Απίστευτη απόφαση – πρόκληση από την ΕΠΟ!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό!

Στις 14 Μαίου, ο αγώνας Ατρόμητος Πειραιά – Πεύκη για τα μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική διακόπηκε επειδή οι φιλοξενούμενοι έφαγαν άγριο ξύλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν μέλη της αποστολής τους και ο προπονητής ο οποίος κατήγγειλε ότι… τους έδερναν μέχρι και οι τραυματιοφορείς, αλλά για την ΕΠΟ, ούτε γάτα, ούτε ζημιά!

Οι γηπεδούχοι είχαν ζητήσει να πάρουν το παιχνίδι στα χαρτιά γιατί η Πεύκη δεν βγήκε να παίξει το 2ο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι ήλπιζαν ότι η διακοπή θα χρεωθεί εις βάρος των γηπεδούχων, αλλά η ΕΠΟ έβγαλε λαγό από το καπέλλο.

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, αυτή που τιμώρησε τον ΠΑΟΚ για εκτεταμένα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και του επέβαλε και ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών, δέχτηκε πως ο Ατρόμητος Πειραιά προκάλεσε τα επεισόδια και του επέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ (!), αλλά θεώρησε πως και η Πεύκη δεν ευθύνεται για τη διακοπή.

Η έκθεση της αστυνομίας δικαίωνε την Πεύκη, καθώς ανέφερε πως μέλη της αποστολής της ξυλοκοπήθηκαν, αλλά η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ θεώρησε πως επρόκειτο για ένα μεμονωμένο επεισόδιο στα αποδυτήρια.

Και τι κάνει; Υποχρεώνει τις δύο ομάδες να ξαναβρεθούν για να παίξουν το 2ο ημίχρονο!

Αναλυτικά η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ :

“Δέχεται ότι το εγκαλούμενο σωματείο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ τέλεσε την αποδιδόμενη σ’ αυτό πειθαρχική παράβαση (μεμονωμένο επεισόδιο στα αποδυτήρια). Επιβάλλει σ’ αυτό χρηματική ποινή χιλίων (1000) ευρώ. Απαλλάσσει το διωκόμενο σωματείο ΑΟ ΠΕΥΚΗΣ από την αποδιδόμενη σ’ αυτό πειθαρχική παράβαση (άρθρ. 21 παρ. 2,3 ΠΚ). Διατάσσει τον επανορισμό του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ και ΑΟ ΠΕΥΚΗΣ και τη συνέχισή του για το υπολειπόμενο της διακοπής χρονικό διάστημα με τους ίδιους όρους που υπήρχαν κατά τη διακοπή”.

Πρόεδρος του Ατρομήτου Πειραιά είναι ο Χρήστος Σδρένιας, ο οποίος ήταν στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μώραλη, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά.

Διαβάστε τι είχε γράψει στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Δημητρόπουλος από την Αρκαδία :

«Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, έπειτα από ενημέρωση του εκπροσώπου της φιλοξενούμενης ομάδας, πληροφορήθηκα ότι έχει τραυματιστεί ο προπονητής κ. Δημητρίου και δεν μπορεί να συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο, καθώς και ο τερματοφύλακας της ομάδας, Δράμπαλης Κωνσταντίνος, που έσκισε το χέρι του.

Αφού κάλεσα τους αρχηγούς και τους αντίστοιχους εκπροσώπους των δύο ομάδων, τους ρώτησα αν μπορεί ο αγώνας να συνεχιστεί κανονικά. Ο αρχηγός της φιλοξενούμενης ομάδας μου είπε ότι φοβούνται να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για τη σωματική τους ακεραιότητα, διότι στην ανάπαυλα δέχθηκαν επίθεση από άτομα αγνώστου ταυτότητας, που δεν ήταν γραμμένα στο φύλλο αγώνος και γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορούν να συνεχίσουν. Τόνισε ότι δεν μπορούν παρότι ο διοικητής ενημέρωσε ότι θα προσπαθήσει να περιφρουρήσει τον χώρο των αποδυτηρίων.

Μετά από αυτό βγήκα στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη του β’ ημιχρόνου, όπου βρίσκονταν οι ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ομάδας. Αφού περίμενα εύλογο χρονικό διάστημα 20 λεπτών στο κέντρο του γηπέδου, διέκοψα οριστικά τον αγώνα. Τη στιγμή της οριστικής διακοπής το αποτέλεσμα ήταν 0-0»