Όχι στο σεξ και στις… διαπραγματεύσεις

Σε τρεις εβδομάδες θα αρχίσει η μπάλα να κυλά στα γήπεδα της Βραζιλίας, οι Εθνικές ομάδες άρχισαν την προετοιμασία τους και όλοι βάζουν τους όρους τους.

Στο Μεξικό, το μήνυμα που έστειλε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μιγκέλ Ερέρα, ήταν σαφές προς τους παίκτες του. Απαγορεύεται το σεξ, το κάπνισμα και το αλκοόλ.

«Όποιος δεν μπορεί να αντέξει ένα μήνα χωρίς σεξ, δεν είναι επαγγελματίας» είπε ο Ερέρα, που διευκρίνησε ότι οι παίκτες του θα μπορούν να φεύγουν για λίγες ώρες από το ξενοδοχείο με τις οικογένειές τους». Πάντως, ο επικεφαλής της ομάδας του Μεξικό, Ρικάρντο Πελάες, διευκρίνησε ότι «στη διάρκεια του Μουντιάλ επιτρέπονται οι σεξουαλικές σχέσεις, αρκεί να μην είναι μεταξύ των ποδοσφαιριστών»!

Στην Γερμανία, οι απαγορεύσεις είναι άλλης φύσης.

Σήμερα, ο μάνατζερ της Εθνικής, Όλιβερ Μπίερχοφ μίλησε στους διεθνείς, στο προπονητικό κέντρο της Βόρειας Ιταλίας, όπου βρίσκονται.

«Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τους ψιθύρους στα ΜΜΕ, αλλά αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι πως δεν θέλουμε διαπραγματεύσεις με άλλες ομάδες μέσα στο Μουντιάλ. Πρέπει να υπάρχει συγκέντρωση στον στόχο μας και στην αποστολή, που έχουμε», είπε.

Όπως είπε ο Μπίερχοφ, οι επικεφαλής της Εθνικής δεν θέλουν να επαναληφθούν φαινόμενα του παρελθόντος, όταν έφευγαν παίκτες από την Εθνική για μια μέρα για να περάσουν από εξετάσεις από άλλη ομάδα.