Προεκλογικά παιχνίδια με Θέρμη

Τρία 24ωρα πριν τις εκλογές, η κυβέρνηση άφησε να διαρρεύσει η τροπολογία, που έχει κατατεθεί από τις 8 Μαίου, με την οποία θα “διευθετηθεί” το θέμα της Θέρμης, έτσι ώστε να μπορέσει ο Ιβάν Σαββίδης να μισθώσει τα 203 στρέμματα για 40 χρόνια και να κατασκευάσει εκεί ένα αθλητικό κέντρο.

Η Κυβέρνηση με τη σημερινή διαρροή, προσπαθεί αφενός να θυμίσει στους οπαδούς του ΠΑΟΚ ότι το θέμα θα λυθεί, αρκεί φυσικά να βγει δυνατή από τις ευρωεκλογές της (οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά) κι αφετέρου να στηρίξει τους δύο επίσημους υποψήφιούς της, τον Σταύρο Καλαφάτη για το Δήμο Θεσσαλονίκη και τον Γιάννη Ιωαννίδη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι δύο υποψήφιοι, είναι ανάμεσα στους βουλευτές, που υπέγραψαν την τροπολογία. Μαζί τους υπέγραψαν οι Σάββας Αναστασιάδης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Γιάννης Καράμπελας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Ευθύμιος Καρανάσιος και Διονύσης Σταμενίτης.

Σύμφωνα με το voria.gr

“H τροπολογία ορίζει πως το τελευταίο εδάφιο της παρ.17 του άρθρου 6 του ν.2160/1993 (Α’ 118) αντικαθίστανται: «Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής εφαρμόζονται και για εκμισθώσεις ακινήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τουριστικούς σκοπούς ή για την ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων και εκμετάλλευση σε αυτά επιχειρήσεων αθλητικών δραστηριοτήτων πάσης φύσεως και υποστηρικτικών προς αυτές υπηρεσιών».

Στόχος της προτεινόμενης τροπολογίας είναι να συμβάλλει πέρα από την τουριστική αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων περιοχών που ανήκουν στους ΟΤΑ, και στην ανάπτυξη των άγονων αυτών περιοχών με τη λειτουργία πάσης φύσεως αθλητικών και άλλων δραστηριοτήτων”.