Πέτζα, Χατζηβρέττας και… ρετρό

Ενθουσιώδης είναι η υποστήριξη προσωπικοτήτων του Μπάσκετ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μουσείου Μπάσκετ της ΧΑΝΘ και εμπιστεύθηκαν προσωπικά τους αντικείμενα, τα οποία μελλοντικά θα λάβουν θέση στις προθήκες του Μουσείου, στο οποίο οι λάτρεις της πορτοκαλί μπάλας, μπορούν να μυρίσουν την μπασκετική ιστορία της πόλης και όχι μόνο!

Φανέλες, παπούτσια, αυτόγραφα, αρχειακό υλικό, παλιές φωτογραφίες, έχουν προσφέρει μεταξύ άλλων οι: Β. Αλεξανδρής, Λ. Παπαδόπουλος, Β. Παραμανίδης, Χ. Παπαγεωργίου, Ν. Χατζηβρέττας, Δ. Ντικούδης, Μ. Τόμιτς, Α. Φώτσης, Τ. Καρατζουλίδης, Π. Στογιάκοβιτς, Σ. Κουκουλεκίδης, Γ. Δοξάκης, Δ. Διαμαντίδης, Π. Γιαννάκης, Μ.Παπαμακάριος, Ν. Βετούλας, Η. Ζούρος, Κ. Τσαρτσαρής, Γ. Μασλαρινός, Γ, Μπουρούσης, Α. Κοντοβουνήσιος, Μ. Κακιούσης, Κ. Μπογατσιώτης, Π.Πετράς, Ν. Μπάρλος Δ. Τσαλδάρης, Ν. Γαλακτερός, Σ. Σακελλαρίου.

Η επέκταση του εκθεσιακού χώρου του Μουσείου και του εμπλουτισμού του με επιπλέον εκθεσιακό υλικό, αποτελεί προτεραιότητα για την ΧΑΝΘ όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει ο πρόεδρος της Επιτροπής του Μουσείου Γιωργής Μπουσβάρος.

Στη βασική φωτογραφία βλέπετε την στολή της Εθνικής Ελλάδος του Αλέκου Κοντοβουνήσιου, μιας μεγάλης δόξας του Ελληνικού μπάσκετ, που έπαιξε μπάσκετ από το 1952 ως το 1974 σε Παγκράτι και Τρίτωνα.

Στις τελευταίες προσθήκες, ένα ζευγάρι από τα πρώτα παπούτσια με τα οποία αγωνίσθηκε σε επαγγελματικό επίπεδο ο Πέντραγκ Στογιάκοβιτς.

petza

Και η στολή της Εθνικής ομάδας και τα αθλητικά παπούτσια του Νίκου Χατζηβρέττα.

vreta