«Χτίζουμε τη νέα Μπάρτσα» (video)

Ημέρα παρουσίασης σήμερα για τον Λουίς Ενρίκε από την Μπαρτσελόνα. Ο πρώην αρχηγός των Μπλαουγκράνα, ανέλαβε να επαναφέρει την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών υπογράφοντας 2ετές συμβόλαιο.

Ο νέος τεχνικός της ομάδας, Λουίς Ενρίκε, όταν κλήθηκε να κάνει ένα πρώτο σχόλιο από τη θέση του προπονητή δήλωσε: “Ευχαριστώ το σύλλογο που πίστεψε σε μένα. Είναι πολύ σημαντική μέρα για μένα. Σήμερα ξεκινάμε να χτίζουμε τη νέα Μπαρτσελόνα, μια ενθουσιώδη Μπαρτσελόνα. Από το απόγευμα θα αρχίσουμε να αποφασίζουμε για σημαντικά πράγματα”.

Σχετικά με τον Λιονέλ Μέσι: “Είμαι ενθουσιασμένος που έχουμε τον καλύτερο παίκτη του κόσμου στην ομάδα. Σήμερα κιόλας θα πάρουμε αρκετές αποφάσεις σχετικά με τη “Λα Μασία”, τις μεταγραφές κλπ. Θέλω να παίξουμε ένα ελκυστικό, αλλά και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο. Ενημέρωσα τη Θέλτα πριν κάποιες βδομάδες ότι θα έφευγα, δεν είχα όμως προτάσεις εκείνη τη στιγμή”.

Ερωτηθείς να περιγράψει τον εαυτό του, απάντησε: “Είμαι όμορφος, ψηλός, αρεστός και Αστουριανός. Σήμερα σκέφτηκα πόσο σπουδαίο είναι όλο αυτό. Θα προπονήσω την Μπαρτσελόνα. Η ομάδα μπορεί έχει στο DNA της το ελκυστικό ποδόσφαιρο, ωστόσο θα πρέπει και να αμυνθούμε και θα δουλέψουμε σκληρά. Ο Μέσι φέρνει πολλά περισσότερα, όχι μόνο γκολ, είναι πολύ σημαντικός για μας. Θέλουμε το καλύτερο γι αυτόν”.

O πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Χοσέ Μαρία Μπερτομέου δήλωσε ενθουσιασμένος για το νέο ξεκίνημα της ομάδας: “Όπως μπορείτε να καταλάβετε, είμαστε ενθουσιασμένοι που σας παρουσιάζουμε τον Λουίς Ενρίκε, ως το νέο προπονητή της Μπαρτσελόνα”

Από την πλευρά του, ο αθλητικός διευθυντής των πρώην πρωταθλητών Ισπανίας, Άντονι Θουμπιθαρέτα τόνισε: “Γιατί τον Λουίς Ενρίκε; Είναι ένας προπονητής που ξέρει πως παίζει η ομάδα, την φιλοσοφία μας. Πιστεύουμε ότι είναι ο σωστός άνθρωπος να αναλάβει την ομάδα. Είμαστε στα καλύτερα δυνατά χέρια”.

Δείτε σε βίντεο την άφιξη και τη στιγμή της υπογραφής του 2ετές συμβολαίου που του πρόσφερε η διοίκηση της Μπαρτσελόνα

https://www.youtube.com/watch?v=tfIDIq6dEUE