέκυψε με τις 20 ομάδες ίσως είναι και θέμα επικείμενων εκλογών για να είναι όλοι ευχαριστημένοι».