«Δεν θα βιαστεί να πάρει την απόφαση του ο Βέρνμπλουμ»

O έμπειρος επιθετικός της Γκέτεμποργκ, Τόμπιας Χίσεν, μίλησε στον Arena FM 89,4 για τον πρώην συμπαίκτη και καλό του φίλο, Πόντους Βέρνμπλουμ, που αποτελεί μεταγραφικό στόχο του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

Για τον Πόντους Βέρνμπλουμ που υπήρξαν συμπαίκτες:

“Είναι πολύ καλός παίκτης. Από τους καλύτερους Σουηδούς μέσους. Θα μπορούσε εύκολα να είναι με την Σουηδία στο Μουντιάλ. Αλλά δεν θέλησε να συνεχίσει στην Εθνική. Είναι παράξενη απόφαση αυτή, έπαιζε χρόνια στην ΤΣΣΚΑ σε καλό επίπεδο, και στο Champions League, ενώ επίσης ψηφίστηκε και ο καλύτερος χαφ μια χρονιά. Για μένα είναι εκπληκτικός. Ακόμη και τώρα είναι από τους καλύτερους. Αν ρωτάτε την άποψη μου θα είναι εξαιρετικός για τον ΠΑΟΚ”.

Για τα χαρακτηριστικά του:

“Είναι εξαιρετικός αμυντικός χαφ. Διαβάζει το παιχνίδι πολύ καλά, βρίσκεται σε πολύ καλές θέσεις και παίρνει καλές τοποθετήσεις. Είναι δυνατός και σβήνει τους αντίπαλους επιθετικούς. Μένει πίσω όταν η ομάδα ανεβαίνει και αν δεχθούν αντεπίθεση μπορεί να αναχαιτίσει την αντεπίθεση.”

Για την συμπεριφορά του και τον χαρακτήρα του:

“Τρελαίνεται κάποιες φορές! Είναι από τους καλύτερους φίλους μου. Είναι ευγενικός και γενναιόδωρος και τον βρίσκω πολύ αστείο. Κάνει τα πάντα για να κερδίσει το παιχνίδι. Όταν κάποιος κάνει λάθος δεν θα του χαριστεί, θα του φωνάξει. Για αυτό είναι νικητής, πρέπει να φωνάζεις στους άλλους. Είναι ήρεμος έξω από το γήπεδο πάντως. Δυνατή προσωπικότητα. Είναι ωραίο να τον έχεις στην ομάδα σου, αλλά μπορεί να τον μισήσεις σαν αντίπαλο!”

Για το αν θα κάνει την διαφορά στην Ελλάδα:

“Δεν είμαι σίγουρος πόσο καλό είναι το Ελληνικό πρωτάθλημα, επομένως δεν μπορώ να το συγκρίνω με το Ρώσικο. Αλλά στον ΠΑΟΚ θα είναι από τους καλύτερους. Παίζει χρόνια στο Champions League και έχει εμπειρία, θα μπορεί να αποτελέσει τον παίκτη κλειδί”.

Για το αν μίλησαν τον τελευταίο καιρό:

“Ναι. Από όσο ξέρω όμως δεν έχει πάρει κάποια απόφαση. Ήταν για καιρό στο πρωτάθλημα της Ρωσίας. Θα σκεφτεί καλά την απόφαση του. Μιλήσαμε γενικά, δεν τον ρώτησα για το ενδιαφέρον της ομάδας. Βρίσκεται στην Ρωσία και δεν θα βιαστεί να πάρει την απόφαση του. Είμαι βέβαιος πως θα το σκεφτεί καλά”.

Για το αν είναι πιθανό να μείνει στην ΤΣΣΚΑ:

“Δεν νομίζω. Η Ρωσία δεν είναι επιλογή. Ίσως αν δεν βρει τίποτα καλύτερο αυτήν την στιγμή. Αλλά αυτή τη στιγμή φαντάζει απίθανο. Μετά από τόσο καιρό στη Ρωσία, θέλει ένα ζεστό μέρος να βρεθεί. Και η Θεσσαλονίκη είναι καλή ευκαιρία. Συνεχίζω να αγωνίζομαι στην Γκέτεμποργκ τώρα. Είμαστε στην μέση της σεζόν τώρα, έχοντας δώσει 11 παιχνίδια. Μένουν άλλα 19 για το τέλος του πρωταθλήματος”.