Εκτός Ευρώπης λόγω… έδρας!

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έφτασε στους τελικούς των πλέι οφ, κέρδισε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν, αλλά δεν θα το χρησιμοποιήσει!

Ο λόγος; Το κλειστό της Αλεξανδρούπολης δεν πληροί τους όρους που θέτει η διοργανώτρια για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του βόλεϊ και οι Εβρίτες αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν, παρά να δώσουν τους αγώνες σε ουδέτερο γήπεδο.

Εφόσον το αποφάσιζαν, θα έπρεπε να παίξουν είτε στην Ορεστιάδα, είτε στην Ξάνθη και τελικώς επέλεξαν να το αποφύγουν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Εθνικού :

“Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μετά από πολύ σκέψη αποφάσισε να μην δηλώσει συμμετοχή στη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή Διοργάνωση (Champions League) για λόγους για τους οποίους είναι ο μόνος που δεν ευθύνεται.

Δυστυχώς, η υπερπροσπάθεια της κατάστασης της 2ης θέσης και η έξοδος στο Champions League δεν μπορεί να επιβραβευθεί λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου της Αλεξανδρούπολης.

Ωστόσο, δεν θα στερήσουμε από τους φιλάθλους μας τη χαρά να παρακολουθήσουν για ακόμη μια χρονιά τον Εθνικό μας να αγωνίζεται στα Ευρωπαϊκά Σαλόνια, αφού δηλώσαμε συμμετοχή στη διοργάνωση του Challenge Cup της νέας περιόδου.

Θεωρούμε ότι ο Εθνικός έχει πράξει το χρέος του και απέδειξε ότι δίκαια είναι η 2η ομάδα στην Ελλάδα, όμως εξωγενείς παράγοντες, όπως η έλλειψη ενός σύγχρονου γηπέδου ευρωπαϊκών προδιαγραφών, είναι αυτοί που στερούν αυτή τη στιγμή την πραγματοποίηση του ονείρου.

Εμείς θα θέλαμε να αγωνιζόμαστε και να πετυχαίνουμε διακρίσεις, ευελπιστώντας κάποτε να αγωνιστούμε στη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή Διοργάνωση μέσα στην πόλη μας και μπροστά στο κοινό μας!”

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογο πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Φοίνικας Σύρου, ο οποίος επέλεξε να μην δηλώσει συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα, καθώς το κλειστό του νησιού δεν πληροί τις προϋποθέσεις και θα έπρεπε να μετακομίσει στην Αθήνα.