«Τρίτη θέση για το γόητρο»

Αύριο ξεκινούν οι τελικοί της Α1 και η σειρά των μικρών τελικών ξεκινά από τη Νέα Σμύρνη, όπου στις 6.30μμ, ο Πανιώνιος υποδέχεται τον ΠΑΟΚ.

«Είναι μόνο για το γόητρο η τρίτη θέση, και να μην γίνονταν αυτοί οι αγώνες δεν θα επηρέαζε το πρωτάθλημα. Έγινε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα φέτος, δεν ξέραμε πού θα καταλήγουμε όταν ξεκινήσαμε, όλες οι ομάδες ήταν δυνατές, στο ίδιο επίπεδο. Καταφέραμε να παίξουμε στα πλέι οφ» είπε ο Σούλης Μαρκόπουλος στη σημερινή συνέντευξη τύπου για τους τελικους κι αναφέρθουμε και στον Πανιώνιο.

«Ο Πανιώνιος είναι δυνατή και συγκροτημένη ομάδα, με εξιτάρει ο τρόπος, που παίζει. Οι παίκτες του προσπαθούν πολύ και είναι κάτι που δεν βλέπεις σε όλες τις ομάδες. Μπορούμε παρόλα αυτά, να σπάσουμε την έδρα του και να βγούμε τρίτοι»

Για λογαριασμό των παικτών του ΠΑΟΚ, μίλησε ο αρχηγός της ομάδας, Κώστας Χαραλαμπίδης.

«Φτάσαμε στο τέλος του πρωταθλήματος, έχοντας παρακαταθήκη όλη τη χρονιά την ανταγωνιστικότητά μας. Θέλουμε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Έχουμε την ποιότητα ως ομάδα και το αγωνιστικό προφίλ να αντεπεξέλθουμε» είπε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, που μίλησε και για την ένταση και τα φαινόμενα βίας, που συχνά παρατηρούνται στο πρωτάθλημα και ειδικά στους μεγάλους τελικούς.

«Σε ότι αφορά τη δική μας σειρά, δεν υπάρχει εμπόλεμη κατάσταση, υπάρχει αλληλοσεβασμός μεταξύ των φιλάθλων. Ελπίζω το ίδιο και στο μεγάλο τελικό. Θα γίνουν μεγάλα παιχνίδια, αλλά εμείς δεν θα μπορέσουμε να τα δούμε. Ίσως θα μπορούσαμε να παίζουμε εναλλάξ», τόνισε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, καταθέτοντας και το παράπονο των παικτών, καθώς όταν θα ξεκινούν οι μεγάλοι τελικοί, οι παίκτες του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου θα είναι στο δρόμο για τα σπίτια τους.

Από την πλευρά του Πανιωνίου, μίλησε ο προπονητής του, Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να βρισκόμαστε εδώ, για άλλη μία χρονιά. Καλούμαστε να υπερασπιστούμε την 3η θέση αντιμετωπίζοντας μια πολύ καλή ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Δικαίως βρίσκεται εδώ ο ΠΑΟΚ. Εκείνο που εύχομαι είναι να γίνουν καλά παιχνίδια, θεωρώ η χρονιά είναι θετική έως τώρα. Δεν είναι εύκολο, έχουμε δώσει 49 παιχνίδια έως τώρα. Μένει η τελευταία στροφή του μαραθωνίου και να τερματίσουμε όσο καλύτερα», είπε ο προπονητής του Πανιωνίου που ρωτήθηκε και για τις δηλώσεις του Λιανού περί αποχώρησης.

«Καταρχήν είναι δεδομένο ότι ο κ. Λιανός έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα και το ελληνικό μπάσκετ. Από την άλλη μετά τις δηλώσεις του εμείς προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο απερίσκεπτα γίνεται. Ελπίζουμε να μην φύγει από τον χώρο του μπάσκετ. Μας απασχολεί το να μην φύγει, αλλά προς το παρόν προσπαθούμε να μην μας απασχολεί αυτό το θέμα. Γιατί αν μείνουμε εκεί δεν θα συγκεντρωνόμαστε μέσα στο παρκέ».